directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 21:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: “El #9N2014 tenim una cita amb el segle XXI i amb la democràcia”

El president de Cecot reclama "lideratge polític" perquè els empresaris necessiten "un país nou"

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que els ciutadans catalans tenen el 9-N " una cita amb el segle XXI i amb la democràcia". Durant la celebració aquest dilluns de la Nit de l'Empresari de la patronal Cecot, Mas ha considerat que Catalunya té el proper diumenge "una oportunitat de donar la cara i trencar les costures velles i decimonòniques que encara tenallen moltes actituds". El president ha assenyalat que el procés participatiu del 9-N entronca amb "una mentalitat més oberta i que compta amb la gent" i ha reclamat que els catalans donin diumenge "una lliçó de democràtica i de civisme", perquè el país és "capaç de combinar el què i el com".
Mas i Abad lliuren un dels guardons amb què s'ha premiat nombrosos empresaris durant la celebració de la 20a edició del sopar Nit de l'Empresari al Palau de Congressos de Catalunya
Mas i Abad lliuren un dels guardons amb què s'ha premiat nombrosos empresaris durant la celebració de la 20a edició del sopar Nit de l'Empresari al Palau de Congressos de Catalunya

Comparteix
   


Etiquetes
"Cal coratge, assumir riscos i no quedar bé a vegades, perquè els països no avancen a base de la gent que s'amaga, sinó dels que donen la cara".

Mas ha agraït a la Cecot que estigui present al Pacte nacional pel Dret a Decidir i també que la patronal "parla clar" sobre el país. "Cal coratge, assumir riscos i no quedar bé a vegades, perquè els països no avancen a base de la gent que s'amaga, sinó dels que donen la cara". Mas ha elogiat l'organització empresarial, que "s'ha guanyat un lloc amb esforç" en el panorama empresarial català. El president ha utilitzat el lema de l'esdeveniment -'Lideratge 5.0'- per recordar que Catalunya també exerceix el lideratge en la creació de riquesa a tot l'Estat i ho fa "sistemàticament", tot i no ser el territori amb més població.

Catalunya lidera les exportacions

"Catalunya també lidera les exportacions, amb més d'una quarta part de les vendes a l'exterior de tota l'economia espanyola", ha indicat. Segons Mas, aquest és un bon indicador de la competitivitat de les empreses catalanes. El president també ha recordat que Catalunya també lidera la captació de turistes i inversions a nivell espanyol, que també afavoreixen la creació de llocs de treball. Tanmateix, Mas ha lamentat que "aquest esforç no es reconeix des de fora". El president ha defensat que l'Estat hauria de "mimar" un territori que lidera tots aquests àmbits, però que en comptes d'això "gairebé el castiga". "D'això molta gent se n'ha cansat", ha sentenciat.

Empreses competitives

Mas ha defensat que en l'àmbit econòmic "la mida no importa" i que hi ha pimes que són "tremendament competitives". "Això també val també pels països. No només en termes de competitivitat econòmica, sinó de benestar social més ben repartit i amb menys desigualtats", ha indicat. Com a exemple, Mas ha parlat de Luxemburg, "que és la suma de població de Terrassa i Sabadell, però té una de les rendes per càpita més elevades del món i ha col·locat Jean-Claude Juncker com a president de la Comissió Europea".

Abad defensa "lideratge polític" per fer un "país nou"

El president de Cecot, Antoni Abad, ha reclamat "lideratge polític" perquè els empresaris necessiten "un país nou", ja que "el país que tenim no és el país que necessitem i volem. No volem ser enganyats. No cal prometre despeses si no hi ha ingressos. Ni treball sense estudi. Ni progrés sense esforç". El representant patronal ha demanat que "per continuar prenent decisions, els empresaris necessitem que la democràcia funcioni. Algú dubta que estiguem davant d'un conflicte polític i no d'un conflicte legal? Les persones que fem negocis som pragmàtiques i, com resolem els conflictes? Amb diàleg, negociació i pacte".
Cal consultar

"Per tant, s'ha de poder consultar el camí. I totes les decisions importants. Des de la Cecot sempre hem defensat el dret de consulta com element estructural de qualitat de la democràcia. Hem decidit deixar de ser infants i com adults no admetem que se'ns imposi el nostre futur. És oportú recordar que la convivència es basa en la llibertat", ha sentenciat. Abad ha conclòs que la societat catalana es troba davant "d'una ocasió única per iniciar un procés ambiciós i engrescador per fer un país nou, incorporant i adaptant les millors pràctiques dels millors països".

