directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Congrés desautoritza Zapatero i l'insta a no congelar les pensions

Tots els partits de l'oposició ha votat contra la retallada · És la vuitena derrota del PSOE en una votació aquest 2010

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

En ple debat sobre les pensions i després que el govern espanyol hagi decidit congelar-les per contenir el dèficit de l'Estat, el Partit Popular ha aconseguit tirar endavant una moció al Congrés dels Diputats que insta al govern espanyol a mantenir la capacitat adquisitiva de les pensions i compleixi el compromís per ajustar-les a l'evolució de la inflació. Tots els grups parlamentaris hi han votat a favor tret del PSOE. El debat s'ha convertit en una crítica a les mesures d'ajustament anunciades per Zapatero. Aquesta és la vuitena derrota del PSOE en una votació durant l'any 2010.
congrés diputats
Comparteix
   


Etiquetes
El diputat del PP, Tomás Burgos, creu que la retallada del govern espanyol que afecta a les pensions 'devalua Espanya com a societat' i que el PP no donarà el seu suport per aquesta 'retallada arbitraria'. Creu que el govern espanyol 'és en si mateix un factor de desestabilització i desconfiança per a l'economia'. Per tots aquests motius ha demanat que es busquin solucions alternatives que no passin per tocar les prestacions dels pensionistes.

CiU creu que el govern espanyol 'ha de rectificar' i fer marxa enrere en relació a aquesta mesura. El diputat Carles Campuzano considera que el govern espanyol va contra 'una de les més importants recomanacions' del Pacte de Toledo. Pel diputat de CiU, el govern espanyol ha fet 'el pitjor favor' al pacte de les pensions, que és situar-lo com a culpable de la crisi.

La portaveu del PSOE, Isabel López i Chamosa, creu que l'oposició interpreta el Pacte de Toledo com li sembla, 'com un catecisme'. Al PP l'acusa d'aprofitar el debat de les pensions 'amb fins electorals' i ha recordat que és el PSOE qui més ha incrementat el poder adquisitiu dels pensionistes. 'Al PSOE ens poden donar lliçons en moltes coses, de política social i d'estar del benestar, ni una, ha assegurat. Per acabar ha dit que el PSOE defensarà el Pacte de Toledo i als pensionistes que 'assumeixen el sacrifici i entenen el govern'.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
26 de maig de 2010, 12.21 h

El que m'agradaria saber, car a l'article no es diu, és si ha hagut alguna altra formació, tret del PSOE, que hi hagi votat a favor, o si aquesta desfeta va ser un K.O, immediat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.