directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC reclama a l’Eurocambra que no es giri d’esquena a Catalunya

Terricabras i Maragall escriuen una carta a tots els eurodiputats recordant-los que "cap defensor de la democràcia pot ser reticent" a escoltar la veu dels catalans

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

(ACN).- Els eurodiputats d'ERC-NeCat, Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall, han enviat una carta als 751 membres de l'Eurocambra per defensar la celebració d'una consulta i demanar-los que "no girin l'esquena" a la petició dels catalans. "Us demanem a tots vosaltres, membres del Parlament Europeu, que defenseu de nou els valors de la Unió com la llibertat i la democràcia. Us demanem que no gireu l'esquena als milions de ciutadans europeus que només volen expressar la seva opinió en un referèndum no vinculant. Cap defensor de la democràcia pot ser reticent a escoltar la veu dels nostres ciutadans", asseguren Terricabras i Maragall a la missiva, a què ha tingut accés l'ACN.
El PP prepararà una altra carta?

La carta de Terricabras i Maragall arriba després que els dos eurodiputats d'ERC, juntament amb els de CiU, Ramon Tremosa i Francesc Gambús, i el d'ICV, Ernest Urtasun, escrivissin conjuntament als president del Consell, la Comissió i l'Eurocambra per reclamar-los que parin atenció al procés català.
Aquella iniciativa va provocar una reacció de l'eurodiputat del PP, Esteban González Pons, que va escriure als parlamentaris per criticar la consulta, dient que va "en contra del curs de la història". Llavors, l'eurodiputat d'Unió, Francesc Gambús, que forma part del mateix grup popular que González Pons, ja el va contestar adjuntat a tots els membres del PP el decret de convocatòria de la consulta i el discurs institucional del president Artur Mas.

Terricabras i Maragall admeten en declaracions a l'ACN que la seva carta d'aquest dimecres també pretén respondre a les "falsedats històriques" que va presentar González Pons. "Va aprendre història amb el franquisme i ell, pobre, se la va creure", assegura Josep Maria Terricabras, que creu que un historiador "es posaria a riure" davant de les afirmacions de l'eurodiputat del PP sobre Catalunya.

"Si algú es vol informar de debò, que llegeixi la nostra carta i no la seva", remarca Terricabras, que creu que "convenia de manera simple" establir els fets del que està passant a Catalunya després de l'intercanvi de cartes. "El que volem és aclarir les coses, dir-les amb senzillesa, naturalitat", afegeix. "González Pons no té cap culpa d'haver viscut en el franquisme, i jo tampoc, en tot cas tenim culpa de no haver millorat i no haver-nos posat al dia després", sentencia l'eurodiputat d'ERC.
 
El contingut de la carta d’ERC

"Tot el que demanem els catalans és que Europa esdevingui, una vegada més, sinònim de democràcia.Tot el que demanem els catalans és que Europa es reconegui a sí mateixa en el nostre desig democràtic de decidir lliurament el nostre propi futur", diu la carta dels eurodiputats d'ERC-NeCat.
Terricabras i Maragall defensen que Catalunya "és una antiga nació europea" però remarquen que les reivindicacions actuals "no es basen en el passat, sinó en el present i el futur". "Creiem en la Unió Europea i serem ferms en el nostre esforç d'aconseguir una Europa més forta d'acord amb els millors estàndards de qualitat democràtica, benestar i justícia social", defensen els eurodiputats catalans.
 
Segons expliquen a la carta, els partits pro-consulta al Parlament de Catalunya "han explorat tots els mitjans possibles per aconseguir un acord amb l'Estat espanyol per la celebració d'un referèndum". "Tot i això, la resposta sempre ha estat un decebedor 'no', que la nostra voluntat de votar va en contra de la llei i de la constitució", expliquen Terricabras i Maragall.
 
A la carta, els dos eurodiputats d'ERC-NeCat remarquen que la llei "s'ha d'adaptar a la realitat social del moment" i que actualment a Catalunya "més d'un 80% de la població vol decidir el seu futur en un referèndum". "És simplement inacceptable que Espanya es basi en una legalitat rígida per aturar la democràcia quan el seu propi codi civil que cap llei és immutable", remarquen. "Estem convençuts que l'esperit de la constitució espanyola no és prevenir la democràcia, sinó precisament restaurar-la i protegir-la després de 40 anys de dictadura", afegeixen.
 
Per l'eurodiputat Josep Maria Terricabras, "no és cert" que a Europa tothom estigui informat del què passa a Catalunya, i per tant calia fer aquest exercici informatiu d'enviar una carta a tots els eurodiputats. "Hi ha molts diputats que no saben què passa, s'ha d'explicar", remarca en declaracions a l'ACN.
 
