directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas-Colell: En cas d'independència, Catalunya té "tots els ingredients per ser un país normal i mig de la UE" i és "perfectament viable"

Felip Puig: "l’estabilitat jurídica a les multinacionals estrangeres en cas d'independència està garantida”

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha garantit estabilitat jurídica per a les multinacionals estrangeres en cas que el procés polític culmini en la independència. Puig ha argumentat que el "dret europeu és com un xiclet que s'estira sempre després que passin les coses", i "s'adaptarà segur". Ho ha dit durant una conferència organitzada per CDC en el marc de la campanya del 9-N, acompanyat pel conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que ha explicat que ell vol viure en un país on no s'hagi de "queixar" pel que no li deixen fer des de l'Estat. Mas-Colell ha opinat que un estat català hauria d'aspirar a rebaixar l'IRPF i eliminar l'impost de patrimoni.
Mas-Colell ha assegurat que Catalunya, en cas d'independència, té "tots els ingredients per ser un país normal i mig de la UE" i és "perfectament viable". En termes impositius, ha apuntat que hauria d'aspirar a rebaixar el seu IRPF i a eliminar l'impost de patrimoni. Ara bé, ha opinat que "els temps no van per l'eliminació de l'impost de successions", perquè hi ha molts pocs països que no el tinguin. En definitiva, al seu parer, Catalunya no hauria de ser la "campiona" en impostos i hauria d'abaixar la pressió fiscal, també pel que fa a les empreses per poder-les atraure encara més.

Pel que fa a l'ocupació, el conseller Puig ha assenyalat que el nou país que vol construir hauria de tenir un atur per sota del 10%, tot i que ha reconegut que seria molt difícil baixar del 5-6%, que ha titllat de "crònic".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
3 de novembre de 2014, 11.47 h

#16 A QUIÉN CRITICAS, CAPULLO ??? NO TE DAS CUENTA DE QUE PONES EL NÚMERO TUYO PARA DIRIGIR TU CRÍTICA ?? ESTÁS FUMAO , CHAVAL !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
1 de novembre de 2014, 10.45 h

-un país mitjà. No "mig"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Artur fletxa Girona
31 d'octubre de 2014, 18.19 h

Aixo va cap unas elecciones pleviscitaries y ERC com a primera forca junt ambCDC y DUI a continuación !aquest es el panorama que es veu venir !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
resa fletxa galis
31 d'octubre de 2014, 17.49 h

#7 T'has begut l'enteniment oi nano!! Espanya serà de les primeres en reconèixer Catalunya membre de ple dret de la UE, pensa que si no la reconeixen com a tal el govern espanyol haurà de fer front tot solet a un deute estratosfèric que enfonsaria Espanya fins a la misèria més absoluta. D'altra banda Catalunya seria aportadora "neta" a les arques de la UE i no "receptora" com fins ara ha estat Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
31 d'octubre de 2014, 17.22 h

#16

HASTA EL MASS IDIOTA SABE QUE JURIDICAMENTE EL 9-N ES UNA CHARLOTADA ILEGAL.

OTRA COSA ES POLITICAMENTE, PORQUE LA "astucia" DE MASS NO ES LA CONSULTA EN SI , LO QUE ESTA DESEANDO ES QUE LO DETENGAN, O LE ABRAN PROCESO O LE INHABILITEN PARA ASI Y SOLO ASI, SALVAR SU CULO DE LA DEFENESTRACION POLITICA QUE CIU LE HARA SI SE EFECTUAN ELECCIONES EN BREVE.

CIU SEGUN SONDEOS RECIENTES Y GRACIAS A "La voluntat d´un poble" VOLVERA A PERDER UN NUMERO ENORME DE DIPUTADOS GRACIAS AL MESIANISMO D... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Kalimero fletxa el meu ou
31 d'octubre de 2014, 15.14 h

#16 espero que t´enganxin i et fotin 3 anys a la preso per apologia del nazisme, subnormal


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
31 d'octubre de 2014, 14.00 h

En recientes fechas, en el fin de semana del 12 de octubre, fiesta de los españolistas, hemos asistido a un nuevo giro en torno al camino emprendido por las autoridades catalanas para la realización de una Consulta en la que el Pueblo Catalán debía expresar su voluntad política.

Este cambio de rumbo, ha supuesto un auténtico golpe de timón que amenaza con llevar a pique a la nave en la que todos los que quieren la realización de la consulta se habían embarcado con gran esperanza e ilu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
MAC fletxa Vic
31 d'octubre de 2014, 13.53 h

Atur per sota del 10%. Quina diferència !!
Els governants espanyols, si baixessin de 20% ja estarien tirant coets !!! Anunciant a bombo i plateret la gran millora de l'economia espanyola.
Quant a les multinacionals... el dia que siguem un estat independent, encara en vindran més de les que tenim ara !! Gairebé totes les multinacionals volen tenir almenys una seu central a la capital (o ciutat que consideren estratègica) de cada estat. Nike, Pepsico, Coca-cola, IBM, HP, Unilever, Procter and... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
31 d'octubre de 2014, 13.03 h

PRESIDENT MAS, !!!!!! MOLTES, MOLTÍSIMES GRACIES !!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Coronel Pastrana fletxa Hoy en Madrid
31 d'octubre de 2014, 12.45 h

#7 De momento al Sr. Mas-Colell, la semana pasada fue invitado a dar una conferencia sobre economía en el Parlamento de Gran Bretaña. No recuerdo que a los señores Montoro o de Guindos les haya hecho la misma propuesta. El señor Mas-Colell ha sido catedrático de economía en Harvard...... no recuerdo a ingún ministro de economía español con un curriculum como el suyo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.