directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ANC i Òmnium Cultural criden a participar "sense por" el 9-N i a votar

Milers de persones es congreguen a l'avinguda Maria Cristina en l'acte final de la campanya 'Ara és l'hora'

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- ANC i Òmnium Cultural han cridat a participar "sense por" el 9-N i a votar "contra l'estat espanyol", ha apuntat la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell. "Nosaltres votarem sí-sí perquè no volem pertànyer a l'estat espanyol, perquè no volem un govern que ens prohibeix les llibertats, que ens nega els nostres drets i que amenaça els nostres ciutadans", ha dit Forcadell durant l'acte final de la campanya 'Ara és l'hora'. 







Comparteix
   


Etiquetes
Ara toca votar i omplir les urnes

La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha reclamat als ciutadans que participin diumenge "malgrat el soroll i les amenaces" de Madrid, i ha apuntat que si bé no serà un referèndum, pot ser "un acte sense validesa jurídica que tingui conseqüències polítiques".

"Votarem sí-sí perquè no volem un govern que rescata bancs en lloc de rescatar persones”

Perquè no volem un govern que abandona els més necessitats", ha continuat Forcadell, que ha apostat per construir una república catalana que treballi per al benestar de tots "i no pel benefici d'uns quants", que "condemni els culpables i que persegueixi els corruptes".

La presidenta de l'ANC ha cridat a votar perquè d'aquí a 300 anys es pugui commemorar el tricentenari de la independència i no el 600 aniversari de la "derrota". "Votarem en contra de l'estat espanyol que no vol que ho fem, i ho farem amb dignitat, amb serenitat, amb civisme i coratge. I no caurem en provocacions, no tenim por, no ens espantaran", ha assegurat.

Un "darrer esforç" per convertir el 9-N en un "acte massiu de defensa de la democràcia i dels drets fonamentals".

En la mateixa línia s'ha expressat la presidenta d'Òmnium, que ha demanat un "darrer esforç" per convertir el 9-N en un "acte massiu de defensa de la democràcia i dels drets fonamentals". "Diumenge no podrem votar el referèndum que com a poble demanàvem perquè l'Estat ho ha impedit. Però si ens ho proposem, aconseguirem que un acte sense validesa jurídica tingui conseqüències polítiques i es converteixi a ulls del món en una mostra de la dignitat de tot un país", ha exclamat.

Casals ha avisat que el repte és "majúscul" i que el món està mirant el que passa a Catalunya. És per això que ha cridat a la participació, i a fer-ho "amb alegria, amb tranquil·litat i sense por". "Ha arribat el dia i hi hem de ser tots. Fem d'aquest 9 de novembre un punt de no retorn, una jornada que serà pacífica i democràtica", ha reclamat la presidenta d'Òmnium, que ha remarcat que Catalunya no sap actuar d'una altra "malgrat el soroll i les amenaces" que arriben de Madrid. "Perquè a l'Europa del segle XXI no hi ha res que pugui aturar la força d'un poble que es vol expressar lliurement a les urnes", ha conclòs.

Antoni Castellà en nom d’UDC i no Duran i Lleida

La fila zero de l'acte la formaven representants dels partits polítics com Josep Rull, Mercè Conesa (CDC), Antoni Castellà (UDC), Oriol Junqueras, Marta Rovira (ERC), Ricard Gomà (ICV), David Companyon (EUiA). També hi havia el coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, que ha reivindicat que la unitat política i el compromís de la societat civil per donar la veu al poble és la força que té Catalunya. "Diumenge votarem pesi el que pesi als que ens han posat tants obstacles. Votarem i farem sentir la nostra veu. Ens voldran comptar els que som, i serem molts", ha exclamat.

Amb les quatre columnes de Puig i Cadalfalch il·luminades de vermell amb el groc de fons del Palau del MNAC, l'acte final de la campanya 'Ara és l'hora' ha començat amb la representació de la caiguda d'un mur format per caixes de cartró. S'aprofita així el simbolisme de la data del 9 de novembre, 25è aniversari de la caiguda del mur de Berlin.

Després d'aquest acte simbòlic, ha intervingut Natalie McGarry, representant del moviment independentista escocès, que ha recordat al govern espanyol que "la comunitat internacional està observant" el que passarà el 9-N. McGarry ha explicat que ha volgut participar en aquesta campanya per expressar la seva solidaritat amb Catalunya i "donar suport a la democràcia". "A veure qui aconsegueix la independència abans", ha bromejat. L'escocesa ha conclòs amb una frase en català: "Junts guanyarem per fer una Europa nova".
 
Un cop llegit el manifest internacional 'Deixeu votar els catalans' per part de l'actriu Carme Sansa, han pres la paraula diferents persones per donar els seus testimonis sobre àmbits centrals en el futur del país nou: la relació amb el món, infraestructures, llengua i cultura, drets de les persones, joves i treball, economia (pensions), educació, benestar, dignitat i regeneració democràtica.

Just abans de les intervencions de Muriel Casals i Carme Forcadell s'ha projectat l'espot 'Votaré per tu'. L'acte ha acabat amb la interpretació de 'Catalunya és poderosa' de Peret i amb focs artificials.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
9 de novembre de 2014, 08.21 h



#22 Veig que tu, BEJOTA, el més curt del digital, segueixes amb les teves absurdes caralladetes de sempre, INASEQUIBLE al MAL ALIENTO. . .



Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
BEJOTA fletxa bcn
8 de novembre de 2014, 17.14 h

Nació Digital ha preparat una gran enquesta per als lectors.
El seu vot s'ha desat correctament. Gràcies per participar-hi.
Vots totals: 1.548.625
Sí i Sí: 381.573 (24,64%)
Sí i No: 5.062 (0,33%)
No: 1.161.990 (75,03%
N.B. EL MATRIARCAT CATALÁ ESTÁ MOLT ENFEINAT. AL TEMPS !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
8 de novembre de 2014, 11.52 h

Comunicado de la Resistencia :

En las úiltimas semanas estamos asistiendo a una situación de cambios casi continuos sobre los criterios a seguir en torno a la proyectada Consulta Catalana del 9 de Noviembre.
A la primera convocatoria, hecha por el President Mas, le ha seguido la programación de un sucedáneo, conocida como la Consulta Alternativa, tras la negativa del aparato judicial español a permitir la realización del primigenio modelo establecido, que aunó a las formaciones del llam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Vic9Nç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
8 de novembre de 2014, 10.52 h

Si demà votem haurem guanyat per golejada!
Si demà no ens deixen, haurem guanyat per golejada igualment car la fotografia que veuran a tot el món serà la constatació que espanya és una monarquia dictatorial!

Tot el que facin els absolutistes quedarà gravat i fotografiat i, al moment, tothom sabrà perquè hem marxat d'espanya!

Visca la democràcia!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!

http://www.youtube.com/watch?v=teMxP78XtHs&feature=youtu.be


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
LAPAO (para abreviar) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes;si, los nazionalistas tambien)
8 de novembre de 2014, 10.42 h

Las últimas turbulencias en los mercados han elevado el interés pagado por los bonos a tres años, del 0,56% al 0,69%, y han abaratado los costes de su deuda a diez años, del 2,19% al 2,12%, en la emisión del Tesoro de 3.027 millones de euros. La prima de riesgo baja hasta 136 puntos.
Las últimas turbulencias han alejado de nuevo las opciones de que el Tesoro colocara por primera vez su deuda a diez años por debajo del umbral del 2%. Las presiones bajistas que azotaron los mercados en oct... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
8 de novembre de 2014, 10.41 h

-"pesi el que pesi" és ininteŀligible
-capses de cartró. No "caixes"
-està mirant què passa. No "el que passa"
-ha fet broma. No "bromejat"


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
TECNOTAPI - T E C N O T A P I - fletxa Dpto.Comercial TECNOTAPI www.ventadetela.com nuevastapicerias@gmail.com 65580149
8 de novembre de 2014, 08.17 h




#13
#14
#15 MIGUEL ROMUALDO, GALLINETA COVARDA I FARSANT: tu dedica't a vendre COLCHAS NEPTUNO i deixa de fer el RIDÍCUL pel món amb les teves BOGERIES de DESEQUILIBRAT HISTÈRIC.






Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
...***...###... Jo, Miguel Romualdo, ESTIC BOIG !!! ...###.....*** ...===================================================" fletxa ....***....### Dpto.Comercial TECNOTAPI www.ventadetela.com nuevastapicerias@gmail.com 65580149!!! ...###...*** ...================================================
8 de novembre de 2014, 08.12 h


Mireu com "estima Catalunya" l'hipòcrita fill de gossa de#13 #14 i #15, que en diu "CAGALUNYA" el desgraciat farsant:


Comentari 23 de http://www.directe.cat/noticia/356230/duran-sapunta-al-podemos-doliu :



CAGAluña histórica mierda pinchá en un palo
30 de juny de 2014, 08.44 h
Querido Paco,
Según conversación que mantuve ayer con Jorge ya sé que éste se va fuera unos días así que a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
...***... ### ...JO JA SÓC LLIURE... !!! ...###...*** ...================================================================== fletxa ...***... ### ...JO ESTIMO tant a la MEVA "MARE" (= CAT)...com al MEU "PARE" (=ESP)... !!! ...###...*** ...================================================
8 de novembre de 2014, 05.01 h

La CONSULTA-CORRECTA...

...y la PREGUNTA-CORRECTA...

...para los...== 47'7 MILLONES de...

...VOTANTES-SOBERANOS-ESPAÑOLES ==...


DESEO que ESPAÑA sea un ESTADO ... :

A)... UNITARIO ...

B)... AUTONÓMICO ...

C)... FEDERAL ...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
################################################################


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
...***... ### ...JO JA SÓC LLIURE... !!! ...###...*** ...================================================================== fletxa ...***... ### ...JO ESTIMO tant a la MEVA "MARE" (= CAT)...com al MEU "PARE" (=ESP)... !!! ...###...*** ...================================================
8 de novembre de 2014, 04.54 h

La CONSULTA-CORRECTA...

...y la PREGUNTA-CORRECTA...

...para los...== 47'7 MILLONES de...

...VOTANTES-SOBERANOS-ESPAÑOLES ==...

...es...

... DESEO que ESPAÑA sea un ESTADO ... :

A)... UNITARIO ...

B)... AUTONÓMICO ...

... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.