directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Forcadell, Casals i Vila d’Abadal aplaudeixen la proposta de Mas

Vila d'Abadal proposa que Forcadell i Casals encapçalin la llista si no hi ha acord entre els partits

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

(ACN).- La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha assegurat aquest dimecres que la proposta que va fer ahir el president de la Generalitat, Artur Mas, és "molt valenta" i "molt difícil de rebutjar i ha aplaudit el fet que "s'adiu bastant" amb el calendari que s'havia plantejar l'entitat que presideix. Junt amb la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, i del president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal en una entrevista a Catalunya Ràdio, Forcadell ha fet una crida al diàleg i a la unitat entre partits perquè se sumin a la proposta de Mas. Per la seva banda, Josep Maria Vila d'Abadal ha proposat que les presidentes de l'ANC i d'Òmnium encapçalin la llista "si cal", en cas de no assolir un acord d'unitat.

Comparteix
   


Etiquetes
Pel president de l'AMI, però, arribar al punt de no acord entre partits polítics seria "impensable" i les seves conseqüències "terribles". "La societat castigaria molt fort la falta d'entesa", ha advertit Vila d'Abadal, qui ha afegit que no és "viable" ni "possible" esperar a les eleccions del 2016. En aquest sentit, ha afegit que el fet que el president de la Generalitat s'oferís, si calia, a retirar-se és un "pas molt generós" i ha emplaçat els partits a arribar a un acord.
 
La presidenta de l'ANC ha aplaudit el full de ruta del president Mas i ha reconegut que "s'adiu bastant" amb el calendari que s'havia previst des de l'entitat que presideix. Forcadell ha destacat la necessitat de continuar treballant per construir les estructures d'estat, com per exemple en una agència tributària pròpia, ja que "no podem declarar la independència si no tenim el tema econòmic resolt". "Entenem que hem de donar una certa seguretat a la població i això no es d'un dia per l'altre", ha dit Forcadell, que troba un "termini raonable" els 18 mesos que va proposar Mas per assolir la independència.
 
Forcadell ha insistit en la necessitat de "reflexionar" després del full de ruta marcat per Mas i de buscar acords entre partits polítics. "El president s'adreçava a tots els partits que van estar d'acord amb la consulta i la pregunta", ha indicat Forcadell. "S'ha de parlar entre tots els partits polítics de la mateixa manera que van parlar amb nou 9-N", ha reiterat la presidenta de l'ANC. Per això, ha demanat "tornar a parlar" per arribar a acords per a unes eleccions que "han de ser ja".
 
Per la seva banda, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha destacat que Catalunya ha començat a fer un "tram essencial cap a la intendència" i també ha demanat la "màxima unitat possible". Per Casals, des de la societat civil "ho tenim més fàcil perquè la nostra feina és eixamplar la majoria pel si a la independència". "Els partits ho tenint més difícil perquè han de combinar els interessos de partits amb els de país" , ha comentat, la presidenta d'Òmnium, que veu "inimaginable" que no s'arribi a una entesa i els partits que han treballat per la independència no s'impliquin en aquesta "fase" del procés.
 
Segons Muriel Casals, "l'interessant" d'incorporar la societat civil per un termini limitat de 18 mesos en una única llista "és que els partits polítics facin un pas enrere com a partits justament per preservar el paper dels partits". "Ara per sobre de tot hem de fer que els partits polítics siguin respectats, i perquè siguin respectats han de ser respectables", ha dit. Tot i això, s'ha mostrat partidària hi hagi el màxim de noms polítics en la llista unitària perquè "és un capital polític, intel·lectual i humà" que "hem creat i hem d'ensenyar al món".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
bejota fletxa BCN
27 de novembre de 2014, 15.26 h

En realitat, va votar només el 35% del cens electoral. Uns dos milions de persones d'un total de 6,2. I, d'aquests dos milions, un 1,8 va votar a favor de l'estat independent. És a dir, la independència no va arribar al 30% del total del cens.
GAME OVER !


