directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Fent camí: de la Consulta a la DUI

Catalunya a la cruïlla definitiva : resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-El 9-N ha esdevingut un aparador original, un èxit inesperat. Com ha reconegut l’Ernest Folch, sóc dels qui va creure, en aquells dies maleïts, que la jugada unilateral del president, combinada amb el fet que fos la primera mobilització independentista concebuda de dalt a baix, posaven en risc seriós la maniobra. El fet és que, una altra vegada, superant tots els (molts) condicionants, l’independentisme plural ha demostrat de forma fefaent que és majoritari, però també que encara hem de fer molta feina per eixamplar-lo. I com que el Govern espanyol ens obliga, hem passat pantalla del referèndum a una DUI al Parlament, que caldrà fer des d’una majoria absoluta en els propers mesos. Francament, serà més fàcil. Escac i mat a tocar de dits. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Cañas, Jordi(assessor de Ciutadans al Parlament Europeu).
Regeneració a tomba oberta.
En una mostra delicada dels graaans principis del seu partit en la lluita contra la partitocràcia, l’exdiputat Cañas, imputat en un cas de frau fiscal, ha trigat pocs mesos a tornar a enganxar-se a l’erari públic, ara, per la via d’esdevenir assessor del flamant parlamentari europeu Juan Carlos Girauta. Mentre Ciudadanos negocia amb suor un pacte a nivell espanyol amb UPyD, que el convertirà definitivament, ara sí, ironies del destí, mira que hem trigat anys, en un partit d’àmbit estatal, continuem esperant que Albert Rivera, en alguna de les seves incomptables aparicions televisives, justifiqui els casos de corrupció que han esquitxat darrerament el seu partit, especialment, els que afecten els seus candidats europeus.
 
González Pons, Esteban(vicesecretari general del Partit Popular).
Resposta ràpida.
Hores abans que la vicepresidenta del Govern espanyol respongués al Senat amb un no sonor a la petició d’Artur Mas d’acordar un referèndum legal i acordat (quina broma!), el líder popular valencià avisava dels termes exactes de la resposta del Partit Popular a l’èxit descomunal del 9-N: ells també es relacionaran per via postal, però amb una carta de la Fiscalia al president de la Generalitat i actuant contra els directors d’Institut; una mesura que el ministre Wert hauria acollit amb gran satisfacció: un bon pas per espanyolitzar els alumnes catalans seria fer una bona purga entre el professorat dels nostres centres públics. Per cert, quin paper tan espectacular el dels docents, atents a tot i ajudant decisivament, durant el procés de participació!
 
Guerra, Alfonso (diputat del PSOE i ex-vicepresident del Govern espanyol).
Insults de comiat.
Aquest dinosaure de la política, màscara de la traïció d’una suposada esquerra transformadora, posada en realitat al servei de la continuïtat de l’Espanya de sempre, ha fet públic aquesta setmana que marxa, després de més de tres dècades d’ocupar-hi butaca. La veritat és que si s’analitza la seva activitat parlamentària aquesta legislatura, la conclusió és que el seu passotisme era ja d’autèntica vergonya. Adéu, al més sectari d’entre els sectaris, al pinxo que va vantar-se d’haver ribotat l’Estatutet de Catalunya. A ell i als seus la història els tractarà ben durament: dipositaris d’una immensa confiança, van malmetre les esperances de milions d’espanyols (i de catalans) que una altra país era possible. I no, la veritat es que no ho era. I per això marxem, nosaltres, i ell.
 
Hollande, François(president de la República Francesa).
Pànic veïnal.
El president més impopular de la història de França ha demostrat aquesta setmana que el cas català està en la primera plana de l’agenda internacional. Sense venir a tomb, ens ha regalat un bon clatellot en cridar contra l’auge del separatisme a Europa. No cal dir que es referia a nosaltres, just al mateix temps que el Front Nacional de Marine Le Pen cridava a actuar contra la mobilització catalanista a la Catalunya Nord. El més miserable de l’admonició d’Hollande, però, és el fet que el seu clam contra els catalans s’hagi produït just en l’acte de commemoració de l’armistici de la Primera Guerra Mundial. Milers de catalans van arriscar la seva vida en solidaritat amb França: el seu president, cent anys més tard, els paga ignorant el seu sacrifici i insultant els seus descendents.
 
Jareño, Eladio (director de RTVE a Catalunya).
Exemples de llibertat.
Quan creus que ja és impossible anar més enllà, pel que fa a indecència, el Partit Popular i la seva líder a Catalunya sempre se superen. Després de denunciar a tort i a dret el monopoli dels mitjans per part de l’independentisme, aquesta setmana hem vist com Alicia Sánchez Camacho nomenava el seu propi cap de premsa com a director de RTVE a Catalunya. És difícil escenificar d’una manera més bèstia la voluntat de controlar els mitjans. Seria com si haguessin fet cap de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a David Madí en temps del primer Govern Mas o a Antonio Bolaño sota el Tripartit de Montilla. Tot plegat, mentre encara ressona l’escàndol pel fet que la televisió espanyola informés dels resultats del 9-N com mai havia fet en la seva història: oferint les dades sobre el conjunt del cens. Inaudit.
 
