directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jugada de Margallo a Europa contra Catalunya

La UE es compromet per escrit, a iniciativa del govern espanyol, a "respectar" les decisions dels estats "per garantir la integritat territorial".

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Brussel·les (ACN).- La Unió Europea s'ha compromès per escrit aquest dimarts a "respectar" les decisions que prenguin els seus estats membres per "garantir la integritat territorial". Per primera vegada, a petició del govern espanyol, els governs dels 28 han introduït aquest compromís de no ingerència en una declaració sobre el respecte de l'Estat de dret, que no esmenta Catalunya. El secretari d'Estat espanyol per a la UE, Íñigo Méndez de Vigo, ha celebrat després de reunir-se amb els seus homòlegs a Brussel·les que els 28 reconeguin la preservació de la integritat territorial "com una competència exclusiva" dels estats membres i es comprometin "a fer el que digui aquell estat membre".

Els ministres d'Afers Europeus han acordat dialogar per "promoure i salvaguardar l'Estat de dret". Però en aquesta declaració escrita, pensada per a casos com el d'Hongria, aclareixen que aquest diàleg es farà "sense perjudici del principi de competències conferides, així com del respecte de les identitats nacionals dels estats membres, inherents en les seves estructures polítiques i constitucionals fonamentals, incloent l'autogovern regional i local, i de les seves funcions essencials d'Estat". Entre aquestes "funcions essencials" que es comprometen a "respectar", els 28 destaquen "el manteniment de la integritat territorial de l'Estat, el manteniment de la llei i de l'ordre i la salvaguarda de la seguretat nacional".
 
Un secretari d'estat obsessionat per l'afer intern 

Iñigo Méndez de Vigo ha explicat en una roda de premsa posterior a la reunió que la declaració ha incorporat "a iniciativa espanyola" una referència en el seu punt 4 a "la importància del respecte a la integritat territorial". El Secretari d'Estat d'Afers Europeus del govern de Mariano Rajoy ha reiterat que "salvaguardar" la integritat territorial és una "competència exclusiva" de cada estat i que la resta "han de tenir respecte pel que decideixi".
 

"Ens sembla bé reafirmar que els estats han de preservar la seva integritat territorial, i els altres estats membres han de considerar-la com una competència exclusiva i per tant fer el que digui aquell estat membre. Això contribueix a clarificar alguns debats", ha reiterat Méndez de Vigo. Segons ell, a més, l'estat de dret "l'han de respectar tots" perquè "marca les regles del joc". "No hem de sortir del marc de l'estat de dret", ha avisat.
 

La iniciativa europea per vetllar pel compliment de l'Estat de dret a tots els països membres va sorgir arran de les crisis amb Hongria, on el govern de Viktor Orban ha impulsat en els darrers anys reformes polítiques i constitucionals que Brussel·les veu amb una gran preocupació. Orban ha retallat drets civils i cada vegada genera més alarmes la manca d'independència entre els poders públics.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
Jordi fletxa Matadepera
18 de desembre de 2014, 18.29 h

Jo ja fa temps que penso que no se pas si ens interessa estar en aquest cony d'Unio Europea. Cada vegada em recorda més Ecspanya però a lo gros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
17 de desembre de 2014, 19.04 h

#26

A ver si os calláis de una vez ... lo que tenéis que hacer es devolver Olivenza a Portugal... que os obligasteis por el Tratado que firmásteis hace más de 200 años y todavía estáis incumpliendo .. Qué no tenéis vergüenza.. siempre robando, expoliando y estafando en vuestra línea de bandoleros !! Cerrad la boca de una vez y dejad de escupir sandeces y mentiras contra Catalunya y los catalanes !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Jaume Cusó fletxa Barcelona
17 de desembre de 2014, 18.58 h

#28 7 dels 28 Estats membres van independitzar-se d'Estats preexistents, La UE va dir que no els reconeixeria mai, per tant no és nova aquesta declaració de la UE, que el temps ha deixat en evidència. Almenys 3 dels candidats a incorporar.se a la UE formaven part també d'altres Estats. La UE diu una cosa i quan es troba amb la realitat canvia d'opinió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
17 de desembre de 2014, 16.33 h

Margallo, ¿no estarías tú per allí, quan Australia es va separar de la Antártida ? POCAPENA DE MARGALLO I TOT EL SEU GOVERN EN PLÉ !


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
bejota fletxa BCN
17 de desembre de 2014, 14.55 h

Garrotada al 'pla internacional' de Mas.
La UE defensa la integritat territorial dels Estats.
Declaració comunitaria per defensar la integritat dels estats membres i el respecte a les capitals en qüestions territorials


N.B. VOLDRÀ DIR CONTRA ELS SEPARATISTES QUE ,PER SERT SÓN EL 27% DE'L CENS ELECTORAL DE LA CONSULTA ,OI?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 31
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
17 de desembre de 2014, 13.41 h

HAY QUE DEJARSE DE ROLLOS E IR AL GRANO, INDEPENDENCIA YA , COÑO, DEJARSE DE TONTERÍAS Y PONER FECHA A LAS PLEBISCITARIAS DE UNA VEZ, QUE LOS ESPAÑOLES SE ESTÁN FROTANDO LAS MANOS VIENDO LOS DESENCUENTROS ENTRE LAS FORMACIONES CATALANAS !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
17 de desembre de 2014, 12.03 h

#24 ja,ja,ja,...nunca lo conseguiréis, catalas de mierda,...!!!!

YA SE ESTÁ DESINFLANDO EL GLOBO SECESIONISTA, HAN SALIDO LAS NAVAJAS A RELUCIR Y NO SE PONEN DE ACUERDO EN COMO REMAR EN EL MISMO SENTIDO, JA,JA,JA,...MUY PROPIO DE AVARICIOSOS COMO LOS CATALAS, QUE SÓLO QUIEREN COGER EL SILLÓN, JA,JA,JA,...!!!

HASTA LUEGO, POLAQUITOS, SEGUID DÁNDOSE MANDOBLES ENTRE VOSOTROS, ESO ES LA MEJOR NOTICIA PARA NUESTRA ESPAÑA, QUE PRONTO TENDRÁ LA MEJOR CONSTITUCIÓN DE LA HISTORIA, LA CONSTITU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 30
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
17 de desembre de 2014, 12.00 h


No aceptaste la vergüenza.
Resististe.
Sacrificaste tu vida
por la Libertad, Justicia y Honor.





( Del Memorial en Honor a la Resistencia )


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
17 de desembre de 2014, 10.26 h

Margallo, la integritat territorial, de una manera mes planera es diu PELAS, PELAS, PELAS. ¿Com os quedareu ensense Catalunya ?..........


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
mario fletxa barna
17 de desembre de 2014, 09.34 h

#5 Ni cagundeu ni hòsties, a veure si t'enteres que fer el que hem de fer i governar a l'ensems és una de les coses més difícils que tenim com a repte, també ho era ser cap de l'oposició i ajudar a governar i s'ha demostrat que ningú s'ha mort d'un infart, ans el contrari i s'ha de donar les gràcies als polítics valents que ens donen seguretat amb les seves desicions contundents i segures. I res més, anirem endavant perquè a ALGÚ li interessa per CATALUNYA I TOTS ELS CATALANS i ai... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.