directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Suport popular al jutge Santiago Vidal

El magistrat assegura davant més de 1200 persones que a final d'aquest mes de març donarà a conèixer quin serà el seu futur. Els assistents escridassen els representants del PSC i ICV.

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Girona (ACN).- Bany de masses. Més de 1.200 persones s'han reunit aquest migdia a l'Auditori de Girona en suport del jutge Santiago Vidal, que va ser sancionat pel Consell General del Poder Judicial per haver redactat una proposta de Constitució catalana. Personalitats de l'àmbit polític, de CDC, d'ERC o del PSC, membres dels sindicats Unió de Pagesos, UGT, CCOO i les líders de l'ANC i Òmnium han alguns dels assistents a l'acte, organitzat pel diari El Punt Avui i 'unanovaconstitució.cat'. El magistrat, que s'ha emocionat durant el discurs, ha avançat que a final d'aquest mes de març explicarà si es suma algun partit polític o institució.
 

© @acn

Comparteix
   


Etiquetes

L'acte, organitzat pel diari El Punt Avui i l'entitat 'unanovaconstitucio.cat' amb el suport de la Fundació Llibreria Les Voltes, ha aplegat més de 1.200 persones a la sala principal de l'Auditori de Girona. Fins i tot ha calgut obrir una sala annexa perquè una trentena d'assisstents poguessin seguir el transcurs de l'esdeveniment. La trobada en suport al jutge Santiago Vidal ha aplegat personalitats del món de la política i de les entitats, tant gironines com d'arreu de Catalunya, i s'ha allargat durant unes dues hores.
 
En concret, hi han assistit les líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Carme Forcadell i Muriel Casals; el coordinador nacional de CDC, Josep Rull; el president del sindicat d'Unió de Pagesos, Joan Caball; membres de CCOO i de la UGT; el primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernàndez; alcaldes de la zona com el batlle de Girona, Carles Puigdemont, i l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria (CiU); l'eurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras; la diputada republicana al Parlament Gemma Calvet; la candidata del PSC a l'alcaldia de Girona, Sílvia Paneque; el cap de la Fundació Llibreria Les Voltes, Joan Matamala; dirigents del diari El Punt Avui o el delegat territorial d'Interior a Girona, Albert Ballesta, entre molts d'altres.
 
Els assistents, carregats amb estelades i banderes catalanes no han parat de cridar lemes com 'i-inde-independència' durant tot l'acte. A més, han acompanyat els cants de la coral Poble que Canta que ha amenitzat l'esdeveniment. Durant l'inici, s'ha mostrat un vídeo de tot el procés que ha travessat el jutge durant els darrers mesos per haver redactat un esborrany de la Constitució catalana. Ara fa unes setmanes, el Consell General del Poder Judicial el va sancionar a tres anys de suspensió de sou i feina. Arran d'aquests fets, multitud de persones van sortir al carrer de forma espontània per mostrar-li el seu suport. L'acte d'aquest dissabte ha estat una mostra més amb el lema 'No hi ha dret'.
 
L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el sociòleg i membre del Consell Assessor per la Transició Nacional, Salvador Cardús, el director del diari 'El Punt Avui', Xavier Xirgu, o un dels caps de la Fundació Llibreria Les Voltes, Joan Matamala, han estat alguns dels quals han expressat - a sobre l'escenari- la "injustícia" que s'havia comès amb la suspensió del jutge Santiago Vidal. "Vivim un procés de regeneració ètica i construcció del país en els valors de la honestedat i la coherència", ha explicat el batlle gironí, consistori que també ha ajudat a la organització de l'acte. Entremig de lectures de poemes de Miquel Martí Pol s'han anat succeint els discursos, tots ells en defensa de la figura del jutge, la seva valentia, esforç i treball per la construcció del nou "estat republicà català".
 
Vidal donarà a conèixer el seu futur a finals de març
 
Abans de realitzar el seu discurs, l'empresari gironí i màxim accionista del diari 'El Punt Avui' ha lliurat un llapis de memòria al jutge amb totes les 5.000 mostres de suport que fins ara han anat recollint des del diari. "Moltes gràcies, realment després d'aquestes setmanes vull agrair especialment el suport d'en Joan Matamala i en Xavier Xirgu", ha arrencat el magistrat Vidal.
 
A diferència d'altres actes on havia participat, el jutge ha explicat que aquest diumenge ha volgut portar un paper amb el discurs escrit i llegir-lo per no equivocar-se a causa de l'emoció. Un objectiu que no ha aconseguit complir ja que en alguns moments, el jutge no ha pogut suportar la pressió o la intensitat del moment i se li han trencat algunes paraules. "Un dels valors que sempre he volgut mantenir ha estat la independència. No he estat un jutge neutre però això no vol dir que no sigui imparcial", ha assegurat tot fent referència als motius de la seva suspensió.
 