N.B. EL GRAN PERDEDOR DE LA "CONSULTA " HA ESTAT EL MATRIARCAT CATALÁ. "GAME OVER ",FORCADELL AND CIA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
27 de novembre de 2014, 12.13 h

#16 mira M.Dolors, creo que ciu es una formación que está ofreciento muchas dudas, porque Mas se rajó en la 1ª consulta y nos ha dado un sucedáneo totalmente descafeinado y sin peso definitorio.
ERC son los únicos que están hablando claro y firme sobre la independencia, ciu solamente está en sus vaguedades de siempre, que si negociar con el estado español, etc. Al final se conformarán con unas transferencias de dinero, algunas competencias en educación, sanidad,etc.
ERC creo que debe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
27 de novembre de 2014, 11.28 h

L'argumentari us el coneixeu. Només cal tirar endavant la lluita d'alliberament i desitjar-nos tots la victòria. NO ÉS UNA LLUITA EGOISTA, ÉS UNA INCORPORACIÓ A LA UNITAT UNIVERSAL DE LES NACIONS, AMB PROGRESSISME, SOCIETAT DEL BENESTAR, ALTA IL·LUSTRACIÓ...!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
27 de novembre de 2014, 09.55 h

Jo estic també em tots ells. ENDEVANT I VISCA CATALUNYA LLIURE !


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
27 de novembre de 2014, 07.06 h

Ja s'ha vist què volem els catalans. Què ens impedeix fer una DUI?.

Si no n'hi ha hagut prou amb la consulta i cal les eleccions plebiscitàries, FEM-LES JA, sense més demora i, si hem d'aconseguir més vots amb llistes separades, a què ve aquesta obstinació de Mas de fer llista unitària. És que té por de demostrar que ERC el guanyaria?. És molt difícil que l'electorat de ERC voti un partit tant de dretes com CDC i també és difícil que els votants de CDC votin un partit tant d'esq... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
joan fletxa tarragona
26 de novembre de 2014, 22.05 h

Les llistes no són la indepedència
Son un aplegament de vots de tots els catalans,democràtics i lliures,quans més millor,a nosaltres ens en falten un bon grapat.
Cap partit hauria de ser protagonista,cap persona tampoc.Cal joc net i tenim uns partits molt embrutats.
Llistes obertes i districtes uninominals


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
26 de novembre de 2014, 20.01 h

L'ANC porta el procés català al Parlament danès.

El professor de la Universitat de Copenhagen Antoni Abat explica que el parlament danès no utilitza la constitució contra la voluntat democràtica.
La delegació danesa de l'Assemblea Nacional Catalana i el Diplocat han portat el procés català al Parlament danès, el "Folketinget". Han dut a terme avui una conferència per debatre el procés català amb polítics i periodistes danesos, amb el títol: "Catalunya: autodeterminació dins de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12

Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
CAGAluña fletxa histórica mierda pinchá en un palo
26 de novembre de 2014, 15.56 h

Los separataSS se montan un akelarre NAZI festivo al que acuden todos y resulta que, cuando todos nos creíamos que eran un 60 o 70%, nos encontramos con que son un PATÉTICO, IRRISORIO, LAMENTABLE, CÓMICO, MISERABLE y RIDÍCULO 20 y tantos por ciento de NAZIS lobotomizados por la Secta.

Los mismos 1,8 o 2 millones de AMARGADOS REFRITOS EN ODIO de la diada y de siempre.

En Escocia ya sabemos qué pasó con casi un 50% y eso que en Escocia se podían separar según los acuerdos del acta de un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
26 de novembre de 2014, 14.29 h

Caldria recordar que la ultima vegada que Artur Mas deia que volia una gran Majoria va tindra una gran derrota Va perdre molt diputats representació VA SER UN FRACÀS ELECTORAL DE C.I.U. .. Aquesta vegada LA LLISTA DE PAIS Sera unaltra enerma Fracas Artur Mas es un politic Fracasat LA LLISTA UNITÀRIA no serveix de res nomes es vol salvar Artur Mas per separat E.R.C.. tindra mès força i representacio L´ANC ja te lo que volia i buscaba fer politica ser uns p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.