directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El fracàs de la Diagonal enfonsa Hereu a les enquestes

Trias ja supera el candidat del PSC per quinze punts a un any de les municipals, segons la darrera enquesta

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Falta menys d'un any per les eleccions municipals, que seran el 22 de maig del 2011, i Xavier Trias ja supera l'alcalde Jordi Hereu per quinze punts, segons un sondeig realitzat per La Vanguardia dies després de la polèmica consulta de la Diagonal. En concret el líder de CiU a Barcelona aconseguiria, de celebrar-se les eleccions ara, el 39,6% dels vots, mentre que Hereu només aconseguiria el 24,7% dels suports. D'aquesta manera, CiU obtindria un avantatge de 6 regidors sobre el PSC, Trias en guanyaria 5 i es situaria als 17 regidors i el PSC, que actualment en té 14, es precipitaria fins els 11 representants. Segons l'enquesta el PP, que perdria 1 regidor i i es quedaria amb 6, tindria la clau perquè la federació nacionalista aconseguís la majoria absoluta a l'Ajuntament de Barcelona.

Comparteix
   


Etiquetes
Segons la darrera enquesta de la consultoria Noxa per La Vanguardia, ERC també perdria punts i passaria de 4 a 3 regidors, mentre que ICV es mantindria amb els mateixos resultats que a les eleccions del 2007.

El sondeig és rellevant perquè fa palesa la desafecció de la ciutadania amb Hereu, evidenciada durant la consulta sobre la Diagonal. Passat el tràngol del referèndum sobre l'avinguda Diagonal, que l'Ajuntament de Barcelona va tancar amb un no rotund a les seves propostes, Trias ja lidera en solitari la intenció de vot entre els barcelonins, trencant així l'empat tècnic de vot que va registrar el darrer baròmetre del grup Godó.

Pel que fa a les preferències a l'hora d'escollir el nou alcalde, el 54% dels entrevistats per Noxa es decanta per Xavier Trias, mentre que només el 25% aposta per Hereu. Trias és el preferit pel 89% de votants de CiU, mentre que entre els habituals votants socialistes es produeix una insòlita divisió: el 44% voldria que Hereu fos alcalde, però un considerable 38% dels partidaris del PSC defensa que Trias tingui la seva oportunitat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.