directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

“Podemos” el lerrouxisme del segle XXI que vol guanyar Espanya

Per fer-ho possible passarà de mullar-se pel dret a decidir dels catalans i moderarà algunes propostes, l’esperança dels federalistes en Podemos s’allunya

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Madrid (ACN).- El baròmetre del CIS del mes d'octubre situa Podem com a primera força en intenció directe de vot a les eleccions generals, amb un 17,6 dels sufragis en el cas que les eleccions se celebressin l'endemà de la pregunta, per davant del PSOE (14,3%) i del PP (11,7%). Amb tot, el baròmetre relega la formació de Pablo Iglesias a la tercera força un cop li aplica la cuina i fa una estimació de vot per als pròxims comicis espanyols, amb un 22,5% dels sufragis, per darrere del PP (27,5%) i del PSOE (23,9%). IU-ICV obtindria el 3,7% en vot directe i 4,8% en estimació de vot, i UPyD un 2,1 en vot directe i 4,1% en estimació. CiU un 2% en vot directe i un 3,8 estimat i ERC un 1,9 directe i 2,3 en estimació.
Pablo Iglésias
Pablo Iglésias

Comparteix
   


Etiquetes
Catalunya té un camí i Espanya té el seu amb Podemos

El baròmetre augura un ascens de la formació de Pablo Iglesias 7,2 punts respecte a l'estimació de vot del mes de juliol, que li donava el 15,3% dels sufragis en unes futures eleccions generals. També recull una davallada de 2,5 punts per al PP, que al mes de juliol se situava com a primera força amb el 30% dels sufragis i ara n'obtindria el 27,5%, i un ascens de 2,7 punts del PSOE, que al juliol tenia una estimació de vot del 21,2% i ara n'obté un 23,9%.

CiU superaria de nou a ERC

Pel que fa a CiU i ERC, el baròmetre recull un creixement del vot estimat del partit al govern de la Generalitat. La Federació obtindria el 3,8% dels sufragis, cinc dècimes més que al juliol, en què el CIS li atorgava el 3,3% dels vots. ERC, per contra, perdria un punt i passaria del 3,3% dels vots estimats en unes generals al 2,3%.  En vot directe CiU obtindria un 2% dels sufragis, i ERC un 1,9%.

El PSOE retalla distància amb el PP però el nou Lerrouxisme de Podemos els destorba

La distància entre el PP i el PSOE (en estimació de vot) queda situada en 3,6 punts, quan a l'últim baròmetre era de 8,8 punts, fet que posa de manifest la davallada en la intenció de vot del partit de Mariano Rajoy. En vot directe els papers s'intercanvien i el PSOE passa a ser segona força per davant del PP i per darrere de Podem. La formació de Pablo Iglesias (17,6%) avantatja els socialistes (14,3%) en 3,3 punts, i al PP (11,7%) en 5,9 punts.
 
Podemos acaba amb les esperances d’IU-ICV i UPyD

L'enquesta també recull una caiguda en l'estimació de vot d'IU (ICV a Catalunya) i UPyD. El partit de Cayo Lara i ICV obtenien una intenció de vot del 8,2% al baròmetre de juliol i ara se situen en el 4,8%. UPyD també cau del 5,9% del juliol al 4,1% a l'octubre.

Ciutadans augmenta menys del previsible per culpa de Podemos

Ciutadans/Ciudadanos se situaria just per darrere aquestes dues formacions a,mb un 2,1% dels vots estimats i un 1,5% de vot directe. És un creixement significatiu respecte al mes de juliol, en què el baròmetre li augurava un 0,9% -1,2 punts menys- de vots estimats i un 0,6% -0,9 menys- de vot directe.

Pel que fa a la resta de formacions, el PNB obtindria un 1% dels vots estimats (0,4% de vot directe), el BNG un 0,4% dels sufragis (0,1% directe), CC un 0,3% (0,1% directe), Compromís un 1,1% (0,3% directe). El nombre de persones que afirmen que s'abstindran en els pròxims comicis se situa en el 15,7%, menor que al juliol, quan eren el 19,2%. Un 4,2% dels enquestats diu que votarà en blanc i un 0,1% que farà vot nul.

El baròmetre es va fer entre l'1 i el 13 d'octubre mitjançant 2.480 entrevistes a 239 municipis i 50 províncies. Situa com a principal problema de l'Estat l'atur (44,9% de les respostes), l'economia (27,6%) i la corrupció (12,2%), per davant de la sanitat (11,2%), l'educació (8,3) i els polítics (7,5%). Els "nacionalismes" només preocupen un 1,2% dels enquestats.

