directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'ANC i Òmnium Cultural celebren que el Govern segueixi endavant amb el 9-N

Carme Forcadell i Muriel Casals demanen als ciutadans la participació a la consulta per reivindicar les ''llibertats democràtiques''

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Tant Òmnium Cultural com l'Assemblea Nacional Catalana han valorat positivament aquest dissabte que el Govern hagi decidit tirar endavant el procés participatiu del 9-N i animen als ciutadans a formar-ne part. Muriel Casals creu que és ''incomprensible'' l'actitud del govern espanyol i la seva ''aversió al joc democràtic'' i ha destacat la ''comunió'' entre els representants polítics catalans i el carrer. Als atacs de la democràcia, diu Muriel, responem amb ''més democràcia''. Carme Forcadell defensa que per ''dignitat democràtica'' i per reclamar llibertats cal anar a votar el 9-N i ''expressar l'opinió''. Assegura estar d'acord en recórrer a instàncies internacionals si és necessari.
Carme Forcadell i Muriel Casals, en un moment del rodatge de l'espot 'Votaré per tu'.
Carme Forcadell i Muriel Casals, en un moment del rodatge de l'espot 'Votaré per tu'.

Comparteix
   


Etiquetes
La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, creu que ara ja s'estan reivindicant les ''plenes llibertats'' del país i ''la capacitat de decidir''. Considera ''incomprensible'' l'actitud del govern espanyol per ser un país demòcrata i dins a Unió Europea. Per Muriel existeix una ''aversió al joc democràtica''. Casals també ha destacat que hi ha una bona ''comunió ''entre el carrer i els representats polítics en el sentit de dir que ''volem democràcia''. Davant dels ''atacs a la democràcia'' ha afegit Casals, ''contestem amb més democràcia''. Per Muriel Casals també és important que els partits proconsulta tornin a anar a la una amb el 9-N.
 
Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, ha dit que estan ''contents'' que el Govern hagi anunciat continuar endavant i ha fet una nova crida a la participació perquè ''tothom vegi que tenim ganes d'expressar la nostra opinió''. Confia que les paraules del conseller d'Homs aquest dissabte al matí es mantinguin i l dispositiu continuï igual. Forcadell creu que s'ha d'anar a votar per ''dignitat democràtica'' i es mostra satisfeta de l'opció de recórrer a les instàncies internacionals per resoldre el conflicte.

Ara és l'hora ultima l'espot 'Votaré per tu' que ha d'animar a la participació al 9-N

Barcelona (ACN).- 20 figures del món de la cultura i representants polítics com Oriol Junqueras, David Fernàndez o Artur Mas, han estat enregistrant aquest dissabte l'espot 'Votaré per tu', l'últim anunci de la campanya que vol aconseguir animar a la participació el 9-N. Lluís Danès dirigeix l'anunci, que busca recordar personalitats desaparegudes que han lluitat també per la democràcia i la catalanitat. Per això, cada participant apareix amb una fotografia i pronuncia la frase 'Votaré per tu'. El president de la Generalitat, amb una imatge de Pau Casals, obre una peça que tanca simbòlicament un nadó de només 3 setmanes. Danès que ''estem vivint els somnis dels nostres avis i els nostres néts viuran els nostres''.
 
Artur Mas, amb una fotografia de Pau Casals obrirà l'espot 'Votaré per tu', que Ara és l'hora està ultimant de cara a les votacions del 9-N de diumenge vinent. El tancarà, simbòlicament, un nadó de tres setmanes. L'objectiu és segons ha explicat el seu director, Lluís Danès, recordar totes les persones que votarien ''si avui fossin aquí''. Per Danès, estem en un moment de la història gràcies a aquestes persones que s'han quedat al camí i per tant ''som el que som gràcies a la gent que ens ha precedit''. Danès creu que tenim ''el goig i el deure'' de continuar defensant la democràcia ''pels qui vindran''.
 
Així explica Danès, el contingut de l'anunci 'Votaré per tu' que durant aquest dissabte han estat enregistrant en uns estudis de Sant Adrià, Fins a 20 personalitats del món de la cultura s'han posat davant la càmera i recordaran figures com Carles Sabaté, Teresa Pàmies, Guillem Agulló. Les portaran principalment figures del món de la cultura però també polítics que s'han volgut posar davant la càmera com ara Josep Rull, amb Francesc Macià, o Oriol Junqueras amb Lluís Companys. Altres personalitats que hi participaran són Lluís Gavaldà, Eduardo Reyes, Anna Sallés, Oriol Broggi, Joan Lluís Bozzo o Manuel Huerga.
 
Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, i Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, han participat també en el rodatge de l'anunci i ho han fet amb Antonio Gutiérrez Díaz i Martí Gasull, respectivament, Casals considera que el líder comunista lluita per la ''democràcia i la catalanitat del nostre país'' i va ensenyar que ''ser demòcrates està per damunt de les ideologies concretes''. Per Forcadell, Gasull, fundador de la Plataforma per la Llengua, era un lluitador i el recordarà el 9-N.
 
Muriel Casals també ha volgut recalcar que el món cultural té una gran capacitat d'expressió que els fa ''especialment interessants'' a l'hora de reivindicar ''les llibertats plenes del nostre país'' i per aquest motiu, l'anunci pren més força.
 
L'anunci s'emetrà dies abans del 9-N per incentivar als ciutadans a participar-hi.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
3 de novembre de 2014, 12.25 h

Erresistentziaren komunikatua :

data egin berrietan, urriaren 12ko asteburuan, espainolisten jaia, bira berri bati bertaratu gatzaizkio bide hasiaren inguruan agintari katalanengandik Consulta baten egitearentzat Pueblo Catalánek haren borondate politikoa azaldu behar zuen. Norabideko aldaketa hau, lemako eramatearekin mehatxatzen duen benetako kolpe bat uste izan du nabea zula dezan guztiak kontsultaren egitea nahi duten gran itxaropenarekin ontziratu zuten eta ilusioa proiektu komun batean.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
APAÑAMELAPELA fletxa Rep.Catalana
2 de novembre de 2014, 12.08 h

#6

LEPE,LEPE,LEPE,LEPE,LEPE

LEPEROS Sudamericanos del mundo uníos contra la opresion de la
LÉPERA MADRE PATRIA ESPAŃISTAN


L=Lengua
E=Estúpidos
P=Propia
E=Españistan


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Nestrada60 fletxa ara es l´hora
2 de novembre de 2014, 09.55 h

Això seguirà endavant. NOMÉS 7 DIES PER A VOTAR SÍ I SÍ.
La democràcia és groga i catalana.

Visca Catalunya !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
2 de novembre de 2014, 09.39 h

Mireu, el govern espanyol que está espantat , per que se li desfá el partit i el govern, s'empara am la llei (la constitució) i no posa devant la democracia.
Están acabats, per que jo crec que el país ja no pot soportar mes corrupció, mes mentidas (ben i mal montadas, cas Trías i Mas) i si tenen un minim de dignitat, deuan está avergonyts
De totes maneras, fins i tot el mes mentidés i manipuladors (Camacho, Fernandez Diaz i altres), deuan tindra un "ENCAJ" , per que aguantan el tipus ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
2 de novembre de 2014, 09.31 h

EEUU no reconocerá las elecciones separatistas de Ucrania y exige a Rusia que las condene La Casa Blanca llama a la comunidad internacional a denunciar estos comicios 'ilegítimos'

"Estados Unidos no reconocerá ningún resultado de estas mal llamadas 'elecciones' y llamamos a todos los miembros de la comunidad internacional a hacer lo mismo", añadió.

La portavoz advirtió de que, "si se celebran, estas 'elecciones' contravendrían la Constitución y las leyes de Ucrania.

http://www.elmu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
2 de novembre de 2014, 02.14 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=v_JaYsKnQFI


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Estoy Sumado (Mensajes Para Los Restados) fletxa Vallès Occidental -nos vamos acercando-
2 de novembre de 2014, 02.10 h

Grandes mujeres nos muestran grandes objetivos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
2 de novembre de 2014, 00.36 h

VISCA CATALUNYA LLIURE! S'ACABAT LA DEPENDÈNCIA D'UN ESTAT INEFICAÇ, INUTIL I EXTRACTIU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vic9Nç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
1 de novembre de 2014, 22.01 h

S'acosta el dia en què Espanya s'esberlarà com una magrana i aquell dia els catalans sols podrem salvar-nos com a poble si fem pinya entorn de la nostra bandera. -Manuel Carrasco i Formiguera.

Al damunt dels nostres cants
aixequem una xenyera
que els farà més triomfants.

Au, companys, enarborem-la
en senyal de germandat!
Au, germans, al vent desfem-la
en senyal de llibertat.
Que voleï! Contemplem-la
en sa dolça majestat!

Oh bandera catalana!,
nostre cor t'és ben fidel:
volaràs com au... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
1 de novembre de 2014, 20.56 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.