directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Hipocresia espanyola, reconèixer Palestina, però no Kosovë i molt menys Catalunya

El Congrés demana per unanimitat al govern espanyol que reconegui l'Estat palestí en el marc d'un procés de pau, però amb tants matisos que ha quedat com paper mullat

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Madrid (ACN).- El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts una proposició no de Llei del Grup Socialista que insta el govern espanyol a reconèixer l'Estat palestí. L'aprovació ha estat fruit de l'acord entre les dues principals formacions espanyoles, el PP i el PSOE, en un text que s'alinea amb la iniciativa de la Unió Europea per pressionar Israel a trobar una solució pactada per a l'establiment de dos estats. Hi ha votat a favor totes les formacions, malgrat que algunes, com ERC i ICV, han vist decaure les seves esmenes que reclamaven un posicionament més clar contra l'ocupació de territoris per part d'Israel, o d'UPyD, que demanava una condemna "més clara" del terrorisme.



Comparteix
   


Etiquetes
Text rebaixat, esmenat, un paper mullat més, típic de la diplomàcia espanyola

El text que finalment ha vist la llum a la cambra baixa no estableix cap termini temporal perquè l'executiu espanyol faci efectiu aquest reconeixement, fet que sintonitza amb el criteri del ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo, contrari a qualsevol text que limités el marge de maniobra de l'executiu espanyol. A més, el text deixa clar que aquest reconeixement ha de ser fruit d'un "procés de negociació entre les parts que garanteixi la pau i la seguretat" i que l'executiu espanyol promourà "de manera coordinada al sí de la Unió Europea" aquest reconeixement "en el marc d'una solució definitiva i global" basada en la "creació de dos estats" que coexisteixin "en pau, seguretat i prosperitat".

PSOE i PP pacten un text tant laic que els deixa al descobert, si teòric a Palestina, no a Kosovë i molts menys a Catalunya

El PP també ha introduït a la seva esmena transaccional un apartat que deixa clar que s'han de tenir "plenament en compte les legítimes preocupacions, interessos i aspiracions de l'Estat d'Israel". El Congrés actua en aquesta direcció després que altres països europeus com Suècia i Gran Bretanya ja hagin reconegut l'Estat palestí. En les pròximes setmanes ho podria fer també França.

Margallo promet "aplicar la resolució amb eficàcia, justícia i prudència"

Malgrat que no és diputat, el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha fet ús de la possibilitat d'intervenir al debat per assegurar que el seu executiu aplicarà la resolució aprovada "amb la màxima eficàcia, justícia i prudència possible". Margallo ha celebrat la unanimitat en la votació i ha expressat "l'esperança" que la iniciativa serveixi per desencallar les converses de pau.

El PSOE demana un "missatge clar" a Israel

La portaveu del PSOE i exministra Trinidad Jiménez ha celebrat l'acord i ha insistit que la "solució" al conflicte israelo-palestí és la creació dels dos estats. Malgrat la iniciativa a nivell europeu, ha recordat que la comunitat internacional ha de fer un "pas més" i llançar un "missatge clar" a Israel respecte a la necessitat de pau.

El PP diu que els dos estats són "el camí a la pau" però nega el dret a decidir dels catalans

Tot i els matisos en la resposta a Israel, la portaveu del PP, Beatriz Rodríguez-Salmones, ha expressat el suport de la seva formació a la iniciativa. "El mètode és l'acord, la finalitat és la pau, i nosaltres volem ser un instrument en coordinació amb la Unió Europa, que ha declarat d'interès prioritari aquesta qüestió", ha dit després de condemnar l'atemptat que ha tingut lloc aquest dimarts a Jerusalem.
 
El portaveu d'ERC, Joan Tardà, també ha condemnat l'atemptat que ha tingut lloc aquest dimarts a Jerusalem i ha afirmat que li produeix el mateix "fàstic" veure com Hamàs celebra l'atemptat com l'ús de la violència per part d'Israel per "massacrar" el pobre palestí. Tardà ha donat la "benvinguda" a l'acord assolit al Congrés malgrat que el PSOE no ha acceptat les esmenes d'ERC.
 