Espanya no té solució, el ministre de la guerra bruta, Fernández Díaz no és dels pitjors valorats malgrat que cap ministre aprovat

Tampoc aprova cap ministre del govern espanyol. Els més ben valorats són Soraya Sáenz de Santamaría (2,9), José Manuel García Margallo (2,73), Ana Pastor (2,54), i Luis de Guindos. En un segons grup hi ha Jorge Fernández Díaz (2,47), Isabel García Tejerina (2,46), Pedro Morenés (2,23) Juan Manuel Soria (2,13) i Fátima Báñez (2,04). Tanquen la llista, i són els menys valorats pels ciutadans Cristóbal Montoro (1,98), Ana Mato (1,78), Rafael Catalá (1,54) i, en últim lloc, José Ignacio Wert (1,47).
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Llorenç fletxa Palma
9 de novembre de 2014, 16.47 h

Queda molt encara per a les eleccions generals. A mida que passa el temps el discurs de Podemos, que bàssicament és socialdemòcrata (no te res d'anticapitalista) gira cada vegada més cap al centre. Ho dic al menys en allò quee fa referència a la renda bàsica universal, que ara ja es qüestiona, o aal menys no seriaa ja universal, i a la qüesstió del impagament del deute il·legítim que ara passa a "reesctructuració del deute". El mateix passarà amb el discurs de 35 hores, treballar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
7 de novembre de 2014, 02.06 h

Un post anterior afirma que Jordi Pujol és "l'autèntic Lerroux d'avui dia". Jo francament no ho sé veure. Pujol fent lerrouxisme? Pujol utilitzant els immigrants espanyols contra el catalanisme? Que no, que no, que no em quadra. Això si de cas ho feia el PSC, no pas Pujol. Pujol tot el contrari. Pujol volia la integració, volia que aquells immigrants aprenguessin la llengua del país i fossin i se sentissin plenament catalans. Tot el contrari del lerrouxisme. Jo d'entrada estic per dir que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
7 de novembre de 2014, 01.18 h

-suposat o previst. No "estimat"
-suposició o previsió. No "estimació"
-tornaria a superar. No "de nou"
-fa nosa. No "destorba"
-puja menys que es preveia. No "del previsible"
-cap ministre NO ha aprovat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Joana fletxa Sant Vicenç de Castellet
6 de novembre de 2014, 18.08 h

No és cert, Podem res té a veure amb Lerroux i no és un parany per a sotmetre al Catalanisme. Podem defensa el dret a decidir de Catalunya i de totes les nacions que formen part d'Espanya.

Jordi Pujol si que s'assembla a Alejandro Lerroux, ja ho diu la Bíblia: "pels seus fruits els coneixereu"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
6 de novembre de 2014, 12.23 h

Però... de debò que hi ha algú a Catalunya, català, seriós i conseqüent que es cregui això del "fenómeno OLEMOS???".
OLEMOS a cagamandurria del PSOE pre-Suresnes
OLEMOS a EspaÑAAA Una, Grande (ha ha ha) i Libre
OLEMOS a arma llancívola que tant pot ser utilitzada pel Partido Podrido com per el PSOE
OLEMOS a caspa espaÑÑÑÑOOOla i de las JONS com els esmentats partits anteriors.
I encara hi ha qui se'ls creu????
Podemos (lo de Podem es un broma, es la enèsima provatura de reg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
6 de novembre de 2014, 11.56 h

Comunicado de la Resistencia :

En las úiltimas semanas estamos asistiendo a una situación de cambios casi continuos sobre los criterios a seguir en torno a la proyectada Consulta Catalana del 9 de Noviembre.
A la primera convocatoria, hecha por el President Mas, le ha seguido la programación de un sucedáneo, conocida como la Consulta Alternativa, tras la negativa del aparato judicial español a permitir la realización del primigenio modelo establecido, que aunó a las formaciones del llam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
mario fletxa barna
6 de novembre de 2014, 09.59 h

La pregunta és, perquè ens haurien d'importar les eleccions generals si ja no estarem amb españa? Tant costa d'entendre que no ha de fer propaganda de cap manera? perquè ens hem de quedar a una españa que no canviarà de mans ni de manera de pensar quan tinguin un altra majoria absoluta entre els components de SEMPRE amb les idees de SEMPRE? PER DÉU!

VULL SER INDEPENDENT EN UNA REPÚBLICA INDEPENDENT QUE HAURÀ DE LIDIAR AMB ELS MATEIXOS CAFRES DE SEMPRE? O POTSER NO; PERÔ LA CORRIDA ES... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
historiador fletxa tarragona
6 de novembre de 2014, 08.18 h

La història ja ens ho ha confirmat massa vegades, SI VOTEM PARTITS ESPANYOLS ESTAREM VENUTS.
Per Catalunya, partits catalans.

Independència. Sí/SÍ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Segador fletxa VISCA CATALUNYA . . . . . I N D E P E N D E N T !! !! * !! !!
5 de novembre de 2014, 23.11 h





A la pràctica, és més d'esquerres CiU (tot i que és innegablement un partit de dretes) que els farsantment anomenats socialistes del PSOE, que aplaudeixen la MONARQUIA IMPOSADA PER FRANCO, es dediquen descaradament a la pràctica col.lectiva de la corrupció, com és el cas d'Andalusia, neguen que un poble tingui dret a autodeterminar-se i pretenen que la Constitución feta sota el xantatge de l'aparell d'estat FRANQUISTA ha de ser obeïda pel cim del que digui el Parlament democràtic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Segador fletxa VISCA CATALUNYA . . . . . I N D E P E N D E N T !! !! * !! !!
5 de novembre de 2014, 23.04 h





#5 Sí, pot semblar impossible tanta estupidesa, però segons en Pedo de Terrassa, a diferència de Catalunya , Castella, votant MASSIVAMENT el PP, "és d'esquerres", malgrat que els seus "socialistes-monàrquico-franquistes" del PSOE, neguen que el poble català tingui dret a decidir el seu futur.

De totes manera no m'estranya: el CRETINISME PANCASTELLANISTA no coneix límits. Si voleu sentir cretinades, escolteu els espanyolistes.





Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.