directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Podemos "no s'aclara"

Bertomeu diu que el debat sobre la independència de Catalunya "no és prioritari”

Comentaris 37  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 19 vots )
carregant Carregant

El secretari general del consell ciutadà de Podemos a Barcelona, Marc Bertomeu, continua sense deixar clara la posició del seu partit pel que fa al procés català. En roda de premsa, Bertomeu ha dit que el debat sobre la independència "no és prioritari" i ha esquivat posicionar-se clarament. Bertomeu, seguint l’estratègia populista tradicional de la seva formació, s’ha mostrat a favor del dret a decidir en primera instància però ha diluit la seva posició barrejant el concepte de dret a decidir amb qüestions no relacionades amb l’autodeterminació nacional. Bertomeu també ha respost a les declaracions de Jordi Turull (CIU) afirmant que les crítiques de CiU demostren que els veuen "com un adversari" i els ha acusat de "tapar les vergonyes amb un procés que no els pertany".
Marc Beromeu (Podem Barcelona)
Marc Beromeu (Podem Barcelona)

Comparteix
   


Etiquetes
Podemos no vol parlar sobre independència a Catalunya

El recentment escollit secretari general del consell ciutadà de Podem a Barcelona ha ofert aquest matí una roda de premsa per explicar el projecte i els següents passos a seguir a partir d'ara. Tot i així, l'escassa definició dels posicionaments del partit a Catalunya i el seu constant populisme han fet que bona part de la roda premsa hagi estat per intentar esclarir els posicionaments del partit per a Catalunya. En aquest sentit Bertomeu ha dit que estan a favor de "replantejar" la situació de Catalunya dins de l'Estat espanyol però ha dit que "no és prioritari" per a ells sinó que s'incorporarà al programa com altres punts.

La independència no és prioritària però Podemos se suma al carro de les eleccions plebiscitàries per tenir quotes de poder com més aviat millor

Marc Bertomeu ha reiterat que Podem es presentaria a unes hipotètiques eleccions anticipades perquè ha afirmat que ja han anat avançant feina perquè així pugui ser i sense haver de saltar-se cap procés dels que tenen previst fins a aconseguir una llista i un programa escollits "per tothom".

Podemos fa veure que està a favor del dret a decidir i evita parlar del dret a l’autodeterminació

Sobre el programa, el nou secretari general de Podem a Barcelona ha dit que se centrarà a donar resposta a "l'emergència social" que viu la societat i que incorporarà el debat sobre la independència però en el marc "d'un procés constituent" on es pugui decidir també sobre la sanitat o l'educació, per exemple. D’aquesta manera Bertomeu ha seguit la línia d’altres dirigents del partit intentant mostrar-se a favor del concepte de dret a decidir evitant parlar de manera clara del dret a l’autodeterminació. "L'enfocament dependrà del que diguin tots els inscrits de Catalunya", deixava a l’aire.

Escac a CiU

Bertomeu també ha aprofitat la roda de premsa d’aquest matí per respondre a les crítiques del president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, que els ha acusat de ser "cada cop més casposos". El líder de Podem ha afirmat que no els fan por les crítiques "d'un partit que està en la situació de CiU" i ha afegit que aquestes demostren que els veuen "com un adversari que posa sobre la taula temes que ells han volgut tapar".

Silenci sobre les tensions amb la CUP

Bertomeu ha situat dos eixos principals per a Podemos Barcelona: estendre la formació a tota la ciutat a través de la vinculació amb el moviment associatiu i continuar treballant en la "confluència" amb Guanyem d'Ada Colau per poder presentar-la a l'assemblea perquè hi doni el vistiplau. Sobre aquest tema, Bertomeu ha afirmat desconèixer si hi ha malestar a les CUP per la seva irrupció i ha assegurat que des de Podem no han tancat les portes a ningú. En aquest sentit, ha dit que s'està treballant des de l'estiu en aquesta confluència, que ha afegit que no és amb Podem sinó que estan treballant perquè siguin un conjunt de formacions, on també entrarien ICV-EUiA i Procés Constituent, les que acabin confluint en una candidatura municipal conjunta.

Sobre qui seria el candidat d'aquesta candidatura, ha assegurat que ell no té, ara per ara, "voluntat" de presentar-se i ha assegurat que tot i que Ada Colau és "una bona candidata", el candidat s'acabarà escollint a través d'unes primàries i amb la participació de tots els membres dels sectors que hi formin part.

