directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els partits unionites critiquen que Mas busqui la unitat de l’independentisme

PPC, PSC i Ciudadanos carreguen contra el discurs del president perquè només busca la unitat independentista. ERC i la CUP reclamen que convoqui eleccions d’immeditat

Comentaris 69  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El discurs del president de la Generalitat d’aquest dimarts ha rebut crítiques de tots els partits. El PP critica que el discurs de Cap d'Any demostra que Mas "només està obsessionat per la unitat dels independentistes". El líder del PSC acusa el president de buscar només "la unitat per la independència, la unitat amb ERC" i Iceta creu que el discurs de Mas va ser "el penúltim intent perquè Junqueras li faci costat i el porti a collibè". Ciudadanos, per la seva banda acusa Mas de fer una crida a la unitat perquè sap que "presentant-se sol perdria les eleccions", i assegura que amb la llista única el president vol desfer-se de les sigles del seu partit, "tacades de corrupció". ICV-EUiA al seu torn lamenta que Mas que oblidés "la Catalunya més vulnerable" en el seu discurs de Cap d'Any i critiquen que el president aprofités el missatge institucional per seguir pressionant ERC amb la llista conjunta.

Comparteix
   


Etiquetes
El PPC no vol avançament electoral

El portaveu dels populars al Parlament, Enric Millo, ha acusat Mas de dirigir-se només als catalans que van votar Sí-Sí, fomentant ell mateix "l'esquerda gegant" que provoca el procés i "donant l'esquena" a la majoria de la societat. Millo assegura que Catalunya no necessita eleccions anticipades, sinó tan sols "ser governada". "Artur Mas és l'únic president del món que s'aferra a la seva cadira per no governar", ha dit el portaveu dels populars.

El PSC diu que Mas vol que Junqueras  li faci costat i “el porti a collibè".

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha considerat aquest dimecres que el discurs de cap d'any del president de la Generalitat, Artur Mas, va resultar ser "el penúltim intent" perquè el líder d'ERC, Oriol Junqueras, "faci costat a Mas i el porti a collibè". En declaracions a l'ACN, el líder dels socialistes catalans ha lamentat també que el president perdés l'oportunitat d'explicar als ciutadans quin és el calendari electoral del que tothom està pendent. "Tenim dret a saber-lo, i hauria d'haver dit alguna cosa", ha sentenciat. Iceta, a més, ha acusat Mas de buscar amb el seu discurs només "la unitat per la independència, la unitat amb ERC", i deixar de banda els "problemes dels catalans".

Ciudadanos acusa Mas de fer un discurs buit

La diputada de Ciudadanos Carina Mejías ha acusat el president de la Generalitat de fer un discurs “buit" i deixa els catalans "sense un bri d'esperança" en el futur d'una Catalunya "en fallida econòmica". La diputada també li ha retret a Mas que "hagi tret pit" davant uns "suposats avenços econòmics" quan el govern espanyol "acaba de rescatar" la Generalitat per pagar als funcionaris.
 
 
ICV-EUiA lamenta que Mas que oblidés "la Catalunya més vulnerable" en el seu discurs de Cap d'Any

El portaveu adjunt de la formació ecosocialista, Joan Mena, ha criticat que, en la línia del president de Mariano Rajoy, Mas intentés dibuixar un panorama de recuperació "irreal" davant la situació "que està vivint la gent al carrer" sense anunciar un canvi de polítiques econòmiques i socials. Per contra, ha retret també al president que aprofités el discurs institucional per seguir fent "tacticisme" i continuar pressionant ERC per formar una llista electoral conjunta.
 
Esquerra lamenta que Mas no aprofités el missatge de Cap d'Any per anunciar la data de les eleccions

Esquerra insisteix en la necessitat que el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqui eleccions al Parlament el més aviat possible i per això lamenta que no fes cap cap menció a aquest fet en el missatge de Cap d'Any que el president català va pronunciar aquest dimarts. "Hem de moure fitxa. El president va dir que el mandat democràtic seria en unes eleccions i hem trobat a faltar que no hagi fet cap referència sobre quan s'ha d'exercir aquest mandat", ha expressat la portaveu republicana, Anna Simó. ERC es fixa com a límit el 19 de gener, dia en què s'han de votar les partides dels pressupostos, per assolir un acord amb les forces sobiranistes i la societat civil per concretar el full de ruta.

