directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC referma la intenció d’arribar acords amb el Govern

Els republicans proposaran noms concrets i abordaran en breu la negociació amb la Generalitat per la incorporació de nous experts a l’executiu

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Les incorporacions de dos comissionats en Transparència i Transició Nacional al Govern no seran les últimes segons ha explicat aquest dimarts al migdia el president de la Generalitat i ha confirmat a la tarda ERC. El diputat republicà Oriol Amorós ha indicat que Esquerra manté la intenció de consensuar la incorporació de nous experts al Govern, precisament en els àmbits de la transparència i lluita contra la corrupció i en el de les estructures d'estat i transició nacional. "No és una qüestió de quotes sinó de parlar de les persones més adequades", ha destacat. ERC ja té noms sobre la taula però no els vol fer públics fins que s'abordin les negociacions amb la Generalitat sobre aquesta qüestió.

Comparteix
   


Etiquetes
Aprovació de la designació dels nous comissionats

A ERC li semblen bé les dues persones que Artur Mas ha decidit designar com a comissionats de Transparència (Núria Bassols) i de Transició Nacional (Carles Viver Pi-Sunyer) i creu que s'ha d'ampliar el nombre d'experts que assessorin el Govern en aquestes qüestions. Per això, properament començaran els contactes entre els republicans i l'executiu per consensuar noves incorporacions. "No es tracta d'entrar al Govern sinó d'aportar persones expertes que puguin ajudar", ha aclarit Amorós.

Els republicans ja saben quines seran les persones que proposaran per a cada comissionat, tot i que no les volen fer públiques fins a saber quines d'elles seran finalment les escollides prèvia negociació amb el Govern.

Satisfet amb les línies generals expressades pel president

Amorós també ha explicat que, en línies generals, ERC està satisfeta amb el compromís que ha expressat Mas aquest dimarts amb les estructures d'Estat. Estructures "imprescindibles" per preparar el país per a la independència en cas que així ho decideixin els ciutadans el 27 de setembre en "les eleccions referendàries".

El diputat d'Esquerra ha reclamat al Govern, però, més ambició amb altres qüestions rellevants. Pel que fa a l'atur, reduir 20.000 aturats en un any és un compromís "feble" i també ha trobat a faltar més claredat pel que fa a la formació professional, a la Pobresa energètica i a la renda mínima d'inserció. En tot cas, són qüestions en les què ERC "ajudarà" el Govern a través del seu acord parlamentari. També ha reclamat major contundència contra la corrupció en el cap de l'executiu i ha recordat a Mas que "sense regeneració democràtica no hi ha independència i sense independència no hi ha regeneració democràtica".

Full de Ruta

Pel que fa a la configuració del full de ruta independentista, Amorós ha expressat el seu convenciment que és necessari comptar amb persones de totes les sensibilitats polítiques que defensin el dret a decidir. L'argument del diputat republicà és que, encara que no tothom comparteixi abans del 27 de setembre l'ideari independentista, a patir del 27-S tots els partidaris del dret a decidir acceptaran el resultat i, si això implica un suport majoritari a la independència, participaran en la creació del nou Estat.

Encara que cada partit tingui un full de ruta propi "només s'implementarà una independència", fet que fa imprescindible la negociació política per arribar a amplis consensos. "Volem parlar amb tots aquells demòcrates que el 27-S acceptaran el resultat i treballaran perquè s'implementi", ha indicat.

Comissió del cas Pujol

La comissió d'investigació sobre el frau, l'evasió fiscal i la corrupció ha quedat reduïda bàsicament al cas Pujol i a tres casos més de corrupció, el Pretòria, el Palau i el Mercuri. Una mesura justificada per la majoria de grups -excepte CiU, que volia assumir totes les compareixences previstes- davant la prematura finalització de la legislatura.

El PSC ha criticat ERC per haver fet "pinça" amb CiU i haver deixat fora de les compareixences que s'abordaran aquesta legislatura -la resta s'ha posposat fins a la propera- aquelles relacionades amb els processos de deslocalització d'algunes multinacionals en els que Oriol Pujol podria haver intervingut de manera irregular. A morós ha contestat el portaveu socialista, Maurici Lucena, explicant-li que no s'ha vetat cap nom, sinó que s'han prioritzat les 19 compareixences -a part de les del cas Pujol- que més vots van tenir entre els membres de la comissió. A més, li ha recordat que ell (Lucena) es va absentar de la comissió a mitja tarda, fet que va restar la meitat dels vots al PSC (va passar de 20 a 10 vots en només estar present Jordi Terrades) quan es va votar a les 00.00h.

