directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy ens convida a fer plebiscitàries

Veu el 9-N com un "fracàs del projecte independentista" i rebutja el diàleg amb Mas per acordar el referèndum que considera un "desafiament il•legal"

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Madrid (ACN).- El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha qualificat aquest dimecres en una compareixença a La Moncloa el 9-N com un "acte de propaganda política" que va constatar el "fracàs del projecte independentista", perquè tan sols va acudir a les urnes "un terç del cens". Rajoy ha advertit que no està disposat a cap diàleg amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per abordar un referèndum d'autodeterminació que considera un "desafiament il·legal". "Si Mas pretén que ens saltem l'article primer de la Constitució tindrà la mateixa resposta", ha dit. També ha defensat l'actuació del govern espanyol amb "proporcionalitat" per evitar "la foto", la "tensió i les dificultats" que alguns volien.

Comparteix
   


Etiquetes
Rajoy ha comparegut a La Moncloa tres dies després del 9-N davant un nombre de periodistes molt superior a l'habitual i després de rebre les crítiques des de Catalunya i des del seu propi partit per la gestió del procés participatiu.
 
El president ha volgut deixar clar, d'entrada, que ha complert la promesa que no se celebraria cap "referèndum" a Catalunya i ha assegurat que el que es va produir a Catalunya va ser "un simulacre sense cens i organitzat pels que el volien guanyar".
 
Tal com han fet els seus ministres, ha afirmat que aquesta no va ser una votació "democràtica" sinó un "acte de propaganda política" però agreujat pel fet que en aquesta ocasió "s'ha dut a terme incomplint les resolucions del TC".
 
"Profund fracàs del projecte independentista"
 
Tot plegat, segons el president espanyol, ha constata el "profund fracàs del projecte independentista" perquè després de "tant soroll, mobilització i diners públics gastats" finalment "dos de cada tres catalans no s'han molestat a participar".
 
"On el projecte independentista pretenia fer una exhibició de força, ens ha mostrat la seva debilitat", ha sentenciat abans de recordar que Catalunya és "plural" i, per tant, el president de la Generalitat "no pot dur a terme el seu objectiu sense provocar una enorme fractura a la societat catalana i afectar greument a la concòrdia i la pau social".
 
Portes obertes a Mas, però no per parlar del referèndum
 
Un cop més el president espanyol ha assegurat que les portes de La Moncloa han estat obertes, "en el passat, en el present i el futur" per al president de la Generalitat, però ha advertit que aquest diàleg se circumscriu, només, en les qüestions que es trobin dins de la legalitat.
 
Rajoy respon d'aquesta manera a la carta que el president de la Generalitat li va fer arribar després del 9-N en què li demana que obri un procés per a la celebració d'una consulta "definitiva" a Catalunya que tingui tots els visos de legalitat.
 
"No vull que ningú s'enganyi ni malinterpreti la situació on ens trobem", ha advertit, "sobre el que no dialogarem mai és sobre la sobirania i la unitat d'Espanya". Segons Rajoy, en la mesura que Mas vol "imposar-li un referèndum de veritat" ja li contesta que això "no pot ser".
 
També ha recordat al president de la Generalitat que el diàleg "només és possible, té sentit i dóna fruits" quan parteix d'un "mínim de lleialtat institucional" i quan no se'l condicions a "l'impossible" ni a l'obtenció dels objectius marcats per una de les parts.
 
Mas trobarà "la mateixa resposta que sempre"
 
El president espanyol ha argumentat aquesta postura recordant que "el que era il·legal fa un any ho segueix essent avui" i ni el seu "deure" com a president, ni la seva posició contra la independència, han variat en cap sentit.
 
"Si Mas pretén que ens saltem l'article primer de la Constitució, que estableix la sobirania, tindrà la mateixa resposta que ha tingut sempre", ha sentenciat abans de recordar que aquesta ha estat la posició del seu govern davant del TC i de la majoria absoluta del Congrés.
 
El 9-N no suposa "cap avantatge polític"
 
Tal com va advertir aquest dimarts la seva vicepresidenta, Rajoy ha assegurat aquest dimecres que no està disposat a "atendre" cap desafiament "que es plantegi des de la il·legalitat" i, per tant no servirà per obtenir una posició de força en cap negociació.
 
