directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Neix Moviment d’Esquerres (MES) trucant a la porta d’ERC

La fusió de NeCat i Moviment Catalunya dona peu a MES a l’espera del que faci Avancem d’Elena i el grup Toni Comín amb la mirada posada a les municipals

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Que el socialisme catalanista tingui un espai polític. Això és el que volen i aquest és el motiu pel quan NeCat i Moviment Catalunya s'han unit i han fundat MES, Moviment d'esquerres, un partit amb la mirada posada de moment a les municipals. Recordem que a Mallorca també existeix MES, la coalició que agrupa a PSM, IC i ERC, que en aquests moments es troba en crisi arrel de les primàries fetes.











Comparteix
   


Etiquetes
Quedar-se el càrrec obtingut dins del PSC per crear el nou partit, un error en èpoques de claredat i honestedat  

Un dels errors del nou moviment es quedar-se els càrrecs obtinguts dins del PSC com Marina Geli (diputada) o Pia Bosch(regidora a Girona). De fet, del món municipal provenen la majoria dels que s'han congregat al Casinet d'Hostafrancs de Barcelona per veure néixer MES, que encara ha d'organitzar-se formalment i redactar estatuts. Exdirigents territorials del PSC com Jordi Martí i Pia Bosch són portaveus d'un partit que camina també de la mà d'exconsellers com Marina Geli, Antoni Castells, Ernest Maragall o Montserrat Tura. A l'acte, s'hi ha presentat un ovacionat expresident Pasqual Maragall.

Dos dels principals corrents escindits del PSC, Nova Esquerra Catalana (NeCat) i la plataforma Moviment Catalunya, han impulsat i fundat aquest diumenge un nou partit polític. És MES, Moviment d'Esquerres, que s'ha presentat en un Casinet d'Hostafrancs ple, a Barcelona. "Sobretot hem tornat el socialisme catalanista a l'escena política del país d'on no n'hauria hagut de desaparèixer mai, sense recança ni rancor a res ni a ningú, avui acaba la diàspora i comencem la confluència", deia l'exlíder del PSC a Barcelona, Jordi Martí, entre aplaudiments.
 
Martí és amb Pia Bosch, Pere Almeda i Magda Casamitjana les quatre figures que s'han erigit com a portaveus d'un partit empès també per Marina Geli, Montserrat Tura, Ernest Maragall i Antoni Castells, exconsellers socialistes que aquest diumenge han optat per un segon pla. Bona part de l'auditori, representants del món municipal que s'han desvinculat ja del partit de Miquel Iceta per la posició del PSC al debat sobiranista.
 
Martí ha explicat que trobaven a faltar un instrument que aglutinés el catalanisme d'arrel sobiranista i catalanista que entén Catalunya com un actor polític per decidir el seu futur . "No pot estar subordinat a cap estratègia de cap força espanyola", han recalcat tant Martí com Casamitjana. "No volem cap lligam".
 
MES ha nascut simbòlicament aquest diumenge però encara no té estructura ni estatuts. De fet estan citats el 24 de gener en un congrés constituent per començar a articular-se amb la mirada, de moment, posada a les municipals, d'on beu precisament el moviment. Argumenten que tenen presència ja a més de 200 municipis i pràcticament a totes les capitals de comarca, un factor que, diuen, els pots ser l'aval a les eleccions del maig i convertir-los en element "clau" per construir governs d'esquerres als ajuntaments, ha explicat Martí. Tenen voluntat de govern, de majoria, i neixen amb "ambició", deia Pia Bosch, però amb la "humilitat" de partir de zero.
 
Tenen clar que volen ser el referent sobiranista dels socialistes i per això fan de la justícia social la seva altra bandera: "una Catalunya democràtica, avançada, de progrés, de cohesió, de lluita contra la corrupció i contra la desigualtat; el catalanisme no podia renunciar a expressar-se des del sobiranisme", ha afegit Pere Almeda.
 
Entre el públic representants de diverses formacions polítiques. Cap dirigent del PSC, a qui han demanat que els"escolti com quan érem a dins". Ni tampoc s'han deixat veure al Casinet representants d'Avancem, el corrent escindit també de la seu del carrer Nicaragua i que lidera Joan Ignasi Elena. "Tenen cadira i taula en aquesta força, seria absurd que qui representen no tinguessin lloc a MES, hi són i estem convençuts que hi acabaran sent i com ells molta gent", ha conclòs Martí.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Antoni fletxa Barcelona
4 de desembre de 2014, 10.15 h

FANÀTICS DE DRETES
FANÀTICS D’ESQUERRES
DEIXEU-VOS DE PUNYETES
Primer I N D E P E N D È N C I A
Després ja ens ho farem.
NI REPÚBLICA, NI DICTADURA, NI MONARQUIA,
NI DRETES, NI ESQUERRES, NOMÉS

