directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Amb la independència Catalunya és imparable

El responsable del disseny del model de gestió de la Hisenda catalana assegura que Catalunya podria pagar-se el pressupost d'un estat capdavanter i les millors polítiques públiques

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El director del programa per a la definició d'un nou model d'administració tributària de Catalunya, Joan Iglesias, ha remarcat que hi ha "infinitat d'estudis" que demostren que Catalunya té ja "capacitat suficient avui per pagar el pressupost d'un estat capdavanter, unes institucions de govern pròpies i unes polítiques públiques avançades i alineades amb les dels millors estats" del seu entorn. Iglesias ha participat en un acte de l'ANC per esvair dubtes sobre la hisenda pròpia. La presidenta de l'Assemblea, Carme Forcadell, ha cridat a eixamplar la base social de la independència fins al 27-S i ha apuntat que ara toca defensar l'acord entre CiU i ERC malgrat no ser el seu.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Catalunya té superàvit

Iglesias ha remarcat que ell no és el constructor de la hisenda pròpia catalana, perquè aquesta ja existeix des del moment que hi ha uns contribuents catalans que paguen els seus impostos. La seva feina, ha continuat, és dissenyar el model de gestió d'una Catalunya que recapti i administri tots els seus impostos. Però abans de res, ha garantit que un estat català no només seria viable econòmicament, sinó que tindria unes polítiques públiques com les dels millors estats del món en aquest sentit, perquè ja avui està fet superàvit entre el que aporta i el que rep, i aquí ha sumat el pressupost de despesa de la Generalitat, el dels ajuntaments i la imputació de despesa dins dels Pressupostos Generals de l'Estat.

El model espanyol és un fracàs

Dit això, cal ara establir, ha explicat, quin model de gestió vol Catalunya per al seu sistema fiscal. Partint del model espanyol, ha criticat que es basi en la persecució de l'infractor però que alhora tingui grans nivells de frau fiscal. "Aquesta lluita contra el frau l'estan guanyant o l'estan perdent? Perquè porten 35 anys i la guardiola segueix buida. Massa sistema d'èxit no és", ha ironitzat.

La consciència fiscal com expressió de la consciència nacional

Iglesias ha apostat pel model que apliquen altres estats, que es basa en el paradigma de la confiança, en la cooperació, en el fet de conèixer el contribuent i donar-li incentius. "És el bastó o la pastanaga. Una hisenda que només amenaça és una hisenda que fracassa", ha resumit. Al seu parer, "no es pot atemorir" els contribuents perquè són precisament els que "han de fer que el nou país funcioni", i ha citat un informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional que parla de "la consciència fiscal com a expressió de la consciència nacional".

No és el mateix tributar que contribuir

Cal que la ciutadania que pagui, ha conclòs, "sigui conscient que això reverteix en benefici seu i del país", perquè no és el mateix tributar que contribuir". I aquí ha posat un exemple històric tot remarcant que el tribut és des de l'antiguitat "el que paga el poble vençut al poble vencedor, el súbdit al rei", i per això no pagar-lo, que és el frau, té una certa simpatia.
 
Ja ho vam fer a principis dels 80 com a ciutadans espanyols i ara ho farem com a ciutadans catalans

"Això que hem de fer ara ja ho hem fet. Ho vam fer a principis dels 80 com a ciutadans espanyols i ara ho farem com a ciutadans catalans", ha conclòs Iglesias, que ha assenyalat que igual que ara els catalans paguen els seus impostos fent cas d'una llei del Congrés, també ho faran quan hi hagi una llei aprovada pel Parlament.

Acordar la independència

També ha participat en l'acte el diputat d'ERC especialista en temes econòmics i pressupostaris, Pere Aragonès, que s'ha mostrat convençut que la independència de Catalunya s'aconseguirà de forma acordada, però ha avisat que només serà així si els catalans són capaços de fer entendre a l'Estat que igualment ho farien unilateralment.

