directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els partits es tiren la reforma de la constitució pel cap

El guirigall marca el 36è aniversari de la Carta Magna, partits i teòrics constitucionalistes no es posen d’acord ni en el què, ni en el com, mentre Catalunya camina cap a la independència

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Encara que La Vanguardia i El Periódico s’esforcin en fer veure que la reforma de la Constitució és la tercera via, és la solució i el camí de l’encaix de Catalunya a Espanya, el cert és que la fórmula anomenada “reforma de la constitució” no existeix com a tal. Les propostes de reforma son moltes diverses i, fins i tot, contraposades, sense comptar que el partit que governa Espanya es nega en rodó a qualssevol reforma que trenqui la unitat d’Espanya. Davant aquest guirigall que obvien les enquestes de La Vanguardia i les anàlisis d’El Periódico queda clar que reformar la Constitució és més difícil que assolir la independència.
Refomes i no reformes irreconciliables

Reformistes federalistes (PSOE i El Periódico), recentralistes (UPyD), immobilistes, regeneracionistes i recentralistes (Ciudadanos), immobilistes oberts només a reformes en casos puntuals (PP), partidaris d’un procés constituent cap a una Constitució que porti a un model d'Estat federal (IU i Podemos amb matisos) i reformistes partidaris d’afegir un punt addicional per Catalunya (Duran i Lleida i La Vanguardia) formen un ventall de propostes irreconciliables.

Rajoy diu que ni parlar-ne

El líder de PP, Mariano Rajoy adverteix que "que no comptin amb ell" per a res que vagi en contra de la "unitat d'Espanya" i que només està disposat a escoltar reformes de la Constitució per qüestions "concretes" com va ser la reforma del 201. El president espanyol assegura que vol celebrar "molts anys més" l'aniversari de la Constitució i adverteix que ell sempre "preservarà" la sobirania nacional, la igualtat d'Espanya.

Sánchez diu que insistirà en el federalisme simètric 

El líder del PSOE, Pedro Sánchez diu que "la millor manera de defensar la Constitució és renovar-la".Només dos dies després que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, li comuniqués personalment que no té cap intenció d'obrir aquesta via, Sánchez ha assegurat que ell "seguirà provant" de convèncer al president espanyol sobre la necessitat de la reforma. "Estic convençut que al final la reforma s'obrirà pas", ha dit, perquè "sintonitza amb el sentir de la majoria dels espanyols".

IU vol un procés constituent 

L’exlíder d’IU, Cayo Lara, denuncia la "hipocresia" dels que "celebren la Constitució mentre la incompleixen" i defensa un procés constituent cap a una Constitució que porti a un model d'Estat “federal, republicà, solidari, plurinacional i laic" de l'Estat. Ha assegurat la Constitució està servint de "parapet" per als que generen "violència" i "drames socials" amb unes polítiques econòmiques.

Rosa Díez vol reformar-la per blindar la unitat d'Espanya 

Rosa Díez proposa canviar aspectes de la Constitució com el model territorial per blindar articles "intocables". La líder d'UPyD, ha apostat per reformar la Constitució en alguns aspectes -"revisar" el model territorial, o "garantir més" l'equitat, l'estat laic i la separació de poders- per tal que es compleixin, diu, els articles "intocables, innegociables i que no es poden parcel•lar": els que sostenen drets fonamentals com la llibertat i la igualtat. També ha reivindicat una Espanya unida i democràtica i ha recordat que qui promet i no respecti la Carta Magna té "un problema" perquè UPyD els denuncia als tribunals.
 
