directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: el 27-S és "un autèntic plebiscit"

Alerta sobre "opcions que no donen cap garantia de futur" i critica que Syriza va prometre coses que no podia complir

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Mataró (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que les eleccions del 27 de setembre han de ser "un autèntic plebiscit" i que cal molta participació i un resultat clar a favor de la "sobirania i llibertat" de Catalunya. Durant el 18è Congrés de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) a Mataró, el president de CDC ha dit els catalans han de respondre "amb el llenguatge de les urnes" al de l'Estat espanyol "que s'expressa a través de sentències, recursos i querelles". D'altra banda, ha alertat que hi ha partits que prometran que serà fàcil allò que no ho és i ha dit que Syriza "ha fet en 48 hores el contrari del que havia dit". Mas ha alertat els joves que això mateix "pot passar a Catalunya".
© @anc

Comparteix
   


Etiquetes
El president ha fet una crida a la participació a les eleccions del 27-S ja que ha assegurat que després del "cop de porta" que ha donat l'Estat, i en concret després de la resolució del TC d'aquesta setmana, a tots els intents del país d'arribar a una solució "pactada" aquestes eleccions són "l'única camí possible, encertat, correcte i convenient". "Ens diuen que pel camí del diàleg, el pacte, de fer-ho d'acord amb ells no hi ha camins i davant d'aquest no camí nosaltres ens hem d'obrir camí com a país", ha declarat. Mas ha dit que cal que tots els catalans entenguin que el 27-S s'ha de "convertir en un autèntic plebiscit" i lluitar contra aquelles que ho voldran "minimitzar". "Estem utilitzant l'únic camí possible", ha declarat.
 
Tot i reconèixer que potser "no és el millor", ha dit que se li ha de treure el "màxim rendiment" i per això ha demanat una participació molt alta ja que "com més gent votant, més plebiscit serà" i també que hi hagi un resultat "clar a favor de la sobirania i la llibertat de Catalunya". El president ha assegurat que l'èxit d'aquesta jornada està "a les mans" de tots i que aconseguir que sigui un èxit serà una "rampa de llançament" per aconseguir els objectius marcats.
 
En aquest sentit, ha dit que hi ha altres coses que no estan a les mans dels catalans com la forma de comportar-se de l'Estat espanyol, que ha dit que és un estat "antipàtic i inhòspit". Per això, ha fet una crida a votar davant la "intransigència" del govern espanyol i del llenguatge de l'Estat "que parla a través de sentències, querelles i recursos". "Davant d'aquest llenguatge, Catalunya ha de parlar amb un altre llenguatge, el dels vots, les urnes i la democràcia", ha afirmat.
 
En aquesta línia, també ha criticat la recent decisió del Consell General del Poder Judicial d'apartar temporalment el jutge Santiago Vidal i ha recordat que abans d'això també s'han "vetat" acadèmics, fiscals, escriptors i s'han querellat contra ell mateix i altres consellers per la celebració del 9-N. Ha considerat que aquestes accions donen un "trist balanç" de la forma de ser de l'Estat espanyol.
 
No prometre que serà fàcil
 
D'altra banda, Mas ha criticat aquells partits "que no donen cap garantia de futur" i que prometen que serà fàcil el que no ho és. Ha reconegut que la feina per aconseguir la sobirania de Catalunya tampoc és un camí fàcil però ha afegit que ell mai ha dit que ho fos. En canvi, ha acusat partits com Syriza de prometre coses i "48 hores després fer el contrari del que han dit".
 
A més, ha assegurat que l'èxit de l'aposta catalana depèn dels catalans i en canvi el govern grec va prometre coses, com la fi de l'austeritat, que no depenien només d'ells sinó del conjunt de la Unió Europea.
 
Ha alertat que a pocs mesos d'un cicle electoral se sentiran molts discursos com aquest i per això ha alertat que cal "posar sempre un filtre" a aquestes promeses.
 