Forcadell crida a anar a per totes

Ha clos l'acte la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que ha cridat a treballar fins al 27 de setembre per eixamplar la base social de la independència per aconseguir-la mitjançant les urnes. Forcadell ha reconegut que l'acord de Mas i Junqueras no era l'acord de l'Assemblea, igual que tampoc ho era la pregunta pactada per al 9-N. "Ara no cal que ens preguntem si és un bon o mal acord, és l'acord que tenim i per tant és el millor", ha exclamat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Forestier fletxa barcelona
4 d'agost de 2015, 11.44 h

Si Catalunya pot pagar-se el seu pressupost, ens trobem que la majoría de regions i lands d`Europa també es poden pagar el seu pressupost. Per tant, aplicant aquesta regla de tres, tranquem Europa, i fragemtem-la com estaba abans de la dominació dels romans. Aquesta fragmentació va ser un dels impediments per avançar en un procés civilitzador. Sembla, en un altre context històric, que volem retornar a aquestes anyorades èpoques.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
24 de gener de 2015, 09.32 h

Sense olvidarnos que entre ELS 40 ALCALDES CORRUPTES pillados con las manos en la masa , en tenin alguns de C.I.U. Alcaldes Corruptes he i Alcaldeses la de Cardedeu Alcaldessa se deu salvar por los pelos je je tambe es de C.I.U. va pactar amb el P.P. Com ja es molt normal en C.I.U. anar junts amb el P.P.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
24 de gener de 2015, 07.01 h

7 ) Te olvidas dos grans casos de Corrupcio de Artur Mas de C.I.U. ... Un es diu .. CLOTILDE ,, Te recordu ques EL EX--ALCALDE DE LLIORET DE MAR Amb la Mafia Rusa Malvarsació de fons publics sobornos de tot Ara el Ex--alcalde de C.I.U. esta dintra el Parlament Català com si res es fet de dolent he CAS TORRADEEMBARRA Aqui tot el Ajuntament de C.I.U. I P.P. Eren lladres i Corruptes cap abandona la politica he El Ex--Alcalde encara reclama co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
24 de gener de 2015, 06.55 h

Catalunya seria Imparable de no tenir tans .... POLITICS LLADRES I CORRUPTES Que no paran de ROBA DINERS PUBLICS de tots els Catalans hi molts de els son de C.I.U. Son del Govern Català que no fa res per fer--los fora de la Politica Al contrari los proteje i defensa Amb tans politics lladres Catalunya senva ala rruina JORDI PUJOL Lider de C.I.U. No va parar de ROBA mentres va ser President Qui no diu que Artur Mas esta fem al mateix hi per aixo li costa tan Marxar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
La "hipoteca Espanya" costa a cada ciutadà català 2.130 euros anuals fletxa El PP d'Extremadura reconeix l'espoli de 16.000 milions d'euros
24 de gener de 2015, 02.00 h

https://twitter.com/santcodto/status/539158800532766720


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
24 de gener de 2015, 00.32 h

CiU és el partit que te la seu embargada i casos de corrupció com el cas Banca Catalana, cas 3%, cas ITV, cas Adigsa, cas Solà i Matas, cas Osàcar, cas Treball, cas Millet, cas Pallerols, cas Pretòria, cas Pujol...

http://ca.wikipedia.org/wiki/Banca_Catalana

http://ca.wikipedia.org/wiki/Oriol_Pujol_i_Ferrusola#Cas_ITV

http://ca.wikipedia.org/wiki/Cas_Millet

http://ca.wikipedia.org/wiki/Cas_Pallerols

http://ca.wikipedia.org/wiki/Cas_Pret%C3%B2ria

http://ca.wikipedia.org/wiki/Jordi_Puj... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
23 de gener de 2015, 17.00 h

#5

Hortensia Traganabos t'acabaras ofegant en els teus propis pixats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
BEJOTA fletxa BCN
23 de gener de 2015, 12.57 h

Forcadell: "Això és can pixa!".
La primera reunión entre CiU y ERC tras el adelanto acabó en "meadero":
"Això és can pixa!", exclamó Carme Forcadell, presidenta de la ANC, al terminar la reunión.

N.B. ELSGRANS EMPRESARIS ESTÁN EN CONTRA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
23 de gener de 2015, 12.27 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ai Senyor! fletxa Barcelona
23 de gener de 2015, 11.02 h

I som imparables en el camí per arribar-hi..., encara que "algú" sembli interessat en allargar-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.