Bertomeu no pot amagar que Podemos ha punxat a Barcelona

El recentment escollit com a nou secretari general per a Barcelona ha dit que una de les "assignatures pendents" per Podemos és aconseguir augmentar la participació en tots els processos de participació que han d'escollir a partir d'ara els òrgans autonòmics, el programa o les llistes electorals, ja que ha reconegut que la participació de 1.800 persones que han votat en el procés per a escollir-lo a ell com a nou secretari general del consell ciutadà a Barcelona ha estat una xifra baixa.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#37
JOOO fletxa Sabadell
8 de gener de 2015, 19.16 h

Però que no ho sabeu que els pijosprogres són de família rica?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Voltaire fletxa Hispanistán
6 de gener de 2015, 21.08 h

PODEMOS/Guanyem = Marca blanca d'UPyD/Ciutadans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
5 de gener de 2015, 12.25 h

La darrera i enèssima decepció de la ciutadania d´esquerres, que embadalits dipositen la seva confiança a lloc erroni. Pel que fa a Catalunya, la cosa està clara ERC-ICV-EUiA i la CUP, patits tots ells per confiar-hi i fer-hi feina des de diversos vessants.
Molts dels que votaran Podemos, s´estibaran els cabells abans del que es pensen, però aquestes coses ja les té la política.
Esperem que no siguin els suficients que votin aquesta opció, per tal de no afectar la nostra vertadera rev... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
5 de gener de 2015, 12.19 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Marc Bertomeu és fill del milionari Jordi Bertomeu fletxa Advocat defensor del cas Nóos-Urdangarin, membre de la casta Upper Diagonal i President de l'Eurolliga
5 de gener de 2015, 11.32 h

http://1.bp.blogspot.com/-VO6DCvFGd3U/VHy_Wpo8iBI/AAAAAAAAD4k/i3dX1ISD4F4/s1600/FORJADORES.jpg

Jordi Bertomeu amb Salvador Alemany (ABERTIS- LA CAIXA) primer i segon començant per l'esquerra i sentats.

Jordi Bertomeu era l'Advocat defensor de l'empresa d'Urdangarin>>>>http://politica.elpais.com/politica/2012/10/18/actualidad/1350573187_867749.html

Marc Bartomeu diu hi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
5 de gener de 2015, 03.28 h

Falta la Colau cridant davant de personal amb castellá naturalment,com bona catalana "que se seiente espanyola" ella! Per la pela el que faci falta, oi Anna? vivapanyaaaaaaaaa , delante de la ley todos somos iguales i demagògia per l'estil........limpiaremos el pais de corrupciooon! hahahahaaa quina colla d'aprofitats, han vist sang i és llancen com una manada de llops a veure què poden treure del desgast dels PPros i PSOEros corruptes, les rates elitistes ja col·loquen els seus cadells a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
4 de gener de 2015, 18.10 h

El HIJO DE PAPA MARC BERTOMEUS ES UNA VERGONYA HUMANA!!! fuig d'aqui miserable extrema-dreta, hijo de papa, hijo de Fainé, franquista!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Sergi fletxa Badalona
4 de gener de 2015, 18.10 h

Totes les empreses d'especulació d'en Jordi Bertomeu Orteu, para d'en Marc Bertomeu Goixens: http://www.infoempresa.com/directivo/bertomeu-orteu-jordi/


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Sergi fletxa Badalona
4 de gener de 2015, 18.04 h

El papichulo d'en Marc posseeix unes quantes empreses d'"inversions" (d'especulació, vaja), alguna d'elles dedicada, específicament, a l'especulació immobiliària. Tot i que, per la seva composició (el papi i la tieta) i el domicili (a ca l'avi Jaime Bertomeu Tomàs) és probable que es tracti de societats patrimonials per evadir impostos. Aquestes coses que fan els rics perquè els lladres dels polítics no els robin els seus diners i se'ls gastin en escoles i hospitals. Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
4 de gener de 2015, 16.26 h

La independència soluciona quelcom d'infinitament més important que els problemes econòmics: Soluciona l'empresonament, soluciona la indignitat de que els carcellers decideixin per nosaltres i soluciona que ja no hauran de parlar malament de nosaltres ni escopir-nos i dir-nos jueus i nasis alhora. Assabenta-te'n Marc Bertomeu: Et juro per la Meva Llibertat que els catalans ja no tornarem mai més a agenollar-nos. Tu, si vols, no cal que et posis dempeus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.