directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Castells: 'Jo no em deixo pressionar'

El conseller d'Economia assegura que no l'ha pressionat ningú · El sumari del cas Pretòria conté diverses converses d'Alavedra i Prenafeta amb ell

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha assegurat taxativament aquest dijous que ell 'no es deixa pressionar' i que no l'ha pressionat ningú. Als passadissos al Parlament, Castells ha fet aquestes declaracions després que els exdirigents de CiU, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, segons el sumari del cas 'Pretòria', van contactar amb els consellers Joaquim Nadal i Antoni Castells per tal que els facilitessin la permuta d'un edifici del Departament d'Acció Social. El conseller Castells ha manifestat que el seu patrimoni és la seva honestedat i integritat i que aquest és el seu capital. 'Amb això no s'hi ha de jugar'. Des de Ciudadanos ja han demanat les compareixences dels consellers, i Sánchez-Camacho ha exigit a l'Oficina Antifrau que investigui els consellers que apareixen citats al sumari.
antoni castells quim nadal
Comparteix
   


Etiquetes
Sobre el que diu al sumari sobre el conseller d'Economia, Castells ha explicat que hi ha 'uns senyors que representen una immobiliària que es diu Espais i ens van dir que hi havia un edifici al Fòrum que ens podia interessar'. Acte seguit, ha assenyalat que han fet el que es fa en aquests casos i és que s'enviï la documentació i que s'estudiarà'. 'S'estudia, miren el preu i després d'unes llargues converses es desestima i es diu que no'.

El titular d'Economia s'ha mostrat contundent al fer aquestes declaracions des dels passadissos del Parlament: 'No accepto amb naturalitat que es puguin anar estenent ombres de dubte sobre la meva persona i no em sembla acceptable', ha remarcat. Ha lamentat alguns dels qualificatius que s'han utilitzant com quan es parlen de pressions. 'Jo no em deixo pressionar i ho saben molt bé les persones que van parlar amb mi. No sé després què parlen entre ells, però a mi no em pressiona ningú i ningú ho ha intentat'.

En aquest context, Castells ha destacat que 'estendre ombres de dubte és horrible i no afavoreix a ningú', al temps que ha demanat que 's'han de distingir les coses'. 'Hi ha uns senyors que pel que sembla poden haver fet coses i són objecte d'una persecució des del punt de vista penal i hi ha l'administració, que ha actuat com ha d'actuar'. El titular d'Economia ha volgut 'tranquil·litzar als ciutadans' quan ha destacat que 'el Govern ha actuat com ha d'actuar i no hi ha ni ombra de corrupció i puc parlar per mi i pel conseller Nadal'.

El conseller d'Economia ha remarcat que només faltaria que no posessin la mà al foc pels consellers. Castells ha destacat que 's'està entrant en un clima d'empastifada general que no es correspon amb la realitat del país'.

Les explicacions de Nadal

Qui també ha fet declaracions és el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, qui ha negat que hagin rebut algun tipus de pressió per part de Prenafeta i Alavedra. 'L'únic que he rebut es alguna trobada, una o dues, i algun correu electrònic, un o dos, demanant que rebés algun empresari i el vaig enviar a l'Institut Català del Sòl a negociar al venta d'uns terrenys'. Ha destacat que això 'és tot el que ha fet ell en tot aquesta llarguíssima història és rebre una trucada, rebre un empresari i adreçar-lo a qui toca'.

Nadal ha aclarit que a la pàgina 1.852 del sumari cas Pretòria que s'ha fet públic que el suposat 'Quim' no era ell. Aquest matí el conseller ja ha negat que sigui ell el 'Quim' al qual fan referència Alavedra i Prenafeta en diverses trucades telefòniques relacionades amb la venda d'un edifici del Fòrum i que es recullen en els documents desclassificats del cas Pretòria.

En aquest sentit, Nadal ha manifestat que 'tot plegat ha estat un episodi molt lamentable que hi ha moltes coses que surten i afecten a gent diversa'. Així mateix, el conseller ha fet èmfasi en què 'si alguna cosa ha quedat clara és que per tots costats es pot haver intentat interferir, pressionar o condicionar al Govern i ningú des de d'alt de tot fins a baix de tot no s'ha deixat'. 'Ningú del Govern s'ha deixat condicionar com no pot ser d'altra manera', ha manifestat, al temps que ha apuntat que l'ha mogut sempre 'només el compliment estricte de la llei'. El conseller ha recalcat que aquesta 'és la ratlla que no es pot traspassar' i ha recalcat que qui ho fa i delinqueix ha de ser 'jutjat, perseguit i castigat'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.