directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El partit de Merkel "atònit" per la carta d’ UPyD per comparar el procés amb el nazisme

L'eurodiputada de la CDU Ingeborg Grässle avisa que "qualsevol polític alemany hauria de dimitir immediatament si fes servir aquest llenguatge"

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Brussel·les (ACN).- L'eurodiputada alemanya de la CDU Ingeborg Grässle ha reclamat a UPyD que es disculpi per haver comparat el procés sobiranista català amb el nazisme. "Almenys s'hauria de disculpar, és inapropiat i fals", s'ha queixat Grässle, en declaracions a l'ACN. "Banalitzar" el nazisme "és una vergonya per a les víctimes", ha lamentat la democratacristiana de Baden-Württemberg, que assegura que "qualsevol polític alemany hauria de dimitir immediatament si fes servir aquest llenguatge". Grässle respon a la carta que l'eurodiputada d'UPyD Beatriz Becerra va enviar dimecres passat als 751 eurodiputats comparant la consulta amb "Itàlia i Alemanya durant els anys 20 i 30 del segle XX".

Comparteix
   


Etiquetes
Grässle admet haver-se quedat "atònita" i "molt descontenta" en llegir la carta de Becerra i li exigeix "respecte per les víctimes". "En un país democràtic, titllar els teus enemics polítics de nazis és completament desmesurat", adverteix. I recorda a UPyD que "el que va succeir a Alemanya els anys 20 i 30 i després va ser tan cruel i tan terrible que aquest llenguatge no s'hauria de fer servir". "Intenteu resoldre els vostres problemes d'una manera justa i democràtica, però si us plau no utilitzeu aquest tipus d'exemples" perquè el règim nazi "continua sent molt dolorós" per als alemanys, li demana a l'eurodiputada de Rosa Díez.
 
Becerra va escriure que "si un govern incompleix la Constitució i les lleis del seu país, la democràcia desapareix, com va passar a Itàlia i Alemanya durant els anys 20 i 30 del segle XX". "Defensar la democràcia a Europa és impedir que se celebri a Espanya aquesta consulta il·legal", proclama en la seva carta, en què també assegura als eurodiputats dels 28 que "Catalunya mai no ha estat una nació europea" i que, en realitat, "només un 23%" dels catalans volen votar.
 
Grässle, eurodiputada del partit d'Angela Merkel des del 2004, dubtava de si respondre a Becerra i finalment ho ha fet mitjançant l'ACN. "Vaig reflexionar sobre si havia de dir alguna cosa i em vaig decidir a fer-ho, perquè quan es titlla algú altre de nazi vol dir que l'ambient està completament enverinat i cal fer alguna cosa urgentment, ara que encara és possible, els demòcrates no s'han de tractar així els uns als altres", argumenta. "Em vaig quedar molt descontenta amb això que tothom que no segueix la llei fa servir mètodes nazis, em vaig quedar atònita amb la forma com es va fer aquesta comparació", reconeix.
 
"Podem aprendre molt del referèndum d'Escòcia"
 
L'eurodiputada dels 'populars' europeus, que presideix el comitè de Control pressupostari de l'Eurocambra, no vol posicionar-se "ni a favor ni en contra" de la consulta catalana. Però admet que es pot "aprendre molt sobre la manera com es va fer el referèndum a Escòcia". "Es va fer d'una manera molt justa, admiro el poble britànic i també l'escocès, per com van resoldre una pregunta tan difícil i per com es tracten ara a si mateixos", celebra Grässle, número 5 de la CDU a Baden-Württemberg en les darreres eleccions europees. "Traieu les vostres conclusions i intenteu resoldre el problema de forma democràtica i tractant els altres com a demòcrates i no com a persones que no mereixen ser anomenades persones", insisteix.
 