El president ha estat rebut a l'auditori del Tecnocampus amb crits d'independència i favor de la seva actuació. Abans del seu discurs, la fins ara presidenta de la JNC, Marta Pascal, s'ha acomiadat dels militants.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
Synera fletxa Barcelona
2 de març de 2015, 20.27 h

Barcelona is not Spain
Que la fritanga no ens espatlli la marca.
Fora marques vulgars!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
"BEJOTA" "ARAGONESES" O EL MALSON DELS SERVEIS SOCIALS fletxa ALLÍ ON LA TEVA FERUM DE FRACASSAT ES SENTI
2 de març de 2015, 18.50 h

#28
#19
#22 l'indigent supremacista espanyol oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies Josep Montella.Àlies "ARAGONESES”,”BEJOTA””RIVAS”,”PEDRO TERRASSA”també conegut per Roser Coll,Pedro Fortuna,Manolo Cabezahierrro,Rivas....Pressumptament fill de d’un legionari i de la que escombra el Valle de los Caidos .L'ínclit predicador etílicoespanyolista,ara arrossega la seva desesperació pels tuguris més foscos del Raval,renegant dels seus orígens i fent servi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
BEJOTA fletxa BCN
2 de març de 2015, 17.32 h

E. EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més" (= 27 S).

n.b. la comunitat internacional n'aceptará que un vot a LLeida val tres vots MÉS QUE UN DE L'HOSPITALET.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
werwe fletxa dadsas
2 de març de 2015, 17.17 h

l'èxit de l'aposta catalana depèn dels catalans ------------------------> DEPÈN DE QUE UNA MAJORIA ÀMPLIA DE CATALANS VOTI INDEPENDÈNCIA I DE QUE ELS PARTITS TINGUIN EL CORATGE DE DECLARAR LA DUI. I A MÉS REQUERIM EL SUPORT DE L'UNIÓ EUROPEA O D'ALGUNS PAÏSOS SIGNIFICATIUS DEL MÓN, I UNA MICA DE SORT.
PERÒ SÍ. SI GUANYEM PER MAJORIA HAUREM DONAT UN GRAN PAS I CALDRÀ VEURE QUE PASSA. SI L'ESTAT NEGOCIA O SI DECLAREM LA DUI. PERÒ LA CONSCIÈNCIA DE POBLE DE CATALUNYA HAURÀ VENÇUT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
2 de març de 2015, 12.04 h

#22 FORMAIS EL EJE DEL MAL DE ESTE BLOG. !!!!!!!!!!!! i sin discusión.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
2 de març de 2015, 12.02 h

#23 Saps ? Aquets son els que las paraules DEMOCRACIA I DIGNITAT, es pensen que son dos pobles de Mejic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
2 de març de 2015, 11.01 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Synera fletxa Barcelona
2 de març de 2015, 10.32 h

#4 Eje del mal? No veus que es un pobre home. Si ea hpanya son com aquest, ho tenen tot perdut. Per el moment ja deuen fins i tot la camisa, estan intervinguts, sense olimpiades ni casinos promesos, marxant les empreses extrangeres com a bojes, tak com m'ha :it un financer britånic. A madriz ja no hi ha negoci i la Banca extrangera fa temps que ha abandonat, com el Santander que és a Londres, a on es remene les cireres. No a la vila de la corrupció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
2 de març de 2015, 10.30 h



# SIRENITA DE LOS MARES

LA CARTA DE NACIONES UNIDAS RECOGE EXPRESAMENTE EL PRINCIPIO DE INTEGRIDAD TERRITORIAL DE LOS ESTADOS.
EL DERECHO A DECIDIR NO EXISTE ES UN BURDO INVENTO DEL NAZI-INDEPENDENTISMO.

EL DERECHO DE AUTODETERMINACION RECOGIDO EN LA CARTA DE NACIONES UNIDAS , ESTA PENSADO EXPRESAMENTE PARA EL PROCESO DESCOLONIZADOR DE LAS COLONIAS .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
2 de març de 2015, 10.29 h

#17 SIRENITA DE LOS MARES

BARCELONA IS SIBERIA .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.