"L'absència de Lucena va estar a punt d'impedir les compareixences de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta", ha subratllat Amorós. Tot i que tota l'oposició hi va votar a favor, l'absència de la meitat dels vots del PSC va col·locar per poc aquestes compareixences entre les 19 més votades.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
18 de febrer de 2015, 19.34 h

Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


En fechas recientes se ha fraguado un acuerdo largamente esperado, entre las formaciones proconsulta CiU- ERC, sobre la convocatoria de Elecciones Plebiscitarias para el 27-S de este año.
Ha sido un proceso laborioso, con tiras y aflojas, con negociaciones que han implicado renuncias a los planes primigenios de ambas formaciones , para conseguir el acercamiento necesario, y limar las diferencias que surgieron tras el 9-N sobre la manera de seguir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
18 de febrer de 2015, 16.55 h

Aquest document desmenteix totes les mentides espanyoles. Ramir II d'Aragó va entregar el Regne d'Aragó a Ramon Berenguer IV18 de febrer de 2015, 00.23 h
http://www.mcu.es/archivos/MC/ACA/ExpoPatronato/p_059.htm

Ramiro II de Aragón comunica a sus súbditos que ha hecho donación de la hija y del reino al conde Ramón Berenguer de Barcelona.
Zaragoza, 13 de noviembre 1137.

Es por todos conocido que yo, Ramiro, por la gracia de Dios rey de Aragón, entregué a mi hija a Ramón, conde de Bar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
jcc fletxa bcn
18 de febrer de 2015, 10.43 h

El president Mas està decidit amb tots aquells que vulguem a ser protagonista del canvi. Perquè en tots en canvis cadascú pot escollir ser protagonista, amb nom propi o anònim, secundari o simple comparsa. S’ha d’escollir sempre i si un no escull per ell mateix ho fan els altres per ell.

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2015/02/protagonista-o-secundari.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
mario fletxa barna
18 de febrer de 2015, 09.39 h

Aquests comentaris corresponen al comunicat?

Espero que ERC vagi vigilant les desicions del govern que sempre va a la seva i no recorda els pactes quan no l'interessa.

FORÇA ERC! MOLTES PERSONES ESTAN AMB VOSALTRES; QUE SEMPRE PARLEU PER TOTS ELS CATALANS, CLAR I CATALÀ. HI SOU SEMPRE, AMATENTS I SEGURS DE LES VOSTRES PROPOSTES, SEMPRE BEN ESTUDIADES I SENSE FISURES! ENDAVANT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Aquest document desmenteix totes les mentides espanyoles. fletxa Ramir II d'Aragó va entregar el Regne d'Aragó a Ramon Berenguer IV
18 de febrer de 2015, 00.52 h

http://www.mcu.es/archivos/MC/ACA/ExpoPatronato/p_059.htm

Ramiro II de Aragón comunica a sus súbditos que ha hecho donación de la hija y del reino al conde Ramón Berenguer de Barcelona.
Zaragoza, 13 de noviembre 1137.

Es por todos conocido que yo, Ramiro, por la gracia de Dios rey de Aragón, entregué a mi hija a Ramón, conde de Barcelona, junto con todo el honor de mi reino. Ahora también, con libr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
17 de febrer de 2015, 22.48 h

#7 El penúltim es fa resò d'un estudi de l'Institut de Ciències Politiques i Socials (ICPS) i l'últim és l'enllaç al mateix estudi.

Per cert l'ICPS és adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
17 de febrer de 2015, 22.08 h


Cap d'aquests enllaços no es correspon amb cap document de la Pompeu Fabra, tots l'esmenten però res més que això.

Potser sí hi ha alguna cosa que fa pudor de podrit, aquí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
17 de febrer de 2015, 22.02 h




#4 Torno a preguntar-te: i . . . no te n'has cansat, ja, de tant mirar-te el dit?


#5 Tampoc no t'has de mortificar ni dir-te tu mateix tonto. És clar que és de tontos donar un enllaç estúpid havent-n'hi un de bo, i pensar-se que ens ho empassarem, però bé, tampoc no és culpa teva tenir poc pesquis, nano !!



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
17 de febrer de 2015, 21.54 h

Intenció de vot per Podem entre el 30 i el 35 % a Cataunya segons la Universitat Pompeu Fabra.

https://twitter.com/g_cordero_/status/563255690412949504

http://electomania.es/pompeu-fabra-galicia-cataluna-y-euskadi-los-principales-graneros-de-podemos/

Barcelona en Comú ganaría en Barcelona, según un sondeo del ICPS:

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2015/02/17/catalunya/1424169277_933656.html

http://www.icps.cat/archivos/sondeigs/sc2014clau_municipal.pdf


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.