directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol engega els tràmits per impugnar “la costellada” del #9N

Un Mariano Rajoy acovardit i superat per la corrupció del seu partit demana al Consell d'Estat un informe preceptiu d'urgència previ a la impugnació

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El govern espanyol ha engegat aquest dilluns el mecanisme de la impugnació del nou 9-N que preveu aprovar al pròxim consell de ministres. Mariano Rajoy ha demanat al Consell d'Estat l'informe preventiu previ a la impugnació davant el Tribunal Constitucional del conjunt d'actuacions que ha posat en marxa la Generalitat de Catalunya per a la celebració del "procés de participació ciutadana". Rajoy ha demanat que el dictamen sigui enviat "amb caràcter d'urgència" perquè es pugui autoritzar, en el seu cas, l'acord d'impugnació al consell de ministres d'aquest divendres. 

Comparteix
   


Etiquetes
Cal preparar-nos per trencar amb una Espanya que té por a la democràcia

Ara fins i tot el govern espanyol vol impugnar les costellades i les galàxies, veurem que impugna, les urnes, les paperetes o fins i tot la corrupció que desborda Espanya en si mateixa. Ara més que mai és l’hora de la fermesa, la intel·ligència i la valentia, Espanya és dissol en mig de la corrupció, aprofitem el seu deteriorament. Tenim pressa i molta pressa, convoquem eleccions i podem calendari a la DUI. 

El govern espanyol embogeix i impugna la galàxia i tot el que calgui

En declaracions als mitjans, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat que el seu govern considera que la consulta alternativa és "contrària a la Constitució" i "perjudica els drets dels catalans perquè no té ni una sola garantia democràtica". "La nostra obligació és que es compleixi la Llei i protegir els drets dels ciutadans", ha dit.

Ara toca dir adéu el més ràpid possible

La impugnació podria forçar el Tribunal Constitucional a celebrar una nova reunió extraordinària del seu ple, com la que va convocar per resoldre en només unes hores el recurs de l'executiu de Mariano Rajoy contra el decret de convocatòria de la consulta original i la Llei de consultes en què se substanciava. El Tribunal Constitucional no té convocat cap ple per aquesta setmana, i el de la setmana que ve, que ha de tenir lloc els dies 4, 5 i 6 de novembre, cau a només quatre dies de la convocatòria del 9-N alternatiu.

Convertim el 9N en la revolta definitiva, votem i DUI

La setmana passada l'executiu espanyol ja va encarregar als serveis jurídics de l'Estat que elaboressin un informe sobre els passos que el govern de la Generalitat ha fet per al nou 9-N per explorar la possibilitat d'impugnar-los al Tribunal Constitucional. L'informe és la base d'aquesta impugnació que ara va al Consell d'Estat, el mateix organisme que ja va avalar per unanimitat -i també en una reunió extraordinària i d'urgència- el recurs que el govern espanyol va interposar contra el primer 9-N.
 
L'executiu de Rajoy parteix de la premissa que la Generalitat pretén substituir "un procés il·legal per un d'encara més antidemocràtic" i "descarregar la responsabilitat" de la consulta "als ciutadans". 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
dfgadsga fletxa fdsgdsgds
28 d'octubre de 2014, 16.54 h

SI EL CONSTITUCIONAL SUSPÈN AQUESTA CONSULTA, I LA CONSULTA ESTÀ EN MANS DELS CIUTADANS, TRAUREM LES URNES AL CARRER DAVANT LA SEU ELECTORAL SI AQUESTA ESTÀ TANCADA. LES OBRIREM ALS VOTANTS, I SI VOLEN QUE ENVIÏN A LA GUÀRDIA CIVIL, ALS MOSSOS, A LA POLICIA NACIONAL O A L'EXERCIT. DESENES DE MILERS DE VOLUNTARIS DESOBEIRAN LES PROHIBICIONS DEL GOBIERNO ESPANYOL. SI AIXÒ ÉS INSUBMISSIÓ SEREM INSUBMISOS, AMB TOT L'AFANY I DIGNITAT.
PER QUE EN ELS TEMPS QUE ESTEM NINGÚ ENS POT PRI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
dfgadsga fletxa fdsgdsgds
28 d'octubre de 2014, 16.41 h

Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat que el seu govern considera que la consulta alternativa és "contrària a la Constitució" i "perjudica els drets dels catalans perquè no té ni una sola garantia democràtica". "La nostra obligació és que es compleixi la Llei i protegir els drets dels ciutadans", ha dit.
-------> PROU DE CINISME E HIPOCRESIA. EL PROCÉS NO SEGUEIX LA LEGALITAT ESPANYOLA, PERÒ ÉS PER QUE EL GOVERN NO VOL. NO TINC CAP DUBTE DE LA VOLUNTAT DEMOCRÀTICA DELS CONVOCANT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Jo fletxa Catalunya
28 d'octubre de 2014, 14.32 h

#25 Com és que mai es parla de les conseqüències que tindria la independència de Catalunya per a la resta d'Espanya? Amb 16.000 m€ a la butxaca (o no anava així?) Espanya podrà sortir molt més ràpidament de la crisi, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jo fletxa Catalunya
28 d'octubre de 2014, 14.24 h

#19 La DUI l'hem de declarar els catalans i no en Mariano.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Jo fletxa Catalunya
28 d'octubre de 2014, 14.23 h

#18 Tens raó. Això és culpa del mòbil. Ho sento.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
BEJOTA fletxa bcn
28 d'octubre de 2014, 12.31 h

La frase
"La concatenació de les conseqüències de la secessió portarien Catalunya al col·lapse econòmic. La crisi econòmica es convertiria en una duradora gran depressió. La suposada independència col·locaria Catalunya al marge de les tendències econòmiques decisives, privant-la dels dos béns més preuats en el món contemporani: estabilitat i competitivitat"

Ferran Brunet


n.b. Per què la gent va ignorar i votar sols un 23% de'l cens entre ciu i erc a les e. europees, olatejade... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
28 d'octubre de 2014, 12.20 h

Comunicado de la Resistencia :


En recientes fechas, en el fin de semana del 12 de octubre, fiesta de los españolistas, hemos asistido a un nuevo giro en torno al camino emprendido por las autoridades catalanas para la realización de una Consulta en la que el Pueblo Catalán debía expresar su voluntad política.

Este cambio de rumbo, ha supuesto un auténtico golpe de timón que amenaza con llevar a pique a la nave en la que todos los que quieren la realización de la consulta se habían e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
28 d'octubre de 2014, 11.06 h

Consignes de la FAES, Aznar i escolanets, Rajoy és de la seva casta. NO PODEM DIR-LOS RES MÉS QUE: NO PASSARAN !!!! ANIREM A VOTAR !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
AGNÉS fletxa BCN
28 d'octubre de 2014, 09.45 h

Aznar, has pensado que sois una familia RIDÍCULA !
- Tú en EUA.
-Botella, Juegos Olímpicos
Como dijo tu rey, POR QUE NO TE CALLAS ! Estarías más guapo (si es que es posible)
¿Como justificas tú, el maravilloso aznar, la cantidad de porqueria que teneis dentro del pp. Catalunya antes rota. Pues mira por donde vosotros estais
ya cayendo por el barranco y os estais descomponiendo. UF, QUE MAL OLEIS, EL PP, TU FAMILIA (SI, SI, AGAG TAMBIÉN) i tú pobre pequeño !
Es tanto el desprecio que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
28 d'octubre de 2014, 09.43 h


El Signa un Vot -DRET DE PETICIÓ i el "nou-9N".
Els que varem idear, desenvolupar, gestionar el DRET DE PETICIÓ, varem preveure , a inicis del 2013, això que ara està passant i ho varem traslladar a la InstÀNCIA, punt 1. Si ara ens segresten el dret a Vot, si no ens deixarien fer res, o no ens reconeixeries ens resultats (ni les de les "participacions"del 9N). QUE ENS QUEDA DONCS?. El DRET DE PETICIÓ. Al Parlament hi han dipositades 720.000 Signatures demanant als parlamentaris i c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.