directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 09:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament demanarà que el TC espanyol es declari incompetent o que aturi el procés fins a la seva renovació

El Senat inicia els tràmits per substituir els magistrats amb el mandat caducat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Parlament presentarà aquesta setmana un incident processal en què demanarà que el Tribunal Constitucional espanyol (TC) es declari incompetent per sentenciar l'Estatut o bé suspengui el procediment contra el text català fins que el tribunal recuperi la legitimitat que, a parer dels lletrats del Parlament, ha perdut principalment pel mandat caducat de quatre dels seus membres des de fa dos anys i cinc mesos i per la vacant no coberta des de fa dos anys. Així ho ha explicat en roda de premsa el president del Parlament, Ernest Benach, després de conèixer l'informe que han elaborat els lletrats de la cambra catalana, que constata que hi ha arguments per demanar la incompetència del TC espanyol.

ernest benach, parlament
El president del Parlament, Ernest Benach.

Comparteix
   


Etiquetes
El Senat reobre el procés de renovació del TC espanyol i demana un informe perquè les CCAA ratifiquin els seus candidats
La Junta de Portaveus del Senat espanyol ha donat suport per unanimitat a la proposta del PSOE de reactivar la renovació dels quatre magistrats del TC que ha d'escollir la cambra alta. A canvi d'acceptar la proposta, el PP ha demanat un informe jurídic sobre els passos a seguir per plantejar a cada parlament que ratifiqui els candidats que va proposar fa dos anys i mig, amb la mirada posada a Galícia i el País Basc, on ha canviat el govern. El PSOE espera que l'informe es resolgui en una setmana i no sigui una tàctica dilatòria del PP. La portaveu socialista al Senat, Carmela Silva, ha demanat als populars que aprofitin el procés per canviar els seus dos candidats, que el PSOE considera massa conservadors.

Els socialistes volen que la reforma es faci 'en un termini breu de temps' perquè després de dos anys i mig 'la situació de deteriorament de la imatge del TC no pot seguir essent un fet i una realitat'. L'objectiu del PSOE, segons Silva, és concloure el procés abans de l'estiu –juliol s'ha habilitat perquè hi pugui haver activitat parlamentària- tot i que és bastant difícil que hi hagi un acord tan ràpid després de tant de temps sense moviments.

El PSOE reclama al PP que aprofiti l'ocasió per canviar els dos noms que estan en l'origen del bloqueig de la renovació. Es tracta del l'expresident del Tribunal Suprem i del CGPJ, Francisco Hernando, i l'exportaveu del CGPJ Enrique López, dos perfils que els socialistes espanyols veuen massa escorats a la dreta. No obstant això, Silva va afirmar dilluns que els socialistes espanyols farien 'el que calgués' per garantir la renovació.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
25 de maig de 2010, 15.52 h

El que caldria es que els polítics que no volen ni la llibertat ni que Catalunya sigui estat es declaressin incompetents!

Visca la Constitució Catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.