El magistrat ha comentat que mai s'hagués pensat que l'estat espanyol pogués arribar tant lluny- faltant als valors de la justícia i la llibertat- pel fet de tenir unes opinions, uns sentiments i apostar per un estat propi català. "Només els règims autoritaris són incapaços de comprendre aquest desig", ha subratllat. Al mateix temps, el jutge ha volgut deixar clar que sigui quin sigui el seu futur, sempre treballarà per la independència. "Potser no em puc reintegrar a la justícia espanyola però treballaré a la justícia catalana", ha exclamat arrencant els aplaudiments del públic.
 
Vidal ha anunciat que a finals del mes de març - després de realitzar unes vacances- donarà a conèixer quin serà el seu futur. "Encara no ho he decidit, em sento molt afortunat per l'allau de propostes que he rebut, no només de partits polítics sinó d'institucions", ha comentat. Al mateix temps, Vidal ha volgut acabar el seu discurs llançant un missatge clar als partís polítics. "En aquest procés tots som igual d'importants, no hi ha ningú imprescindible, jo no sóc líder de res només de mi mateix i el que no es pot fer és posar en perill aquesta oportunitat que tenim - el que serà potser la única vegada- per disputes fraternals entre els partits", ha sentenciat.
 
Membres del PSC i ICV són esbroncats per la seva manca de coherència
 
El magistrat ha deixat clar que ell entén i "respecta" les diferències "legítimes" entre les forces polítiques però ha assegurat que ara és l'hora d'anar tots units. "Ja ho he dit moltes vegades, el nostre pitjor enemic serem nosaltres mateixos", ha subratllat. Per acabar, Vidal ha defensat que és una "persona humil" i ha agraït tot el suport que li han donat els seus pares, esposa i fills.
 
L'únic moment de tensió que s'ha viscut ha estat durant la fotografia de grup quan els assistents han esbroncat els membres del PSC i ICV que anaven essent cridats per pujar a l'escenari i fer-se la instantània de record. Per altra banda, el públic ha aclamat els representants republicans com Josep Maria Terricabras. Una situació que ha despertat la indignació d'algunes de les personalitats, com Teresa Forcades o el mateix Santiago Vidal, qui han demanat que no esbronquessin als polítics.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
9 de març de 2015, 17.05 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Mª Dolors fletxa BCN !q
9 de març de 2015, 12.06 h

No escriuen a aquestes págines molts "MOÑAS" ?malt parlats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Mª Dolors fletxa BCN !q
9 de març de 2015, 10.17 h

El suport al jutge Santiago Vidal , TOT.

BARCELONA IS NOT SPAIN
CATALUNYA IS NOT SPAIN.

I FINS I TOT, ELS INFILTRATS, TAMPOC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Mª Dolors fletxa BCN !q
9 de març de 2015, 10.15 h

Jo ja fa temps que no crec em la justicia, per els exemples recents del TC. i per propies experiencies .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
mario fletxa barna
9 de març de 2015, 10.07 h

TOTHOM AMB SANTI VIDAL, españa no entent de justícia si EL SR JUTGE PLEGA D'ESPAÑA, la meva pregunta és on va la injustñicia española? pobres españoles. Quina sort MARXAR! encara que no ben lluny, a l'ESTRATOSFERA VIRTUAL SEGUR!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
9 de març de 2015, 08.10 h

CARTA DE LES NACIONS UNIDES:

Article 2. Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació; en virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatus polític i procuren lliurement per llur desenvolupament econòmic, social i cultural.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
8 de març de 2015, 23.41 h



NAZIUDADANOS C's


Diuen que C's es el nou PP, jo opino que no. Tenen mes en comú amb la Falange.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
8 de març de 2015, 23.28 h

L'Estat espanyol realment ês un altre pais, mentalitat, cultura, incompatible amb la nostre, amb CAT,
I ho saben.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO fletxa HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO HO
8 de març de 2015, 23.19 h


#4 Tu, Castellanopitecus Lolailolailensis, no pretenguis fer-te passar per català, que només amb la pudor de peus bruts que fas, es nota d'una hora lluny que ets de Villapocilgas de Enmedio.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
FASCISTAS INDEPENDENTISTES. VIC fletxa ...~※ ...~※ ... ...~※ ... ...~※
8 de març de 2015, 23.11 h


#4 Aragoneses, si en lugar de ser pasivo como eres, fueras activo, a ti sí que te dejaria hacerme lo que quisieras, por buen español patriota que eres,¡ torero!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.