La CUP insta Mas a "alçar el peu del fre" i convocar immediatament eleccions plebiscitàries

El diputat de la CUP, Quim Arrufat, ha exigit al president de la Generalitat, Artur Mas, "alçar el preu del fre" i "deixar de jugar partidistament amb el procés" convocant de forma urgent i immediata eleccions. Uns comicis, ha assegurat, que han de servir perquè surti un nou mandat cap a la independència. Arrufat ha valorat el discurs de Cap d'Any de Mas criticant la manca de "realisme" i la no aportació de "propostes pràctiques" sobre qüestions socials. Així, ha recordat que 2014 ha estat "l'any de la impunitat de la corrupció, dels dalt", al mateix temps que 13.000 famílies no disposen de subministrament elèctric "per ser pobres" i que Catalunya encapçala el rècord de desnonaments a l'Estat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#69
marcel fletxa MANRESA
6 de gener de 2015, 12.20 h

#9

No, hombre. ¡Nada de mariconadas!. Lo que ha gastado son 1819 millones de veces el PIB (claro, solo el catalán). Y ni siquiera eso: Han sido 1819,03 veces, así que contrasta tus cifras.

Y, claro, en teleMadrid el pobre dire se dedica a engomar sobres, que solo ve pasar, para Génova 13. Para poder subsistir, no más.

Y el de Tele9 la hundió. Pagando regalitos a las trabajadoras a las que acosaba, para que se callaran la boca, supongo.

Si es que estos cagalanes, coño. Se dedican a a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#68
5 de gener de 2015, 17.41 h

17 Your god, te protege poco, porque tus neuronas están en el otro lado del país y así lo vas a pasar muy mal. RECÍCLATE !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
5 de gener de 2015, 13.03 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
Elena Bertomeu, la germana mega-pija de Marc Bertomeu fletxa amb el seu caball Gavilán del Club de Hipica Collserola
3 de gener de 2015, 20.43 h

http://www.tertuliahipica.com/noticias/doma/wp-content/uploads/2013/12/premiados-1_n.jpg

font>>>>>http://www.tertuliahipica.com/noticias/doma/?p=882


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
3 de gener de 2015, 13.15 h

#39 FES BE EL NÚMEROS, BEJOTA ! Esforçat una miquete i veurás com em voluntat o aconseguirás. !No et desanimis!.
Any nou, vida nova i veurás com milloras !.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
3 de gener de 2015, 12.56 h

#39 Bejota ¿No et canses de fer tans calculs ?. Reposa, reposa, que ells cervells aigualits no serveixen ! Encara que el teu per la Independencia no ens es útil. !


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
BEJOTA fletxa BCN
3 de gener de 2015, 12.54 h

La estrategia antisoberanista de Fainé: da la espalda a Mas y se refuerza en toda España

La compra de las oficinas de Barclays por parte de Caixabank pone de manifiesto la distancia tomada en relación al proceso soberanista catalán. En un reciente cambio de sus estatutos, la entidad refuerza "los vínculos económicos entre Cataluña y el resto de España" y ya no garantiza que su sede vaya a estar siempre en Barcelona.

N.B. LA BANCA DIU NO I , LA BANCA, SEMPRE GUANYA.( AL 9N , CATALUNYA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
3 de gener de 2015, 12.50 h

#42 Sabs quina es la raó Synera: MONEY, MONEY., MONEY, MONEY, MONEY I PODER, PODER, PODER, PODER.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
2 de gener de 2015, 19.39 h

Tinc la impressió que cada partit diu el que li convé al seu partit. Alguns embla ben bé que ni s'han molestat a saber què va dir el President en el seu discurs.
Els que veuen que les enquestes els afavoreixen, volen eleccions immediates i no les volen els que les expectatives de vots els són desfavorables.
El discurs de Cap d'Any del President de la Generalitat és un discurs institucional i no hi cap fer-hi convocatòries electorals.
En el discurs es va posar de relleu el problema de le... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
BOICOT A TECNOTAPI - BOICOT A TECNOTAPI - BOICOT A TECNO-TAPI fletxa BOICOT A TECNOTAPI - BOICOT A TECNOTAPI - BOICOT A TECNO-TAPI
1 de gener de 2015, 19.03 h






#57 Micaelita Romualdita, si estàs tan tranquila com dius, PERQUÈ ET PASSES EL DIA ASSEGUT A L'ORDINADOR ENVIANT IGNORANTADES PENOSAMENT RIDÍCULES, COM SI T'HI ANÉS LA VIDA, en comptes de sortir al carrer com fem tots, a passar-t'ho bé?



Vols saber per què ? . . . doncs . . . perquè ets una FARSANTA TARADA!!




ha ha ha ha ha ha HA HA HAHA HA HHAA HHAA !!!!







Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.