Segons el seu soci de coalició, Ernest Maragall, la carta pretén explicar amb "concisió i solvència" quina és "la realitat, la motivació, l'expectativa, l'ambició, i el projecte" de Catalunya. Per Maragall, la missiva té com a objectiu que la resta d'eurodiputats "entenguin, comparteixin, escoltin i acompanyin, si pot ser" Catalunya "en aquest viatge".
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
M.Artell fletxa la pobra MICAELA ROMUALDA, segueix capficada en superar els seus propis rècords de ridiculeria
9 d'octubre de 2014, 21.35 h





#23 HORREUR !!! . . . el "CAROLIGNOS" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH HHHHUUUUUAAAAAHHHH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
M.Artell fletxa DIEM LES COSES PEL SEU NOM
9 d'octubre de 2014, 21.32 h






#28 És per IGNORÀNCIA SUPINA que pretens comparar un típic brot de legionel.la , totalment inesperat, com sol passar a tot el món MODERN on hi ha torres d'aire condicionat i maquinària de neteja urbana, amb un cas de CONTAGI de l'Èbola EN UN HOSPITAL QUE SEGONS LES INCOMPETENTS I IRRESPONSABLES AUTORITATS SANITARIES ESPANYOLES S'HAVIA PREPARAT PER A TRACTAR AQUESTA MALALTIA ?

O ets molt mal intencionat i FALS, o ets un IGNORANT MOLT IGNORANT DELS TEMES EPIDEMIOLÒGICS.




Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
9 d'octubre de 2014, 18.57 h

MUCHO BOMBO CON EL EBOLA PERO EN CATALUÑA YA VAN DIEZ MUERTOS POR LA LEGIONELLA

El brote de legionela se cobra otras dos víctimas en Cataluña y ya son diez los fallecidos

http://www.elmundo.es/cataluna/2014/10/09/543677d1e2704e7f548b457a.html?a=2b59bd427f1b7a34c64ddf3cc276262e&t=1412871931


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Dr. Benway fletxa 9-N Vota Si-Si per la República Catalana ||*||
9 d'octubre de 2014, 09.16 h

#25 Al igual que va caure l'Imperi Romà, també caurà la UE; l'espaÑolització de la seva política és el primer símptoma.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Terminator fletxa Schwarzenegger
9 d'octubre de 2014, 00.02 h

#25 degenerat


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
8 d'octubre de 2014, 20.01 h

Karmele Marchante, estrella de la campaña independentista "puerta a puerta" de la ANC


Y luego se atreven a llamar a España "casposa". Entre esta,el Jimmy Jump y la Maria Lapiedra "van lluits".


AH, Y CAÑETE ELEGIDO COMISARIO DE ENERGIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
8 d'octubre de 2014, 18.07 h

http://www.youtube.com/watch?v=LbAf7qergKQ

Why is Catalonia seeking a referendum on self-determination? Mayors of some Catalan municipalities (Girona, Vic, Caldes de Montbui, Deltebre, Vilassar de Dalt, Vielha e Mijaran and Flix) explain their reasons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Els " IL·LUMINATS " SEPARATISTES(=GENTUSSOLA) del RÉGIM DICTATORIAL del "PENSAMENT-ÚNIC" dels ADOCTRINADORS i ADOCTRINATS !!! ................................................ fletxa VOSALTRES,POBRETS NEONAZIS PANCATALANISTES SEPARATISTES,TRAÏDORS ANTI-ESPANYOLS,SEGUIU CONFONENT ELS VOSTRES DESITJOS AMB la REALITAT(=LEGALITAT DEMOCRÀTICA de l'Estat de DRET),QUE "MÉS DURA SERÀ LA CAIGUDA", QUAN US ADONEU de la REALITAT !!! ..
8 d'octubre de 2014, 17.56 h




================...... ¡¡¡ Los habitantes de LÉRIDA...NO QUERÍAN SER CATALANES !!! ......=================


1.-...Ya en el siglo XIV,...

2.-... ¡¡¡ Los habitantes de LÉRIDA...NO QUERÍAN SER CATALANES !!! ...

3.-... PROTESTARON de que se les "CONFUNDIERA" como "CATALANES,...

4.-... puesto que ellos... NO lo eran !!! ...

5.- Y está la famosa contestación de PEDRO IV, REY de ARAGÓN, (=el del "PUNYALET"),...

6.-... (cuya carta, hoy existente, está fechada en...22 de ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
8 d'octubre de 2014, 17.39 h

#17 TÚ LO QUE ERES ES UN HIJO DE PUTA, NANO.

VETE A CHUPARLA , Y LUEGO MASTURBAS A TU MADRE, LE METES EL DEDO HASTA DENTRO, Y LUEGO LE LAMES EL CHUMINO APESTOSO...VERÁS COMO TE NUTRE, CABRÓN !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
8 d'octubre de 2014, 17.35 h

Soy vuestro Dios, el ünico, el verdadero, el que está a vuestra salvación eterna, siempre que no seáis unos depravados. Por eso, un Mandamiento nuevo os doy :

El que bebiere del semen que yo le daré, no tendrá sed jamás; sino que el semen que yo le daré será en él una fuente de agua que salte para vida eterna.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.