directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV-EUiA primera víctima política de Podemos/Guanyem

El tsunami de Pablo Iglesias se’n porta per endavant les forces polítiques que fins ara fan fet de l’ambigüitat el seu full de ruta. ICV-EUiA truca desesperadament a la porta, en un intent de supervivència.

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

Qui va ser primer Lara i La Sexta o Pablo Iglesias? Segurament el producte creat per La Sexta s’ha fet gran i ha superat àmpliament les intencions de l’imperi Lara de dividir l’esquerra espanyola per garantir una dreta al govern per molts anys. El fenomen Pablo Iglesias i Podemos no s’entén sense el “suport” interessat o no d’Antena 3, però a la vegada cal dir que el moviment ha superat els interessos de l’empresari, la crisi del model bipardista a Espanya, inclosa la corrupció, ha fet possible que en uns mesos un moviment com Podemos aspiri a guanyar les eleccions a Espanya. Els primers afectats d’aquest tsunami són IU i la seva vessant catalana i en menor mesura UPyD i Ciudadanos.
Herrera i Camats porten ICV-EUiA a dins de Guanyem

La davallada de la coalició eco-socialista ha fet reaccionar els seus actuals dirigents cap a buscar un acord amb el moviment polític d’Ada Colau, Guanyem, i representa una primera entrada de Podemos a Catalunya, centrat en aconseguir governar la capital de Catalunya. Sembla realment de partit derrotat les ganes com ICV-EUiA es vol lliurar a Guanyem, un moviment amb suport mediàtic que vol fer el mateix que Pablo Iglesia, una prova del desembarcament de Podemos a Catalunya. En el cas de l’Ajuntament de Barcelona sembla ja feta la coalició o dilució d’ICV-EUiA dins el moviment polític Guanyem, per cert un moviment que no vol parlar de si volen una Barcelona, capital d’una autonomia o capital d’un estat independent.

Ara busquen l’acord amb Podemos per a les properes eleccions catalanes

L’acord sembla més complicat i segurament passaria per una submissió encara més evident, segons les darreres enquestes, i malgrat no triomfar tant com a Espanya, una llista de Podemos (sense conèixer els candidats) superaria amb facilitat la coalició de Herrera, Camats i Nuet. Aquesta debilitat i les ganes mostrades per a ICV-EUiA els pot costar molt car facin el que facin, si no van junts entraran en crisi al ser superats per un moviment nou i si van junts acabaran sent absorbits.

Podemos, la via federal disfressada de dret a decidir per evitar el procés independentista, el nou lerrouxisme del segle XXI

La possible victòria o els grans resultats que preveuen totes les enquestes a Podemos, permet a alguns visualitzar que una Espanya federal és possible, en base al populisme queda oberta la promesa d’una nova constitució, però el dret a l’autodeterminació dels pobles destorba el debat a dins de Podemos/Guanyem, ho evidència el fet que intenten evitar el debat i parlar d’un suposat dret a decidir.  



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
jbm fletxa Palma
17 de novembre de 2014, 19.22 h

Podemos no governara ni èl 2015 ni el 2016. Després de les properes eleccions generals del 2015 a Espanya governara una coalicio de ´PSOE + PP (i altres com UPyD, C's, etc., si cal). Esperar que podemos reolgui això equival a esperar Godot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
17 de novembre de 2014, 18.04 h

Si fesim una película de ciencia ficciò, podríam dir que de una bichet petit com Podemos, s'ha anat convertit en un monstru gran i que els está absorvint a tots, un pop de moltes potes . Mireu així (em dues de aquestes potes li está fent BUTIFARRA al Lara ). Li ha sortit malament la jugada, al que es creu tot poderós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
17 de novembre de 2014, 15.24 h

PODEMOS .. No tindria tanta Força si no tinguesin tans POLITICS CORRUPTES I LLADRES Dintra tots els partits politics , en especial en el ... P.P. ,, C.I.U. ,, P.S.O.E. =P.S.C. I CIUDADANOS .. Aixo i la crisis les Retallades socials porta GUANYAR PODEMOS Les moltes mentires y falses promeses dels politics de sempre dona vots a PODEMOS Es un milagro voten a PODEMOS I NO TE CAP PROGRAMA CAP No saben que volem ho faran si guanya he falten fets sobren paraules .. PODEMOS ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
17 de novembre de 2014, 13.01 h

#2 Que el cel us escolti i esdevingui veritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
17 de novembre de 2014, 12.56 h

#5 Sí Carme, sí, Vós teniu tota la raó d'aquest món. Aquí, a Catalunya, l'Herrera i la "quasi monge" de la Camats, es pensaven que amb la seva indefinició o allò de nedar i guardar la roba, recollirien els vots dels sociates unionistes davant la seva desfeta. I ara, si la notícia aquesta té raó, ara van a corre cuit per mirar si poden salvar aquella roba, encara que només siguin els mitjons. I pensar que per culpa d'ells i dels sociates, la pregunta del 9-N, es va haver de complicar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
17 de novembre de 2014, 12.21 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 9 de Noviembre de 2014, día sin duda alguna histórico, hemos asistido al desarrollo de la Consulta Catalana para decidir sobre el futuro político de Catalunya y sus ciudadanos.
Esta ejemplar jornada democrática y de expresión de la voluntad popular ha podido realizarse a pesar de todas las incertidumbres que se cernían sobre ella por las continuas amenazas lanzadas tanto desde las instancias gubernamentales españolas, como desde los medios de radio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
17 de novembre de 2014, 11.42 h

PODEMOS .. = VOT DE CASTIG als altres partits politics de sempre ,, P.S.O.E._P.S.C. Y P.P. , Tambe els votaran gent de C.I.U. ,, ICV , LA CUP GUANYEM .. PABLO IGLESIAS que cal dir no cau a les provocacions de ningu . Fa cami endevant pas a pas segur .. LA CRISI Economica , LES Fortes Retallades Socials ,, LA Molta molta Corrupció dels Grans partits politics .. P.P. ,, P.S.O.E. ,, C.I.U. ,, P.S.C. Tot aixo don VOTS A PODEMOS .. ARA TOCA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa barna
17 de novembre de 2014, 10.23 h

La veritat és que jo ja sóc independent i per tant els españoles i els seus partits no m'interessen gens NI MICA. De totes maneres diré que els nous es trobaran en un bon "FREGAO"de país. O s'ha de ser valent o temerari, en ambdues situacions, s'ha de tenir una base econòmica molt forta que els doni fortalesa i seguretat. QUI? ULL, Transparència! ens ho explicaran? Si no és així MARRAMIAU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
17 de novembre de 2014, 09.50 h

Vuelvo a recordar las palabras de los últimos meses del gran Manuel Delgado, sobre el fenómeno Podemos. Este partido se convierte por la situación actual de ls socio-política en España, en el abductor de todo aquello que pueda absorver a su paso, dada la popularidad de su lider, el discurso arrebatador y la ola en la que van montados. Debemos tener en cuenta en Catalunya, que es lo que puede representar este partido, de momento digital.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Carme fletxa carmebruguera2@gmail.com
17 de novembre de 2014, 09.27 h

Aquets de iniciativa ja els i esta be, diuan den Pujol que feia la puta i la ramoneta i ells durant el proces han fet al mateix. Ara su truberan la Herrera i la Camats dues estafes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.