Precisament aquest dilluns, també al Parlament Europeu, l'eurodiputada d'UPyD Maite Pagazaurtundúa va alertar del "nacionalpopulisme" de l'independentisme basc. La carta de Becerra, una resposta a la missiva que els eurodiputats d'ERC-NeCat Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall havien enviat a l'Eurocambra, denuncia que a Catalunya els contraris a la consulta pateixen "intimidacions" i són "marginats de les institucions, les escoles i els mitjans públics, tots controlats pels nacionalistes". I afirma que Catalunya "sempre ha estat part d'Espanya" i "dir que va ser conquerida per la força és el resultat d'un deliri nacionalista que distorsiona els fets històrics".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
Seny fletxa Barcelona
15 d'octubre de 2014, 12.17 h

A aquesta dona d'UPyD, li surt l'odi per la boca, les orelles, els ulls, el nas i pel gest a les mans. Tota ella s'imflama quan parla de Catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Seny fletxa Barcelona
15 d'octubre de 2014, 12.16 h

Aquesta dona d'UPyD, és allò que als que pintem o som amants de les arts plàstiques sempre diem i ho dic en castellà, no em sap greu pas parlar i escriure en castellà, ans al contràri: "Vale más una imagen que mil palabras"


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Sebastià fletxa Barcelona
14 d'octubre de 2014, 22.58 h

L'anti-democràcia espanyola alerta tota Europa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
14 d'octubre de 2014, 17.48 h

ni un paso atrás, si Catalunya retrocede, será la derrota final del camino emprendido, y españa se estará relamiendo de gusto por haber acabado con los patriotas catalanes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
14 d'octubre de 2014, 16.28 h

I què es pensava la Merkel, que el nazisme era alemany ?.., NO EL NAZISME ÉS ESPANYOL !!!! Marca ApaÑa ....
Sí+Sí !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
GENOCIDI...!!! = ALMOGÀVERS...= IMPERIALISME PAN-catalaniste...= MASSACRES...!!!...per TOTA La Mediterrània,...durant SEGLES i SEGLES...!!! ................................................................................................................... fletxa = 7 = SIETE = MILLONES y MEDIO de "UNIONISTAS" tienen MUCHO... =M-I-E-D-O=...de los "NAZI-SEPARATISTAS-FASCISTAS"...Por "eso"...SÓLO unos POCOS VALIENTES van a "PLAZA-CATALUÑA" !!! ..................................
14 d'octubre de 2014, 16.27 h


1.-... El Gobierno-ESPAÑOL (=ESTADO DEMOCRÁTICO de DERECHO) ADVIERTE que,...si...

2.-... El Gobierno-REGIONAL (= "NAZI-SEPARATISTA-FASCISTA" )... MANTIENE las MISMAS "PREGUNTAS"...

3.-... en el "BUTIFARRENDUM" "alternativo"(="ENCUESTA"...SIN..."URNAS"...!!! ) [ "PSEUDO-consulta"(="DESCAFEINADA") ]...[ "PSEUDO-consulta"

(= de "COSTELLADA" !!!) ]...

4.-... volverá a ... IMPUGNAR !!!... ante el... "TC" ... !!! ...

........................................................................... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
14 d'octubre de 2014, 16.18 h



#25
#26 JAJAJAJUAJAJAJAJA !!

Tu ets aquell dels "CAROLIGNOS" ... UN ANALFABET QUE PRETEN ANAR DE SAVI


"tYPICAL SPANISH " !!






Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Ramir fletxa Bcn
14 d'octubre de 2014, 16.15 h


#21 Aragoneses. que ell sigui tonto està per demostrar, però que la teva mare es guanyava la vida fent de prostituta de carretera HO SABEM TOTS EN AQUEST DIGITAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
14 d'octubre de 2014, 16.13 h


#27 Escolta, ridícula marieta castellanista: si estigués vivint a Catalunya m'encantaria trobar-te per a partir-te els morros i fer-te entendre que una puta merda d'escòria espanyolista com tu abans de parlar amb un català s'ha de rentar la merda que du a la boca. Però sé que encara que visqués a Catalunya tu ets tan covard que t'amagaries sota la taula abans de donar la cara, com feu sempre els fill de prostituta.

De manera que ves a prendre pel cul i si un dia vens a Paris, mira a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Nom(bre) fletxa Població(n)
14 d'octubre de 2014, 15.13 h

#16 catalán de mierda


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.