directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La justícia dels espanyols no ens interessa

Aplaudiments a Gordó per criticar davant Sáenz de Santamaria la presó permanent revisable i les punxades telefòniques sense permís judicials

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha aprofitat l'acte del Col·legi d'Advocats de Barcelona on hi havia la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, per carregar contra algunes de les mesures que ha aprovat l'executiu estatal. Gordó, que ha remarcat que parlava com a advocat, ha agraït al Col·legi que s'hagi "oposat a la presó permanent revisable, i a la possibilitat d'interceptacions de les comunicacions dels ciutadans sense ordre ni manament judicial". A més, ha destacat la "defensa dels drets individuals, col·lectius i nacionals al costat del Parlament, del Govern i de la gent" que han fet, i "des de la posició més arrelada al país, des del diàleg i no la confrontació".
Soraya Sáenz de Santamaria, vicepresidenta del govern espanyol, acompanyada del degà del Col•legi d'Advocats de Barcelona, Oriol Rusca, el president del TSJC, el conseller de Justícia, Germà Gordó, el secretari de Relacions amb les Corts, José Luís Ayllón
Soraya Sáenz de Santamaria, vicepresidenta del govern espanyol, acompanyada del degà del Col•legi d'Advocats de Barcelona, Oriol Rusca, el president del TSJC, el conseller de Justícia, Germà Gordó, el secretari de Relacions amb les Corts, José Luís Ayllón
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
El model espanyol de justícia no ens interessa

Poc abans de dir això en la seva intervenció, Gordó ha presumit davant Soraya Sáenz de Santamaría d'haver "rebaixat les taxes" judicials després que li demanés l'oposició i el propi Col·legi. "Tenien raó", ha admès. De la mateixa manera, s'ha mostrat orgullós de la "defensa del model català de col·legis professionals" que ha estat assumit, ha dir, per tots els sectors a Catalunya.

La intervenció d'Oriol Rusca

Per la seva banda, el degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Oriol Rusca, ha demanat a la vicepresidenta que "dignifiqui" el torn d'ofici i la justícia gratuïta i es reformi la llei de taxes, perquè "limita i mercantilitza" l'accés a la justícia de la ciutadania.

A continuació, Rusca ha defensat el manteniment dels valors tradicionals europeus, iniciats en Sòcrates i Plató, i que defensa l'estat de dret i les llibertats fonamentals, sobretot en el marc de l'actual debat entre l'equilibri de llibertats i seguretat, arran dels atemptats del terrorisme islamista. Justament, això també ha servit a Rusca per criticar les reformes legislatives del PP en l'àmbit de la seguretat ciutadana, el Codi Penal i la Llei d'Enjudiciament Criminal, que ha dit que "no solucionen els problemes reals de la ciutadania".
 
Abel Pié, president del Consell de l'Advocacia de Catalunya, ha demanat a Sáenz de Santamaría que s'aprovi una llei de segona oportunitat, o de sobreendeutament per a famílies i persones. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha elogiat el paper del col·legi en la defensa no només dels seus afiliats, sinó de tots els ciutadans i dels drets i llibertats.
 
L'acte solemne de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort ha comptat amb l'actuació de la coral de l'ICAB, la promesa de dos nous lletrats, i l'homenatge als advocats que compleixen 25 i 50 anys de col·legiació, i als que han mort durant el 2014. També s'han lliurat diversos premis a l'oratòria, a un treball de recerca sobre pèrits i forenses, i un sobre dret financer i tributari, entre altres. Finalment s'han lliurat les medalles de l'entitat i la vicepresidenta ha imposat la Creu de Sant Raimon de Penyafort a l'anterior degà del col·legi, Pedro Yúfera.
 
A l'acte hi han assistit diversos comandaments policials i militars, el conseller de Justícia, Germà Gordó, el president del Tribunal Superior de Justícia, Miguel Ángel Gimeno, la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, la delegada del govern espanyol a Catalunya, María Llanos de Luna, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, diputats, regidors i altres autoritats.
 
Aquest acte ha servit de cloenda a diversos dies d'actes en motiu de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort. Durant la setmana s'han celebrat jornades, debats, activitats lúdiques i una trobada d'advocats estrangers. Posteriorment s'ha celebrat el sopar de gala de l'entitat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
BEJOTA fletxa BCN
4 de febrer de 2015, 14.51 h

30 de Enero de 2015. 12:17h.
El 26% se siente "sólo catalán"

El 36% afirma sentirse "tan catalán como español", según el CEO

N.B. QUI SOU VOSALTRES ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
cxvzxvzx fletxa adfgdfsg
3 de febrer de 2015, 17.59 h

a la possibilitat d'interceptacions de les comunicacions dels ciutadans sense ordre ni manament judicial". ......................> TINC SERIES SOSPITES, TOT I QUE NO SÉ QUI, DE QUE ES MANIPULEN ELS ORDINADORS (INCLÚS EN ALGUN JOC L'ENEMIC ESTAVA INACTIVAT).
EL MÉS SORPRENENT DE TOT ES QUE NO TINC INTERNET. ÒBVIAMENT QUE NO PAGUI QUOTA D'INTERNET NO TÉ CAP IMPORTÀNCIA PER QUÈ QUI SIGUI, SI ÉS PODERÓS O HÀBIL PODRIA ENTRAR IGUALMENT. EL QUE NO SÉ ES COM JA QUE L'ORDINADOR NO ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
2 de febrer de 2015, 17.38 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
1 de febrer de 2015, 12.50 h

#19 Anda sin salir al patio hasta que llenes una libreta con la palabra DECIR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Otro fletxa catalunya
1 de febrer de 2015, 12.42 h

Crec que d´Espanya ens interessa ben poca cosa, tan sols que puguem sepàrar-nos d´ella. Nosaltres tenim prou empenta per a sobreviure sense ells, en canvi Espanya, sense Catalunya es veU perduda sense remei. O sigui que ELS ESCLAUS CATALANS TENIM REALMENT LA FORÇA, NO PAS ELS AMOS PARÀSITS.
CATALANS AQUESTA ÉS LA NOSTRA. ENDAVANT ! ! ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
BEJOTA fletxa BCN
1 de febrer de 2015, 12.10 h

Entitat contrària a la secessió.

Empresaris de Catalunya critica que el 27S "genera incertesa".
Dijous presenten el seu manifest, en el qual alerten de les "conseqüències negatives" d'una hipotètica secessió.
N.B. VOLR QUE ALS PUJOL ,ETC . NO'LS INTERESA.UNA DE NOVA I INDULT GENERALITZAT,OI?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
1 de febrer de 2015, 08.51 h

LA JUSTICIA ESPANYOLA ES UN GRAN CANCHONDEO ,, No tanca ala preso els que fam FRAU FISCAL NI ELS POLITICS CORRUPTES es venen SE VENDEN per un PLAT DE LLENTIES AMB XORIÇ


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, (en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes obviamente).
31 de gener de 2015, 18.52 h

#18

No, Lola, soy aleman y me llamo Bernd Schuster.

Pero que PALETAAAAAAAAAAA que eres. Me lo estoy pasando bomba contigo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
31 de gener de 2015, 16.22 h

#16 Tú ets andalús, per el ús que fas de las C i S.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
31 de gener de 2015, 15.26 h

#16 ¿Y si repasas las S y las C?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.