directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Ministeri de l’Interior, un femer contra el procés independentista

Ho afirma el periodista Ernesto Ekaizer en la seva compareixença a la comissió d’investigació sobre el frau al Parlament de Catalunya, Fernández Díaz ha declarat la guerra als independentistes

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El periodista d'investigació Ernesto Ekaizer ha definit Catalunya com la representació més perfecta del "capitalisme dels amiguets", aquell en què la "promiscuïtat" entre la classe política i empresarial és més evident. En el marc de la comissió d'investigació sobre el cas Pujol, Ekaizer ha descrit un país en què s'han consolidat els favors mutus i les comissions econòmiques per la concessió d'obra pública, especialment durant els governs de l'expresident Jordi Pujol, però també en els governs posteriors. Les investigacions d'Ekaizer el porten a concloure que la família Pujol actuava en connivència amb els governants espanyols i que ha estat el procés sobiranista el que ha trencat la col·laboració.
Ernesto Ekaizer i David Fernández, instants abans de la compareixença del periodista a la comissió del cas Pujol
Ernesto Ekaizer i David Fernández, instants abans de la compareixença del periodista a la comissió del cas Pujol
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Les clavegueres de l’estat activades pel Ministeri de l’Interior dirigit per Fernández Díaz

De fet, Ekaizer està convençut que totes les filtracions sobre la família Pujol, sobre Artur Mas i sobre Xavier Trias -siguin certes o no- provenen del Ministeri de l'Interior amb la clara intenció de combatre el procés sobiranista. El periodista ha recordat les dates en què s'han produït moltes d'aquestes filtracions (durant la campanya electoral del 2012, o en la vigília de la Diada del 2014) per exemplificar una conducta recorrent d'un Ministri que ha definit com el "departament de política criminal".

Un estat que no és de fiar

Les continues filtracions a 'El Mundo' sobre presumptes comptes a l'estranger per part de polítics nacionalistes catalans, com Jordi Pujol, Artur Mas o Xavier Trias, demostren, al seu parer, que el govern espanyol lluita contra el procés sobiranista des del Ministeri de l'Interior. Per això, ha instat el ministre Jorge Fernández Díaz, a admetre que la policia espanyola investiga el president Mas. "A part dels delictes, que n'hi ha, també hi ha una instrumentalització política per desactivar el procés sobiranista. Això és una sobirana estupidesa. Si la política contra el procés sobiranista és una política criminal, estem perduts", ha opinat.

El 3% va existir i continuar durant el tripartit

De fet, considera que si la famosa acusació de l'expresident Pasqual Maragall que CiU cobrava comissions del 3% hagués anat més al fons, l'actual president, Artur Mas, no ho hagués arribat a ser, perquè CiU hauria caigut en desgràcia. El periodista d'investigació ha assegurat que els empresaris fins i tot tenien facilitats per pagar les comissions amb quotes durant diversos anys i a través de suposats informes d'assessoria "en qualsevol matèria" fets per Jordi Pujol Ferrusola. Segons Ekaizer, aquest 'modus operandi' va continuar durant el tripartit malgrat el canvi de govern. No s'ha volgut mullar, però, si avui encara és vigent.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
18 de febrer de 2015, 19.06 h

Podemos ya está asomando en el horizonte, ya se le ven las orejas, y la gente de la casta está con la mosca detrás de la oreja, no saben cómo parar al tren que se les viene encima, y en cierto modo está bien, porque a tanto aprovechado y vividor como han salido de la corrupcracia está bien que se le pongan los pelos como escarpias y les den escalofríos , señal de que tienen miedín, y se estarán cagando los calzones.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
18 de febrer de 2015, 19.01 h

LOS DE PODEMOS SE HAN APUNTADO UN TANTO CON LA GRAN CAGADA PROTAGONIZADA AYER POR LA PERLITAS , UNA ALCALDESA DE CORTAS LUCES Y UN TANTO REPIPI QUE SE CREÍA QUE IBA A PASAR POR ENCIMA DE PABLO IGLESIAS TACHÁNDOLO DE MAESTRO INTERESADO Y CORRUPTO, Y SE HA IDO CON LA CARA DE TONTA PUESTA, TAL Y COMO LA TRAÍA, JA,JA,JA,...!!!

ESTOY CON PODEMOS, SON LOS QUE POR LO MENOS NOS ESTÁN ILUSIONANDO, MIENTRAS QUE LA CASTA SIGUE A LO SUYO, EL PSOE CON SUS CORRUPTELAS NO DA A ABASTO, Y LOS DEL PP VENDIE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
18 de febrer de 2015, 18.58 h

LIBERTAD PARA LOS PUEBLOS, INDEPENDENCIA YA !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
joan fletxa La Garriga
18 de febrer de 2015, 13.45 h

I el Guapo donant-los temps fins a setembre perquè així puguin fer més entrebancs a veure si el tren descarrila. Mentrestant ERC gratant-se la panxa, enlloc de actuar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
18 de febrer de 2015, 13.00 h

#11 #11 Ay , dolores, lolita, lola,...que nadie te echa ya cuenta, chiquilla,...que estás emparanoiada, chele de mi alma,...!!
Tienes que dedicarte a disfrutar de la vida, a fornicar a destajo, que la vida se pasa, nena, y el sexo es lo mejor, que te lo digo yo, que te he ofrecido innumerables veces mi afecto de macho ibérico, para contentar a tu coño, pero tú, te haces la dura, amorcito mío, que ya sabes que estoy enamoradito de ti, y que tengo cuentas pendientes con tu vagina, a la que a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
17 de febrer de 2015, 13.12 h

Gracias Ernesto. Te he seguido habitualmente y siempre muestras una actitud muy coherente.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
17 de febrer de 2015, 12.24 h

#12 Os queda mucho que mamar, kani, ... pero mucho , mucho,...vete acostumbrando y será menos dolorosa la penetración bucal, ja,ja,ja,...!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
17 de febrer de 2015, 12.23 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
17 de febrer de 2015, 11.02 h

Aqui només esperem pacificament que arribi el dia de la independència.
Cada vegada es fa més difícil esperar, L'Estat espanyol cada vegada és més insuportable i més fastigós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
17 de febrer de 2015, 09.34 h

! I tan femer !. Ja fa temps que está em descomposició i les seves males arts els ofegan !

Ja una cosa que observo. Normalment en aquestes págines, es diuen coses o se insulten entre ells. Poques vegades demanen dimissions i es fiquen de una manera directa em gent del govern espanyol com o faig jo. Sí, que ja alguna persona valenta , pero pocas.
¿Es que jo soc una persona valenta o una irresponsable?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.