directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alfred Bosch: “No volem que Barcelona sigui una capital d’una província espanyola”

El candidat a l’alcaldia de Barcelona per ERC no descarta cap pacte, però mostra la seva preferència per respectar la llista més votada en una entrevista pel Diari ARA

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El diputat al Congrés espanyol per ERC, Alfred Bosch, s’ha referit a les diferències que hi ha entre ser la capital d’un Estat com ho és Madrid, o ser una simple capital regional amb un Estat en contra, com ho és ara Barcelona. La inversió en infraestructures, principalment, és molt diferent. Bosch ha dit que Barcelona no pot ser la Frankfurt de la República Federal Alemanya de la mediterrània perquè precisament formem part de l’Estat espanyol. El candidat republicà no es tanca a cap pacte amb ningú, donant preferència a la llista més votada.

El candidat republicà Alfred Bosch, en l'entrevista amb Antoni Bassas
El candidat republicà Alfred Bosch, en l'entrevista amb Antoni Bassas
© Diari ARA

Comparteix
   


Etiquetes

ERC no descarta l’acord amb Trias

L’encara diputat al Congrés espanyol per ERC, Alfred Bosch, ha estat entrevistat aquest matí al programa ‘Ara Bassas’ pel periodista del Diari ARA, Antoni Bassas. En l’entrevista, Bosch ha desgranat tots els motius que porten Esquerra Republicana a concórrer a les eleccions municipals a Barcelona.

Alfred Bosch no es tanca a donar suport a Xavier Trias, l’actual alcalde que fa uns dies es queixava que el candidat republicà no mostrava la mateixa predisposició que ell a pactar un govern pro independència. Bosch s’ha mostrat sorprès perquè ara tothom vol pactar amb ERC (en referència també a la candidatura liderada per Ada Colau), i ha defensat que se segueixi la tradició que governi la llista més votada, però sense comprometre’s prèviament amb ningú, perquè ell també es presenta per assolir l’alcaldia i liderar aquest mateix projecte que no diferenciï l’ambició nacional amb la social. “Per què ens hem de casar amb un o amb l’altre?”.

El diputat al Congrés s’ha mostrat satisfet de ser un partit frontissa que, des de l’independentisme i la ideologia d’esquerres, rep ofertes de pacte per part de tothom, i ha fet una clara aposta pel pacte que s’ha signat per concórrer a les eleccions del 24 de maig amb els exsocialistes d’Avancem, a més de 200 ajuntaments de tot Catalunya.

Barcelona, capital d’Estat

Bosch ha deixat en evidència el govern espanyol pel que fa a la diferència en inversions en infraestructures en comparació amb Madrid. “Ara mateix som una capital d’una província espanyola” i com a tal. La línia de metro, les de ferrocarrils o el tema del port, són temes que demostren que mentre a Madrid, com a capital, hi ha el suport d’un Estat al darrere, a Barcelona hem de patir la virulència d’un Estat en contra. El republicà ha fet referència a l’avenç reeixit que va suposar la idea de Maragall de situar, encara que fos a través del federalisme, Barcelona en el mapa europeu i mundial. Avui Barcelona ja està preparada per ser la capital d’un Estat.

Bosch també ha fet algunes propostes programàtiques, com ara la lluita contra la pobresa o l’ocupació, i ha parlat de la necessitat d’acabar amb el model actual de pisos turístics. “No hi ha cap ciutat europea en la qual es pugui llogar una habitació o un pis per 25€ nit al centre i s’hi faci gatzara fins les tres de la matinada. Això degrada”. També ha proposat la idea de tancar l’anella que uneix Collserola amb la llera del Besòs i promocionar una àrea d’indústria lleugera amb zones verdes.