"Que ningú aspiri a treure avantatge polític d'un acte il·legal", i "que no esperi tampoc que el govern convoqui res il·legal i injust perquè usurpa el dret de sobirania", ha sentenciat.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
13 de novembre de 2014, 19.19 h

Rajoy o com amagar els 2.305.290 votants del 9N, per Francesc Viadel.
La primera reacció del govern espanyol i el seu entorn espiritual a la consulta del 9N ha estat negar-la. Per a Rajoy, Soraya de Santamaria i tutti quanti, la consulta del diumenge passat amb els seus 2.305.209 votants mai no ha existit, a penes ha estat una farsa, fins i tot un colp d’estat perpetrat pel nacionalisme català en col·laboració amb l’islamisme tal i com insinuen els enfurismats diaris de la caverna. La r... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Synera fletxa Barcelona
13 de novembre de 2014, 12.16 h

ADÉU ESPANYA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
12 de novembre de 2014, 18.18 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 9 de Noviembre de 2014, día sin duda alguna histórico, hemos asistido al desarrollo de la Consulta Catalana para decidir sobre el futuro político de Catalunya y sus ciudadanos.
Esta ejemplar jornada democrática y de expresión de la voluntad popular ha podido realizarse a pesar de todas las incertidumbres que se cernían sobre ella por las continuas amenazas lanzadas tanto desde las instancias gubernamentales españolas, como desde los medios de radio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Sí i Sí fletxa Barcelona
12 de novembre de 2014, 17.15 h

#16 Pacto Internacional de Derechos Civiles y Políticos
Las Naciones Unidas proclamaron, en 1966, el Pacto Internacional de Derechos Civiles y Políticos, que entró en vigor el año 1976 y fue ratificado por el Estado Español el 27 de julio de 1977.

1. Todos los pueblos tienen el derecho de libre determinación. En virtud de este derecho establecen libremente su condición política y proveen asimismo a su desarrollo económico, social y cultural.

2. Para el logro de sus fines, todos los p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
LAPAO (para abreviar) VIVA MARIANO RAJOY, PRESIDENTE DE TODOS LOS CATALANES AL SERLO DE TODOS LOS ESPAÑOLES. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes;si, los nazionalistas tambien)
12 de novembre de 2014, 16.26 h

DEMOLEDORA RESPUESTA DE LA VICEPRESIDENTE DEL GOBIERNO AL SEPARATISMO EN EL SENADO

"El derecho de autodeterminación que usted pide no es posible ni en esta Constitución ni en ninguna otra de las democracias de nuestro entorno salvo que se cambie", ha señalado la vicepresidenta a Cleries, a la vez que ha pedido a CiU que "no juegue a negociar con la soberanía de los españoles".

A la vez, De Santamaría ha valorado muy de pasada -pero también con contundencia- el sucedáneo de consulta: l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
12 de novembre de 2014, 15.53 h



#14 Error , on he posar #27 era #12, en resposta a Joan Tallaferro




Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
12 de novembre de 2014, 15.50 h

+

#27 Molt d'acord, company, amb el que dius, llevat d'un detall: Catalunya MAI no va ser sotmesa NOMÉS per "les armes hispanes", sinó que per a sotmetre-nos varen necessitar l'ajut de França, a qui Castella va regalar bon tros de Catalunya i d'Euskal Herria, per tal d'obtenir-ne la complicitat i l'ajut militar. (Pau o Tractat dels Pirineus, 1659)



Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
València fletxa Pirineus
12 de novembre de 2014, 15.46 h

Tens raó Marianno, el 9N era un simulacre, un entrenament. Molt bé, però que tal si dintre de 3 o 4 mesos et presentem el combat decissori? Unes plebiscitàries amb tots els ets i uts?
" - Que es anticonstitucionar, que nor i que nor! ". D´acord, segueix així i veuràs per on ens passem la teva constituçao, Marianno!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
12 de novembre de 2014, 15.45 h

#4 Llumenera: no ho vols saber. SOM COLÒNIA, hi estiguis d'acord o no. Ja voldríeu haver esborrat la nostra memòria i que ens creguéssim que tenim una història conjunta de 3000 anys. Però no és veritat. Us agradi o no, Catalunya va ser conquerida per la vergonya de les armes hispanes, per ocupacions militars diverses i, la definitiva, el 1714 i, el darrer reducte, el 1715 en què cauen ses Illes Balears. I aquestes diverses demostracions de força es tornen a repetir en els bombardejos d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
12 de novembre de 2014, 15.23 h

Quina mania tenen els unionistes a posar-se a la seva cistella la gent que no vota. Hi ha gent que treballa, avis en residencies o malalts que no podràn votar, gent que no hi va perque no es vinculant, gent que passa de votar en totes els eleccions, extrangers que no els interesa, etc. Es com si en unes eleccions del 65% de participació, sortís un partit dient que aquella gent que no ha votat està d'accord amb ells. Que jo sapigui es podien votar 3 opcions. A més amb les amenaçes, pals a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.