directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mont-real acull als catalans del Canadà pel 9N

Més de 220 catalans han utilitzat les oficines que ACCIÓ té al World Trade Center de Mont-real per votar a la consulta del 9N.

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Crònica d'Arnau Cunties.- Aquest ha estat un dels quatre punts de votació a l'exterior que s'han habilitat a l'Amèrica del Nord, l'únic en tot el Canadà. Això ha motivat que s'hi desplacessin a votar alguns catalans residents a altres ciutats canadenques com Ottawa, Sherbrooke, Halifax, Toronto, Ciutat del Quebec o Vancouver. Durant el 9N, s'han viscut cues en alguns moments puntuals, més per la complexitat del procés de vot des de l'exterior que per l'afluència de votants, que ha estat repartida durant tot el dia. Una dotzena de voluntaris han facilitat els tràmits i han vetllat perquè no hi hagués cap vot que es perdés per culpa d'un error de procediment. 











Comparteix
   


Etiquetes
Il·lusió i emoció
 
Un dels nombrosos votants que s'ha presentat envoltat de la seva família ha assenyalat: "després de tants anys d'esperar, no em ve de cinc minuts". Entre un ambient generalitzat d'emoció i il·lusió, els votants de més edat, alguns exiliats a Canadà des de fa dècades, han ressaltat "la importància del moment".
 
Com que en les meses situades a l'exterior de Catalunya no s'ha dut a terme recompte, el resultat de les votacions encara trigarà uns dies a saber-se. En aquest cas, és la Generalitat l'encarregada de comptabilitzar els vots obtinguts per part de les diferents opcions i fer-los públics.
 
Acollida, concert i seguiment
 
El Casal Català del Quebec, associació amb base a Mont-real dedicada a la promoció de la cultura catalana, va posar en marxa fa dies una campanya d'acollida perquè els catalans que es desplacessin a la ciutat poguessin estar-se a una casa particular.
 
El casal també ha organitzat una vetllada de seguiment de la consulta que ha comptat amb un concert de la cantant Lidia Pujol i una actuació dels castellers de Mont-real. Més d'un centenar d'assistents a l'acte han pogut seguir les evolucions de l'escrutini i conèixer les valoracions de diferents experts, com el politòleg Marc Sanjaume o Josie-Anne Huard, presidenta de l'ANC-Québec, entre d'altres.    
 

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
10 de novembre de 2014, 17.32 h

Comunicado de la Resistencia :

En el día de ayer, 9 de Noviembre de 2014, día sin duda alguna histórico, hemos asistido al desarrollo de la Consulta Catalana para decidir sobre el futuro político de Catalunya y sus ciudadanos.
Esta ejemplar jornada democrática y de expresión de la voluntad popular ha podido realizarse a pesar de todas las incertidumbres que se cernían sobre ella por las continuas amenazas lanzadas tanto desde las instancias gubernamentales españolas, como desde los med... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
LAPAO (para abreviar) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes;si, los nazionalistas tambien)
10 de novembre de 2014, 16.22 h

Obama,Merkel y Chuck Norris se preguntan porque MaSS reclama tanto que los catalanes puedan votar y sin embargo NO convoca las elecciones autonomicas para que el pueblo catalan pueda votar de forma plena y legal. ¿A QUE TIENE MIEDO? ¿Sera que saben que MaSS es un cadaver politico y que CIU perderia, DE NUEVO, 12 diputados y MaSS perderia la Presidencia para que la gran trama convergente pueda continuar en el poder, administrando el victimismo y ocultando la corrupcion de CDC y Pujol?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
mario fletxa barna
10 de novembre de 2014, 10.39 h

Una gran abraçada als catalans que viuen al Canadà, és una gran lliçó per nosaltres de solidaritat. Després diran que els catalans no afluixen la pela per res. No sé quants ciutadans haguéssin fet el mateix a la resta del món. Som especials en TOT i el meu orgull de ser català està a les cotes més altes.
PER CATALUNYA! SEMPRE!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
demòcrata fletxa L'Espluga de Francolí
10 de novembre de 2014, 10.37 h

#3 T'ha faltat dir "ara, als katakans malus LIS doneran per 'l'ojete'" ¡Com arriba a estimar el català aquesta dona que fins i tot converteix una flor en pronom feble! XD

Aquesta franquista reciclada ja no convenç ni als seus. Per això, li desitjo un LLAAAAAAAARG futur polític. Sense una imbècil com ella fent nous indepes mai ho aconseguirem! :P


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 de novembre de 2014, 10.08 h





Quina gràcia que em fan els castellans quan pronuncien "Montreal" en comptes de Mont-Real, és a dir, que fan sentir la T final de Mont, i la síl.laba sona "tre".

Seria com si aquí, al N. de Figueres, el castell (en ruïnes) de Mont-Roig en diessim Montroig ....

I algun d'aquests autistes com l'Anacleto encara gosa dir-nos "palurdos" !!




Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mAlícia Chanches Quemacho fletxa PPartí PPoPPulá, es ha di, la Yuna
10 de novembre de 2014, 10.02 h




¡¡¡ Atansió, catelans !!!

No sus dacheu angañá pal politis indapandantistas, ca ¡¡¡SUS VOLEN FÉ CAYÁ TAPANTUS !!!!

Ascoltau la radiu y la talabisión, y baureu que diuan.

Tots diuen ca ara sus TAPARAN.

Tots diuan ca ara començara ¡¡¡ UNA NOVA TAPA !!!!





Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
10 de novembre de 2014, 09.14 h

Per cert, la policia espanyola ja ha tornat a provincies després de les seves vacances a hotels de CAT pagats amb les nostres butxaques? Oi Fernàndes qualsevol que ha estat un altre perdua de temps i quartos del teu Estat podrit?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
10 de novembre de 2014, 09.11 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.