Crisi a Iniciativa

El candidat republicà s’ha referit a la crisi que s’ha evidenciat a ICV arran de l’aprovació d’un full de ruta propi aquest cap de setmana, i la baixa a conseqüència d’això de Raül Romeva com a militant ecosocialista. Bosch ha dit que “a la vida hi ha complicadors, i simplificadors, i jo em compto entre els segons”. Esquerra troba incoherent la postura d’ICV en referència a un Estat lliure i sobirà però dins d’Espanya, i ha dit que aquesta etapa ja ha quedat superada.

El Procés i les relacions CiU-ERC

Preguntat pel periodista Antoni Bassas, el candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona ha deixat entrteveure que les relacions entre Mas i Junqueras podrien ser millors, però que són les suficients i necessàries per a què arribin a acords “que és el que la gent espera realment”. Per Bosch, la idea de la llista paraigua ja és vàlida, i ha citat el cas de la coalició DEMOS a Eslovència, en contraposició al model de partit fort, l’SNP, que va perdre el referèndum d’independència. El més important, ha dit, és que tinguem clar què hem de fer després del 27S. En referència al debat al Congrés de l’altre dia sobre la famosa frase “ens veurem a l’ONU!”, ha especificat que l’administració Rajoy ja no farà res en aquest sentit, perquè la seva estratègia és l’immobilisme total, i l’activació de la via judicial.

El Cas Pujol

Bosch ha volgut subratllar que en 84 anys d’història, ERC pot haver “ficat la pota” diverses vegades, però “mai ha ficat la mà a la caixa”. Així, s’ha mostrat indignat per tot l’afer Pujol, però també pels atacs que provenen en aquest sentit d’Espanya, quan aquí els afectats compareixen en comissions d’investigació, i a Espanya les institucions i la monarquia es tapen els uns amb els altres i al final no compareix ningú. ERC és un partit que defensa un país net i millor.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
Seny fletxa Barcelona
4 de març de 2015, 15.15 h

#11 ho sento però com a dona, no vull aquesta alcaldesa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
4 de març de 2015, 13.00 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
mario fletxa barna
4 de març de 2015, 10.21 h

#18 Tu a la teva, l'Alfred no pactarà mai amb un españolista, i la Colau ho és i així ho diu per activa i per passiva. ERC sempre amb nosaltres els independentistes, faltaria més!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Synera fletxa Barcelona
4 de març de 2015, 08.12 h

#3 Que menja bejotes aquest al qual et refereixes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Lluiset fletxa Barcellona
4 de març de 2015, 07.03 h

Sr. Bosch, o m'assegura que ERC no farà cap pacte amb la llefiscosa A. Colau, o el meu vot va per en Trias. De moment veig molta ambigüitat, i no vull haver de suportar altra vegada esperpents com en Montilla de president de la Generalitat gràcies al suport d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Synera fletxa Barcelona
3 de març de 2015, 22.58 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
H2SO4 fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
3 de març de 2015, 21.48 h




#11 EVA: que et semblaria deixar l'orgull per als idiotes orgullosos, i preferir DECIDIDAMENT la naturalitat ?



Si l'alcalde de Barcelona s'ha d'elegir en raó del seu sexe, crec que ens situaríem al mateix nivell que els més cretins dels espanyols.



Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
3 de març de 2015, 21.45 h

CARTA DE LES NACIONS UNIDES:

Article 2. Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació; en virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatus polític i procuren lliurement per llur desenvolupament econòmic, social i cultural.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
3 de març de 2015, 21.44 h



#7 A Micaela Romualda, más que el pantalón le gusta l falda,

#9 Al pobre bejota, la estupidez se le nota

Por mucho que insista, a nadie convence un fascista



ho ho ho hoho ho ho ho ho hohohoho ho ho ho hoho !!



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
3 de març de 2015, 21.41 h



#11 si l'AVE va de pressa, l'EVA, que és l'invers de l'AVE, va molt a poc a poc, quan pensa. Per això fa preguntes estúpides, potser?

ERC ja té les seves dones a les seves llistes, no entenc per què hauria de promocionar per a res a una "política" tan dubtosa com l'Ada Colau


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.