directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 22:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tremosa: “la querella contra Mas ha encès l'alarma roja a Europa”

L'eurodiputat de CDC veu necessària la llista unitària perquè el debat sobre la independència sigui "indefugible"

Comentaris 56  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

(ACN).- L'eurodiputat de CDC integrat a l'Aliança del Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE), Ramon Tremosa, ha considerat que a causa de la prohibició del referèndum i "sobretot" davant la querella presentada per la Fiscalia, s'ha encès "l'alarma roja" als països europeus. L'eurodiputat ha admès que la preocupació d'Europa és la "fragmentació" dels països del sud tot i que creuen que és normal després de la crisi i la "fractura social". També ha defensat que per poder crear un mandat clar per a la independència cal una llista unitària que "desbordi els partits" i situï el debat al "mig de la taula", de manera que sigui "indefugible" i que partits com el PP no el pugui "esquivar" dient que és il·legal.

Comparteix
   


Etiquetes
Durant la trobada amb periodistes a la seu del Parlament Europeu a Barcelona, Tremosa ha comparat les actuacions de l'Estat amb el gran inquisidor, de la novel·la de Dostoevsky 'Germans karamazov', que imputa, processa i condemna Jesucrist. L'eurodiputat s'ha referit a la "predisposició genètica a recórrer als tribunals de Castella"  i ha lamentat que segueixin la premisa de "si no et poden guanyar a les urnes t'envio un general i sinó un tribunal", ha recalcat Tremosa utilitzant la frase de Trias Fargas. Per a l'eurodiputat la percepció dels països europeus ha canviat amb la querella pel 9-N. Fins ara els alemanys creien que es tractava d'un tema "de pasta" ha expressat Tremosa, però l'amenaça de portar el president de la Generalitat, Artur Mas, a la presó ha encès l'"alarma roja" perquè es tracta de "drets fonamentals".
 
Sobre l'evolució del procés i l'opinió dels països europeus Tremosa ha defensat que a la premsa europa ja es parla "clarament d'independència". L'eurodiputat ha explicat que "així com fa dos anys es parlava de l'estat propi, el propi debat ha anat expulsant fins i tot els moderats d'Unió". Segons Tremosa els mitjans internacionals han anat evolucionant i creuen que Rajoy "esta perdent per incompareixença". Tot i això, l'eurodiputat ha evitat confirmar si unes eleccions plebiscitàries tindrien suport a Europa.
 
Regulació europea per a Google
 
Tremosa, que forma part de la comissió europea que porta el cas sobre competència de Google, ha explicat durant la trobada la situació d'aquest procés. Davant la fallida de les tres propostes presentades per la companyia per solucionar els problemes de monopoli, la comissió europea pot oferir tres opcions: "Una quarta oportunitat, "un procés sancionador" o una "regulació europea" ha expressat Tremosa. El primer cas suposaria una quarta proposta per part de Google que comptés, ara sí, amb el "vistiplau" dels altres països. La segona opció és un procés sancionador que acabarà amb una multa semblant a la de Microsoft d'un 10% de la facturació, el que suposaria 6.000 milions d'euros per a Google, ha explicat l'eurodiputat. La tercera i última possibilitat és crear una "regulació europea" que porti a l"obligatorietat de separar de Google l'entitat del cercador" de les "empreses comercials" de la companyia. Les pressions per part de membres de la política americana suposen per a Tremosa un indici que "ara potser si que es mouran" i faran una "proposta que doni joc als competidors europeus".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#56
9 de desembre de 2014, 17.11 h

Hacemos desde la Resistencia Antiespañola un llamamiento a todas las personas y organizaciones que se consideran respetuosas con los derechos inalienables de las naciones y pueblos a luchar por su libertad y por la independencia,p ara que acudan a las diversas manifestaciones antifascistas y contra el poder opresor del estado español. Desde nuestra organización ,consideramos que no podemos permanecer callados ante la dictadura española del psoe-pp,que se turnan en el gobierno para seguir si... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
6 de desembre de 2014, 15.16 h

#54 Voy a comer, que ya es la hora !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
6 de desembre de 2014, 15.05 h

#53 supongo que usted lo sabra mejor que los propios chilenos ........


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
6 de desembre de 2014, 12.21 h

#52 Esto se arregla viajando.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
6 de desembre de 2014, 12.14 h

#51 pues no ,no he ido a chile ,solo se lo que ....ME CUENTAN LOS PROPIOS CHILENOS que estan en españa........... concretamente en barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
Orellut fletxa amb ulleres
6 de desembre de 2014, 12.00 h

#48 has anat a Chile? doncs jo si i se del que parlo


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
6 de desembre de 2014, 11.49 h

#49 mira como yellow submarine


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
6 de desembre de 2014, 11.41 h

L'alarma és vermella.
No "roja".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
6 de desembre de 2014, 11.32 h

#47 jajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaajajajajajaajajajajajaaj chile le da 30000 vueltas a España? pero tu estas flipado o que,pero si chile es el tercer mundo .....pero si alli te pegan dos tiros para robarte las bambas .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Orellut fletxa amb ulleres
6 de desembre de 2014, 11.28 h

#46 Chile li dona 30000 voltes a Espanya menys en una. A Espanya la corrupcio esta en el TOP 10 mundial i la de Chile no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.