CATALUNYA
UNA GENT, UN POBLE, UN PAÍS, UNA NACIÓ, UN ESTAT LLIURE, SOBIRÀ I INDEPENDENT


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
LA MUJER DEBE SER DAMA EN LA CALLE,Y PUTA EN LA CAMA fletxa VIVA LA ZOOFILIA CON PERROS !!! TODA UNA EXPERIENCIA !!! PROBADLA !!!! REPETIRÉIS !!!
1 de desembre de 2014, 13.18 h

#17 La mujer que lo pratica tendra a su hombre siempre a su lado... Lo digo por que conozco varias que en la calle son autenticas damas pero a la hora de llevarlas a la cama se tranforman en fieras ... Y vaya fieras XD... en lo personal me encanta este tipo de mujer y son las que uno debe buscar para pareja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
MUJER GUSTANDO DE LA ZOOFILIA fletxa VIVA LA ZOOFILIA CON PERROS !!! TODA UNA EXPERIENCIA !!! PROBADLA !!!! REPETIRÉIS !!!
1 de desembre de 2014, 13.14 h

SOY UNA SEÑORA, GUAPA,...!!! Y HACE MUCHOS AÑOS, DESDE MI ADOLESCENCIA, QUE PRACTICO LA ZOOFILIA CON LOS PERROS QUE HE TENIDO, ME GUSTA TODO, SE LA MAMO,ME BEBO LA LECHE QUE TIENEN, ES SABROSA, TE LA RECOMIENDO, MEJOR QUE LA DE HOMBRE,...Y NO VEAS EL GUSTO QUE ME DAN CUANDO ME ENCULAN O CUANDO ME LAMEN LA ALMEJA CON SU LENGUA RÁPIDA,...!!! ES UN GUSTAZO, POR ESO NO ME CASÉ NUNCA, HE FOLLADO CON HOMBRES, PERO LO QUE ME HACEN LOS PERROS ES DIVINO,...!!! NO LOS CAMBIO POR NADA,...!!!
A VECES, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
1 de desembre de 2014, 12.15 h

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado fascista español. Seguiremos luchando por el derecho a la libertad y la INDEPENDENCIA de los heróicos pueblos Catalán,Vasco,Galego,Canario,Leonés,etc. Todos los pueblos que luchan por la libertad contra el sometimiento de siglos por parte de la minoria imperialista españolista,tienen el derecho a conseguirlo y esa es nuestra motivación,ayudar a los pueblos a alcanzar su libertad mediante la I... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Gentil fletxa Osona
1 de desembre de 2014, 10.52 h

Aquests senyors d'quest nou partit, no son els mateixosnque durant 7 anys ens varen encolomar, juntament amb ERC, el president Montilla, i juntament amb ERC i varen servir amb tota fidelitat, després de la butxaca, a Zapatero en perjudici de Catalunya, llavors Catalunya no necessitava la independència? que tothom pensi el que vulgui, però ja som prou grans per empessar-noss segons què. .


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
LAPAO (para abreviar) VIVA MARIANO RAJOY, PRESIDENTE DE TODOS LOS CATALANES AL SERLO DE TODOS LOS ESPAÑOLES. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes;si, los nazionalistas tambien)
1 de desembre de 2014, 09.53 h

Estimats nazis, ante el aluvión de malas noticias que tenéis últimamente: Pigem y su hermana descubiertas trayendo dinero de sus cuentas en Andorra, ERC y CIU a la greña por el poder, IU y la CUP pasando de lista única, pederasta de ERC condenado a 6 años, la prima de riesgo española y los tipos de interés de la deuda en mínimos históricos, la Bolsa subiendo, MaSS con una nueva patada hacia delante de 18 meses para “prometer” hacer lo que no quiere hacer ahora, etc.

Ante este pan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
30 de novembre de 2014, 18.52 h

#12 Per alguna cosa serà que no van celebrar les Olimpiades a Madrit ni Andelson va construir el seu fabulós parc. La van trobar massa insegura. Què pensen que no tenen informants? Embaixades i demés. Mentre el Ministre de Déu envia policies a passar vacances a hotels del Maresme. Marca Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
30 de novembre de 2014, 18.03 h

Alguns estrangers ja m'ho han preguntat: qué passa a Madrit? Són nazis?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
30 de novembre de 2014, 18.01 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
HCN fletxa Axí com l'estat espanyol està DEGENERAT, ellos seus defensors ja veieu com en són de taradets. En aquest forum s'exhibeixen tal com són . . .
30 de novembre de 2014, 16.38 h

#7


. . . i per culpa de l'OBTÚS FANATISME VISIGOT (=pancastelllanista) dels socialeros espanyols (socialistes-monàrqico-franquistes per cert) ara a Catalunya el socialisme serà mal vist per,, al menys una o dues GENERACIONS.



En temps del Franco, jo tenia RESPONSABILITATS POLÍTIQUES COMARCALS en els verdaders socialistes, els COMUNISTES del PSUC, i ara, gràcies a la imbècil fanatisme pancastellanista del PSOE, he de veure com mai més en la meva vida podrem pensar en socialisme catal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.