Abad ha centrat el seu discurs en el lema central de l'acte: el 'Lideratge 5.0'. el representant patronal ha defensat que el Vallès és "la regió industrial més important del sud d'Europa, motor productiu d'Espanya i fàbrica de Catalunya". Tanmateix, Abad ha lamentat que això "no va acompanyat ni de lluny per una inversió pública que estimuli encara més la seva potencialitat. El resultat és un entorpiment significatiu a l'eficiència dels sectors productius que no generen ni aporten el progrés concordant amb el seu potencial".
 
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, també ha intervingut durant l'esdeveniment i ha assegurat que el seu consistori aposta per una "realitat metropolitana", que va més enllà del territori estricte de la capital catalana. L'alcalde ha assegurat que quan viatja pel món no només representa Barcelona, sinó els quatre milions d'habitants de l'àrea metropolitana i també els de la resta de Catalunya. "Aquesta és l'obligació de la capital d'un país", ha sentenciat.
 
Grífols: "El que importa no és la mida del país, sinó la qualitat d'aquest país"
 
El president de Grífols, Víctor Grífols, ha rebut el principal premi de la vetllada la seva trajectòria professional. En el seu discurs, Grífols ha lamentat que Espanya ha perdut una oportunitat des de la seva entrada a la UE i "ara n'estem pagant les conseqüències". L'empresari ha assenyalat que la mida d'una empresa no importa per assolir l'èxit, sinó que es tracta de crear firmes competitives que apostin per la qualitat. "El mateix passa amb els països: el que importa no és la mida del país, sinó la qualitat", ha sentenciat.  



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
4 de novembre de 2014, 17.40 h

9N, SI-SI. I si, si que treguin al Rajoy i a tots els que el envoltan, T.C., Camacho i ....................tots els que vulgueu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
BEJOTA fletxa bcn
4 de novembre de 2014, 17.28 h

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més".


N.B. SR. MAS: AMB QUI TENIA LA FITA AL MES DE MAIG ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
4 de novembre de 2014, 15.21 h


Twist à Saint-Tropez

Ca fait partie de l'ambiance

C'est là que commencent

Toutes les danses

Qu'on lance en France

Pour les vacances

On est toujours en avance

Twist à Saint-Tropez


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
BEJOTA fletxa bcn
4 de novembre de 2014, 12.41 h

"Los empresarios no vemos a Cataluña fuera de España"











inShare.5

Wow!
0


José María Triper

4/11/2014 - 7:00


51 comentarios



Puntúa la noticia :






Nota de los usuarios: 5.9 (8votos)

Más noticias sobre: España
Aragon
Empresas
Gay
Logística
Cataluña
Abertis



El presidente de Foment del Treball, Joquim Gay de Montellá. Foto: Archivo


Leer más: "Los empresarios no vemos a Cataluña fuera de España" - elEconomista.es Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Amb la independència guanyem fletxa Sí i Sí ................
4 de novembre de 2014, 12.41 h

http://www.youtube.com/watch?v=k6eLw5CfEpM

Els catalans no hem viscut per sobre de les nostres possibilitats, ens han expoliat per sobre de les nostres possibilitats.

Hem d'explicar a tots els habitants de Catalunya els beneficis tant econòmics, socials, culturals i de tot tipus que comporta l'estat propi.

Llibertat i prosperitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
4 de novembre de 2014, 11.19 h

Comunicado de la Resistencia :

En las úiltimas semanas estamos asistiendo a una situación de cambios casi continuos sobre los criterios a seguir en torno a la proyectada Consulta Catalana del 9 de Noviembre.
A la primera convocatoria, hecha por el President Mas, le ha seguido la programación de un sucedáneo, conocida como la Consulta Alternativa, tras la negativa del aparato judicial español a permitir la realización del primigenio modelo establecido, que aunó a las formaciones del llam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
4 de novembre de 2014, 08.18 h

http://www.youtube.com/watch?v=GA5tyz7Z4kg


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
4 de novembre de 2014, 07.56 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
4 de novembre de 2014, 07.52 h

Bravo per Grífols!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
4 de novembre de 2014, 07.51 h

CAT lidera la inversió estrangera a l'Estat espanyol, en aument des d'el 2012. Ja veus!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.