Albert Rivera vol que es compleixi i no tocar-la
 
El president de Ciudadanos, Albert Rivera, ha defensat la plena vigència de la Constitució i ha assegurat que "no és la culpable dels nostres mals, sinó la garant dels nostres drets i llibertats. "La Constitució segueix vigent i s'ha de complir, no carregar-se-la", ha afegit, que també ha apostat perquè el 6 de desembre substitueixi el 12 d'octubre com a "festa nacional".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#40
hfghfsh fletxa dfasdfas
9 de desembre de 2014, 17.41 h

Qualsevol reforma de la Constitució és un intent per a mantenir Catalunya a Espanya, per tant no ens interessa. Però a més no estan disposats a oferir res de pes per guanyar-se l'efecte, no més ens volen fer un simulacre per que accepten un engany buit de contingut o amb poc contingut. Això només faria que allargar el fracàs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
9 de desembre de 2014, 16.33 h

#36 PUES YO NO LA FELICITO PORQUE NO ME SALE DE LOS ...

VISCA CATALUNYA LLIURE, Y LOS QUE TRABAJEN PARA LOS ESPAÑOLES SON SUS LACAYOS Y NO ME ALEGRO DE SUS ÉXITOS .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
9 de desembre de 2014, 16.31 h

Hacemos desde la Resistencia Antiespañola un llamamiento a todas las personas y organizaciones que se consideran respetuosas con los derechos inalienables de las naciones y pueblos a luchar por su libertad y por la independencia,p ara que acudan a las diversas manifestaciones antifascistas y contra el poder opresor del estado español. Desde nuestra organización ,consideramos que no podemos permanecer callados ante la dictadura española del psoe-pp,que se turnan en el gobierno para seguir si... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
avui al teatre fletxa el teatre d´avui
8 de desembre de 2014, 10.52 h

#36 borrego


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
7 de desembre de 2014, 21.21 h

FELICITACIONES A LA GRAN DEPORTISTA ESPAÑOLA MIREIA BELMONTE QUE HA GANADO CUATRO MEDALLAS DE ORO Y HA BATIDO DOS RECORDS DEL MUNDO EN DOHA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Ai Senyor! fletxa Barcelona
7 de desembre de 2014, 11.33 h

Si és tres de cada quatre, quants deuen ser? Ho sigui que La Vanguardia està convençuda que uns 5,6 milions de catalans volen canviar la Constitució.
Una manipulació vergonyosa. Com la Camacho els que no varen votar el Si-Si son ... federalistes? Sumeu amb números grossos 5,6 i 1,8 i arribeu més o menys a la població a Catalunya. O que són? I doncs què volen canviar? A fi de què? I a més tots els catalans conscienciats en un sentit o un altre, miracle!
Marius Carol, vergonya, a qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Antoni fletxa Barcelona
7 de desembre de 2014, 11.06 h

FANÀTICS DE DRETES
FANÀTICS D’ESQUERRES
DEIXEU-VOS DE PUNYETES
CATALUNYA
UNITAT • ELECCIONS • D U I • INDEPENDÈNCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Jo fletxa Catalunya
7 de desembre de 2014, 02.20 h

Els unionistes van perduts. Fins al 2.012 eren els presidents de la generalitat els que anaven a demanar transferències i els funcionaris del govern espanyol ho podien despatxar de tres maneres diferents: dient no, deixar que es perdés en una comissió o transferir-ho a totes les comunitats.

A partir del 2.012, aquesta situació ha canviat des de que ens hem decidir per la independència. Ara ja no es proposem transferències, ara ha de ser Espanya qui les proposi. Això fa que els funcionar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Jo fletxa Catalunya
7 de desembre de 2014, 01.24 h

#29 Avui molts començos han obert (inclús el Mercadona, que recordem que el seu propietari, Joan Roig, és molt amic del PP i FAES, però la pela és la pela) i cada dia aquestes festes es degeneren més i més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
7 de desembre de 2014, 00.30 h




#28
#30 Miguel Romualdo, alias "gallineta covarda"


TELEF. - 6 5 5 8 0 1 4 9 7


C/ Valle de la ballestera 17/2 46015 Valencia


. http://www.ventadetela.com/content.php .


Tu, https://www.facebook.com/pages/Telas-Ignifugas-Tejidos-Ignifugos-Textiles-Ignif... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.