El portaveu d'IU-ICV Joan Josep Nuet s'ha mostrat esperançat que l'aprovació de les iniciatives a l'Estat i a nivell europeu serveixin perquè la societat israeliana "pensi i reflexioni" sobre quin és el futur per a la convivència a la seva regió. Nuet ha reivindicat la capitalitat de Jerusalem per a l'Estat palestí.
 
Per part del PSC, el diputat Àlex Sáez ha celebrat que el Grup Socialista hagi "arrossegat" el PP al reconeixement de l'Estat de Palestina i ha afirmat que la iniciativa situa l'Estat a "l'avantguarda" dels països europeus en el nou impuls per a la solució dels dos estats.
 
El portaveu de CiU Jordi Xucla ha celebrat l'acord i la política de "pacte en majúscules" entre les formacions per fer possible el text, i ha recordat que la solució per a la pau a la zona són els dos estats. "El debat d'aquesta tarda és una contribució a combatre el fatalisme de que dos pobles no poden con viure en pau", ha afirmat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
19 de novembre de 2014, 15.51 h

#7 Et repeteixes com els alls. PESAT I TONTO DEL AVA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
bejota fletxa BCN
19 de novembre de 2014, 14.18 h

Economía.
Cataluña, de fábrica de España a páramo económico: Casi 200 empresas catalanas se han trasladado a Aragón desde 2012 por razones de tipo fiscal, pero también por el clima político que se respira en Cataluña.

N.B. DESPRÉS DE'L RESULTAT DE'L 9N ,AQUEST TITULAR ÉS VERGONYÓS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
19 de novembre de 2014, 13.29 h

Comunicado de la Resistencia :

El día 9 de Noviembre de 2014, día sin duda alguna histórico, hemos asistido al desarrollo de la Consulta Catalana para decidir sobre el futuro político de Catalunya y sus ciudadanos.
Esta ejemplar jornada democrática y de expresión de la voluntad popular ha podido realizarse a pesar de todas las incertidumbres que se cernían sobre ella por las continuas amenazas lanzadas tanto desde las instancias gubernamentales españolas, como desde los medios de radio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
LAPAO (para abreviar) VIVA MARIANO RAJOY, PRESIDENTE DE TODOS LOS CATALANES AL SERLO DE TODOS LOS ESPAÑOLES. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes;si, los nazionalistas tambien)
19 de novembre de 2014, 11.30 h

ESTA MAÑANA LA LEVANTARME ME HA VENIDO UNA DUDA:

¿SOMOS YA INDEPENDIENTES LOS CATALANES?
¿TRAS EL BUTIFARRENDUM, ATAMOS YA LOS PERROS CON LONGANIZAS?
¿ALGO HA CAMBIADO?
¿ EL ANSIA PERENTORIA DE VOTAR DE MASS SE HA DILUIDO TRAS EL 9-N Y NO QUIERE CONVOCAR ELECCCIONES PARA NO PERDER SU SILLON?

!CUANTA FRUSTRACION ENTRE LOS NAZIS: LOS HAN TENIDO UN AÑO ENGAÑADOS CON EL BUTIFARRENDUM Y VUELVEN A ESTAR EN LA CASILLA DE SALIDA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
19 de novembre de 2014, 10.25 h

Dir hipòcrites em sembla poc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
19 de novembre de 2014, 09.33 h

Marca Esperpento ... uy m´equivocao (o no?) Marca España.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
19 de novembre de 2014, 08.30 h

El GOBIERNO DE ESPAÑA concedeix soberanies a canvi de TERRORISME-CRIMINAL; RAJOY, un terrorista sense limits!!!
Rajoy quants assassinats calen 'per que proclamis la independencia de la banda terrorista dels palestinos-eta? Quina vergonya del PP-TERRORISTES-PALESTINS


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
19 de novembre de 2014, 07.52 h

Espanya esta a favor de la llibertat dels pobles sempre i quan estiguin a mes de mil quilòmetres de Madrid!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
19 de novembre de 2014, 06.53 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
19 de novembre de 2014, 06.52 h

Son una colla de fanàtics intolerants. A aquests barruers primitius els hi ha arribat l'hora i no ho saben veure.
Heu vist al Rajoy de torn aïllat a Australia per no aber anglés ni interesar a ningú?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.