directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Dues detencions a Catalunya en una operació contra el terrorisme jihadista

La Guàrdia Civil registra aquest matí els domicilis dels detinguts a Sant Feliu de Guíxols i Sant Vicenç dels Horts. Familiars dels detinguts neguen suposats vincles amb el jihadisme.

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Les dues detencions d'aquest dimarts a Catalunya en una operació de la Guàrdia Civil contra una xarxa de reclutament per a l'Estat Islàmic s'han fet a Sant Feliu de Guíxols (baix Empordà) i Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), segons fonts properes a la investigació. En l'operació, dirigida pel Jutjat Central d'Instrucció número 1 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional, s'han detingut dues persones més a Melilla. Els agents estan realitzant aquest matí registres als domicilis dels detinguts, mentre l'operació continua oberta.

Comparteix
   

Un dels detinguts va administrar una comunitat virtual on s'editava material propagandístic del grup terrorista estat Islàmic. Aquest portal web va arribar a tenir més del miler de seguidors i un gran impacte a Espanya i amb alt índex de radicalització islamista. A la xarxa social Facebook també hi havia multitud de seguidors fora d'Espanya, en concret de Llatinoamèrica i en altres països com Bèlgica, França, Pakistan, el Marroc, Aràbia Saudita, Estats Units, Turquia i Tunísia.
 
A Melilla la Guàrdia Civil ha detingut els responsables de la creació i administració de diverses plataformes d'Internet on difonien tot tipus de material propagandístic de grups terroristes, especialment de l'Estat Islàmic. Tots dos detinguts es dedicaven al reclutament de dones que, després del procés d'adoctrinament, acaben integrant-se en aquesta organització terrorista.
 
Les activitats de reclutament no es limitaven a l'entorn virtual, sinó que els dos detinguts feien reunions privades en domicilis on mostraven als potencials musulmans captats els vídeos més actuals i mediàtics de l'Estat Islàmic amb la finalitat d'adoctrinar-los perquè s'incorporessin a l'organització terrorista a les zones de conflicte. Alguns d'aquests joves ja haurien iniciat els preparatius previs per al desplaçament a zones d'actuació de grups terroristes.
 
Els dos detinguts a sant Feliu de Guíxols i a Sant Vicenç dels Horts desenvolupaven una intensa activitat projihadista autònoma i, al seu torn, interactuaven a la xarxa Facebook administrada des de Melilla.
 
En aquest cas, el perfil dels dos detinguts és diferent entre si, ja que un d'ells editava i difonia prolíficament el material amb video-gràfic dissenyat per al reclutament de nous jihadistes, i l'altre es correspon amb un perfil prototípic d'actor solitari, és a dir, havia passat de consumir propaganda terrorista a realitzar un intens proselitisme d'iguals característiques. Ell mateix s'havia definit en un reportatge de la cadena de televisió nord-americana CNN sobre radicalització islamista com un simpatitzant de l'Estat Islàmic resident en una societat occidental.

El germà del detingut a Sant Vicenç dels Horts nega que el jove estigui vinculat al jihadisme i defensa que fa més de 25 anys que viu a Catalunya

El germà del detingut a Sant Vicenç dels Horts en l'operatiu de la Guàrdia Civil per desarticular una xarxa de captació i adoctrinament per a un grup terrorista nega que el jove tingui res a veure amb el jihadisme i assegura que les sospites de la policia "són mentida". En declaracions als mitjans, el germà ha explicat que la Guàrdia Civil ha entrat a l'habitatge, al carrer Llacuna, cap a les cinc de la matinada i s'han endut "ordinadors, una PlayStation i cd". Tant ell com un amic reconeixen que el jove ha pogut veure o consultar alguna pàgina web on s'ha penjat algun vídeo sobre jihadisme però neguen que comparteixi els ideals. A més, ha defensat que fa més de 25 anys que viu a Catalunya.

El pare del detingut a Sant Feliu de Guíxols defensa que és un jove estudiant que "no sap res" de moviments jihadistes

Sant Feliu de Guíxols (ACN).- El pare del detingut a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) en l'operatiu de la Guàrdia Civil per desarticular una xarxa de captació i adoctrinament per a un grup terrorista assegura que el seu fill és un jove estudiant de 21 anys, nascut al país i que "no sap res" de moviments jihadistes. Segons ha relatat l'home, aquest matí a les sis la Guàrdia Civil ha entrat a casa seva, al carrer Corunya número 15, dient que detenien el fill i que se l'enduien a Madrid, on dijous passarà a disposició judicial. Els agents han registrat el pis i s'han endut l'ordinador del detingut, el seu telèfon mòbil i la impressora.
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
25 de febrer de 2015, 17.44 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
"BEJOTA" "ARAGONESES" O EL MALSON DELS SERVEIS SOCIALS fletxa ALLÍ ON LA TEVA FERUM DE FRACASSAT ES SENTI
24 de febrer de 2015, 16.36 h

#3
#2 l'indigent supremacista espanyol oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies Josep Montella.Àlies "ARAGONESES”,”BEJOTA””RIVAS”,”PEDRO REVERTER”també conegut per Roser Coll,Pedro Fortuna,Manolo Cabezahierrro,Rivas....Pressumptament fill de d’un legionari i de la que escombra el Valle de los Caidos .L'ínclit predicador etílicoespanyolista,ara arrossega la seva desesperació pels tuguris més foscos del Raval,renegant dels seus orígens i fent servir multi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
J.S.C. fletxa Catalunya
24 de febrer de 2015, 15.02 h



#22 Aquí l'exemple d'IGNORÀNCIA mes gran ets TU.

Que et penses que no hem llegit els teus errors d'ignorant total, sobre els gots i visigots, o sobre els carolingis, o escriure docma amb C, o tantes altres, analfabet, que ets un autèntic analfabet caspós i castellanos ?!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jo fletxa Catalunya
24 de febrer de 2015, 14.40 h

Amb els comentaris poca-solta que fan els unionistes, encara es tenen ganes de marxar més ràpid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Samre fletxa Barcelona
24 de febrer de 2015, 10.24 h

Prou d'interferències, calcs i traduccions literals (de traductor online) del castellà al català: PROU

En català n'escrivim: GIHADISTA/GIHADISME (amb 'G', no pas amb 'J') que és un anglicisme com un temple, pres per mitjà del castellà, que copia literalment la transliteració de l'àrab del sistema anglosaxó, perquè segons l'escola espanyola d'estudis àrabs, la transcripció correcta fóra yihadisme (amb 'Y').

Que algú es prengui seriosament la NOSTRA llengua en aquest diari, si us... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.