directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 19:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP està disposada a acceptar el procés participatiu que planteja el Govern

L'esquerra independentista es nega a donar el procés per tancat i aposta per treure les urnes al carrer el 9-N sigui com sigui i reclama la represa de les negociacions

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- La CUP no dóna per tancada la consulta del 9 de novembre, tot i el desacord que s'ha fet evident aquest dilluns entre el Govern i els partits que la defensen. L'esquerra independentista ha donat detalls de les negociacions en una assemblea oberta a la ciutadania convocada de manera urgent a la Plaça de Sant Jaume un cop acabada la reunió al Palau de Pedralbes. Els tres diputats cupaires han explicat que veien amb bons ulls el procés participatiu que proposava el Govern com a solució perquè el 9-N hi hagi urnes a Catalunya. 

Arrufat aquesta nit a la Plaça Sant Jaume
Arrufat aquesta nit a la Plaça Sant Jaume

Comparteix
   


Etiquetes

Quim Arrufat ha lamentat que les negociacions hagin acabat i ha reclamat que Govern i partits abandonin el "tacticisme" i es reprenguin les reunions de manera immediata.

Procés participatiu


En la tercera cimera, la CUP ha avalat inicialment la proposta del Govern per fer una consulta en un altre marc legal que inclogués, això sí, urnes, meses i paperetes. Segons la CUP, la proposta que el Govern ha posat sobre la taula era impulsar un procés participatiu -títol III de la llei de consultes no recorregut ni suspès- al 9-N amb 18.000 voluntaris, 700 instituts i que els col·legis electorals organitzessin per cognom la votació dels ciutadans. A més -un aspecte mantingut en secret fins ara- es preveia esperar fins el 8 de novembre per convocar aquest procés per minimitzar el veto de l'estat per falta de temps per recórrer-ho. En aquest cas, el procés s'hauria tirat endavant en 24 hores, amb tots els preparatius a punt, i els ciutadans es registrarien in situ en el mateix moment de votar a falta d'un cens previ. En cas de suspensió cautelar del TC a instàncies del govern espanyol, la ciutadania hauria d'assumir la convocatòria aprofitant els preparatius fets pel Govern.
 
Les condicions de la CUP
 
La primera proposta del matí però l'esquerra independentista hi ha posat condicions. En concret, quinze propostes per a garanties democràtiques per exemple que es pugés publicitar, que hi hagués un conseller de la consulta -des d'un partit o societat civil-, que la comissió de control i les de seguiment s'unissin en un ens supervisor anomenat Consell de Participació i que a més, tingués capacitat comunicativa.
 
La proposta del Govern, segons la CUP, però no ha estat gaire ben vista per part d'ERC: els republicans demanaven posposar la consulta per reiniciar el procés de validació del decret de convocatòria i de la llei de consultes i reengegar, en certa manera, el procés. Ni tampoc pels ecosocialistes: ICV-EUiA ha apostat per fer del 9-N una gran mobilització social.
 
Tacticisme i crisi de confiança
 
La CUP hi estava disposada perquè ha assumit que el procés està en "un camp de mines" contra l'estat, ha apuntat el diputat David Fernández en l'assemblea oberta amb simpatitzants i militants de la CUP a plaça de Sant Jaume. De fet Fernández, ha apuntat al "tacticisme polític per sobre d'altres càlculs" i a la crisi de confiança que s'hauria fet palesa entre els partits proconsulta.
 
Eleccions anticipades?
 
La CUP no ha confirmat però que aquesta sigui la proposta que farà el president Mas en roda de premsa aquest dimarts i de fet, fonts del partit han apuntat que temen que les prioritats a partir d'ara a la Generalitat siguin convocar eleccions anticipades. Per la CUP això no és vàlid perquè encara no s'ha forçat fins al final el que entenen com un pols a l'estat.
 
"No hi ha eleccions plebiscitàries que puguin substituir el fet polític de milions de persones sortint a votar", ha explicat Arrufat, que veu en la "desobediència civil" l'única manera de demostrar el compromís dels catalans amb la consulta. La CUP encara no perd l'esperança de veure les urnes al carrer el 9 de novembre encara que no es tingui "el 100% de les garanties democràtiques". "Amb un Estat en contra és impossible", ha afegit el diputat de la CUP.
"Cal maduresa política i deixar el tacticisme", ha indicat abans de començar l'assemblea oberta a la ciutadania, que han fet a la Plaça de Sant Jaume entre les 00.00h i la 01.30h de la matinada. En aquesta assemblea han donat detalls sobre les reunions entre els partits pro-consulta que, fins ara, s'havien guardat en secret.
 
"Segurament érem els que més punts teníem per marxar", ha afegit Arrufat, tot explicant que el Govern ""no estava posant permanentment tota la carn a la graella". Tot i això, no s'han aixecat en cap moment de la taula de negociacions per "responsabilitat" amb el moment que viu el país. "El 9-N milions de persones han de poder exercir el seu dret de vot", ha subratllat.
A l'assemblea oberta de la CUP hi han participat unes 200 persones, aproximadament, que a davant del palau de la Generalitat han entonat crits d'independència. Alguns amb estelades a les manes, i la majoria duia cartells instant a la desobediència i exigint un referèndum sobre el futur polític català "tan si com no".