Martín Blanco, Nacho(periodista i politòleg).
Dades per a una desesperació.
Mobilitzar 2,3 milions de persones en una jornada no oficial, més encara, perseguida, sense cens previ, sense campanya oficial ni debats, sense propaganda de la majoria dels partits, sense la possibilitat de fer arribar les paperetes als domicilis dels votants, desplaçant-los dels seus llocs habituals de votació a d’altres molt allunyats sovint, reduint a una quarta part els col·legis electorals. Tot plegat, impressionant. El dependentisme, però, incapaç de ponderar l’èxit de participació del 9-N no ha dubtat a abraçar l’esperpent. En destaca l’anàlisi de Nacho Martín Blanco a la ràdio comtal, qui assenyalava la participació (ja se sap l’escola catalana adoctrina!) de fins a 600 mil catalans d’entre 16 i 18 anys, una tercera part dels 1,8 milions de votants del Sí-Sí. Llàstima que segons l’Idescat a Catalunya només hi visquin 133 mil joves d’aquesta edat. Petits detalls.


Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.  





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Xani fletxa VISCA CATALUNYA INDEEPENDENT
17 de novembre de 2014, 08.58 h



#10 "Si no hi ha vots no hi han collons" ???!!! . . . a tres quarts de cinc de la tarda I JA ANAVES BEGUT ???

Els collons, pobre imbècil, són una part de l'ANATOMIA MASCULINA que tant sovint esmenteu els espanyols degut als vostres complexos d'inferioritat , igual que repetiu allò de "macho", però que (els collons o testicles) NO TENEN RES A VEURE AMB ELS VOTS, Bejota idiota !!

Quin tarat, recoi, no sé si em fa pena o ràbia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Xani fletxa VISCA CATALUNYA INDEEPENDENT
17 de novembre de 2014, 08.52 h



#10 Tu, Bejota, ets idiota o ho fingeixes? Segueixes repetint per 400 vegada la teva estupidesa. Ja fa més d'un mes que el Dr.Benway et va explicar REPETIDAMENT això:

"Per molt que ho repeteixis no ens enganyes; el 1.401.421 representen el 55,83% (més o menys) de la GENT QUE VA VOTAR.
I aquesta és la que omple els escons. Si s'ha de triar 135 parlamentaris i vota el 50% de l'electorat es trien igualment 135 parlamentaris.
Per cert, quants vots van treure els teus? LA MEITAT. PPSC?s + PP ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
bejota fletxa BCN
16 de novembre de 2014, 16.45 h

TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS SOBRE EL TOTAL DE POSIBLES VOTANTES 9N: 28,40% (menos de uno de cada tres posibles votantes) TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS 9N SOBRE LA POBLACION TOTAL CATALANA: 23,85% (menos de un catalán por cada cuatro) OSEA, CONTANDO ELLOS LOS VOTOS.


N.B. SI NO HI HAN VOTS ,NO HI HAN COLLONS !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
16 de novembre de 2014, 10.03 h

Di em trobés a aquest paio per la vorera, canviaria de costat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
15 de novembre de 2014, 19.57 h

C's i PP, els menys bilingües.

Els votants dels populars i ciutadanos són els que menys practiquen, i amb diferència, la seva principal reclamació.
Els votants de CiU i ERC són, de llarg, el col·lectiu més bilingüe.
Aquesta setmana, en la sessió de control al President al Parlament, la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va pronunciar tota la seva intervenció en castellà. Un fet que molts diputats tant del PP com de Ciutadans practiquen habitualment. Una conducta que la consel... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Nou video de "LOS GARCÍA" fletxa Beneficis de la independència
15 de novembre de 2014, 13.55 h

https://www.youtube.com/watch?v=GA5tyz7Z4kg


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
15 de novembre de 2014, 12.10 h

Cañas i Girauta "tal para cual".
El Cañas ja l'he vist "sumicar" dues vegades a la tv., quant es parlaba de la seva imputació per presumpte frau fiscal. Aquells díes no cridaba com un gallet ni treia la seva agresivitat habitual.
El Girauta, no inspira cap sentiment ni de simpatía ni de res. Solsament pensas que es una persona que s'ha refugiat a la política, on segurament si troba cómodo , per que la seva vida es "anodina".


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
15 de novembre de 2014, 11.43 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 9 de Noviembre de 2014, día sin duda alguna histórico, hemos asistido al desarrollo de la Consulta Catalana para decidir sobre el futuro político de Catalunya y sus ciudadanos.
Esta ejemplar jornada democrática y de expresión de la voluntad popular ha podido realizarse a pesar de todas las incertidumbres que se cernían sobre ella por las continuas amenazas lanzadas tanto desde las instancias gubernamentales españolas, como desde los medios de radio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 de novembre de 2014, 11.06 h

Como dice una de aquellas frases que utilizan habitualmente en el programa de TV3 "APM", leyendo todas las lindezas que sueltan los unionistas hispánicos en Catalunya : "Es que me desorino".


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
15 de novembre de 2014, 08.45 h

La Santamaria li ha dit al Torres Dulce que hi ha delicte i que si no ho tiren endavant s'enfadarà! Això sol demostra que espanya és una dictadura car la separació de poders ni existeix. A les democràcies SI.SI que existeix!

Desconnecta't d'espanya d'una vegada i et sentiras millor! Diverteix-te, t'ho mereixes!
Disconnect from Spain once and you'll feel better! Have fun, you deserve it!
El món ja sap que la connexió de Catalunya amb la dictadura espanyola és impossible!
https://pbs.tw... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.