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#40
talk to me sweetly fletxa around the world
15 d'octubre de 2014, 23.28 h

#39 you need to learn English


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
pep fletxa mataro
15 d'octubre de 2014, 21.20 h

I don't understand how a people can't vote


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
talk to me sweetly fletxa around the world
15 d'octubre de 2014, 12.30 h

#37 comor????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
pep fletxa mataro
14 d'octubre de 2014, 22.22 h

los NAZIS unionistas y asimiladores se salen con la suya apoyados por poliiticos corruptos al sevicio de un estado enfermo de poder donde no se distingue ningun tipo de separacion de poderes y en donde las mismas famikias mandasn desde tiempos immemoriables junto a reyes i militares despotas
destruyendo a quien piense diferfente y a base de decreto leyes para destruir la diversidad de los pueblos a los cuales pretenden dominar despojandolos de sus beneficios economicos y minando su moral cult... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
14 d'octubre de 2014, 19.57 h

NO OS ENFADEIS NAZIS, AL FINAL ENTRE EL VALIUM QUE YA OS HABEIS TOMADO Y EL NUVO BUTIFARRENDUM QUE MASS OS VA A HACER EL 9-N LA PATACADA NO SERA TAN FORTA.

EL 9-N YA NO IMPORTA A NADIE.

AHORA LA DUDA ES QUE HARA ERC, APOYARA A MASS Y SALVARA SU CULO CON UNA LISTA CONJUNTA O DEJARA CAER A CIU Y AL CADAVER POLITICO DEL MASS PRESENTANDOSE POR SEPARADO ASPIRANDO AL PODER EN EL PROXIMO GOBIERNO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Synera fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2014, 17.51 h

L'ESTAT ESPANYOL, UNA FARSA QUE S'HA ACABAT.

Com a Russia, Rumania, la Xina i tants d'altres Estats, quan van caure les dictadures del Comunisme, van fer veure que tot cambiava per seguir els mateixos: el nomenklator.

L'Estat espanyol es travestí. Uns, cap al PSOE, altres, cap al PP, imprescindible per seguir governant la finca al seu gust i mantenir les prebendes: ministeris i alts funcionaris alternant l'estat l'administració amb les empreses i institucions públiques (Aenes, Renfes, Ib... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
joanr fletxa Canet
14 d'octubre de 2014, 16.47 h

Mai votaré la CUP, ara però em demostren que són gent honrada que s'estima el país per damunt de tot. No cal dir que els pijoprogres d'iniciativa estan minant el procés perquè mai han cregut en la nació catalana, el seu espanyolisme els surt per les orelles. D'ERC no diré res de moment, l'eixida de la nit passada em sembla estúpida, ara estan reunits i espere una resposta positiva a la votació del 9N. Mai he votat CiU però ara mateix estic amb el govern de la Generalitat. Cal anar a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
dfgsdg fletxa dasfafa
14 d'octubre de 2014, 16.05 h

Si el Gobierno Espanyol recorre aquesta llei antiga i mai qüestionada, caurà un cop més en un delicte de prevericació, però de forma més evident que d'altres vegades. Ja sé que això al Gobierno li preocupa ben poc, però si ho fa les forces polítiques catalanes ho han de considerar com la gota que vessa el got. Si és que aquest encara no ha vessat. I que a les pròximes eleccions es vagi en els programes amb l'intenció de proclamar la DUI, si es té una majoria suficienment àmplia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
GENOCIDI...!!! = ALMOGÀVERS...= IMPERIALISME PAN-catalaniste...= MASSACRES...!!!...per TOTA La Mediterrània,...durant SEGLES i SEGLES...!!! ................................................................................................................... fletxa = 7 = SIETE = MILLONES y MEDIO de "UNIONISTAS" tienen MUCHO... =M-I-E-D-O=...de los "NAZI-SEPARATISTAS-FASCISTAS"...Por "eso"...SÓLO unos POCOS VALIENTES van a "PLAZA-CATALUÑA" !!! ..................................
14 d'octubre de 2014, 14.37 h


1.-... La " MASCARADA " del "nou" "BUTIFARRENDUM"... de l'Artur MAS... i ...TOTA la resta de "NAZI-SEPARATISTES-FEIXISTES" !!! ...

2.-... [= "PSEUDO-consulta"(="DESCAFEINADA")... = "PSEUDO-consulta" (= de "COSTELLADA" !!!) ]...

3.-... NO...ANIRÀ...ENLLOC !!! ...... perquè...serà... IMPUGNAT !!! ...un altre cop...per... l'ESTAT DEMOCRÀTIC de DRET ( = ESPANYA !!! ),...

4.-... perque és... IL·LEGAL !!! ... i és CONTRARI a la Constitució... i ...

5.-... al PROPI "Estatut" d'Autonomía... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
14 d'octubre de 2014, 13.34 h

NO OS ENFADEIS NAZIS, SI AL FINAL ENTRE EL VALIUM QUE YA OS HABEIS TOMADO Y EL NUVO BUTIFARRENDUM QUE MASS OS VA A HACER EL 9-N LA PATACADA NO SERA TAN FORTA.

YA EL 9-N NO IMPORTA A NADIE, AHORA LA DUDA ES QUE HARA ERC, APOYARA A MASS Y SALVARA SU CULO CON UNA LISTA CONJUNTA O DEJARA CAER A CIU Y AL CADAVER POLITICO DEL MASS PRESENTANDOSE POR SEPARADO ASPIRANDO AL PODER EN EL PROXIMO GOBIERNO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.