directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rull: "Ens incomoda que es qualifiqui CDC com a independentista? En absolut. La immensa majoria de militants ho som"

El coordinador general assegura que "l'autodefinició com a partit nacionalista relliga i dóna coherència a allò que som des de 1974"

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha piulat a la xarxa sobre el seu discurs durant el consell nacional del partit dissabte, que ha general polèmica política per definir-se com a nacionalistes catalans. "Ens incomoda que es qualifiqui CDC com a independentista? En absolut. La immensa majoria de militants ho som", ha tuitejat el número 2 del partit. En vuit missatges, Rull ha escrit: "L'autodefinició de Convergència com a partit nacionalista relliga i dóna coherència a allò que som des de 1974; quan creiem que l'autonomia era un bon instrument no ens definíem pas com a partit autonomista. I ha afegit: "Hem d'explicar que la independència és possible i l'única sortida per generar prosperitat".


Comparteix
   


Etiquetes

CDC full segur cap a la independència

Les piulades de Rull arriben en resposta a una petició d'aclariment de Salvador Cardús, sociòleg i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, que escrivia a la xarxa: "Si és cert que CDC diu que és 'nacionalista' i no independentista, és que no confia prou en el futur sobirà. Espero clarificació".
 
A tot plegat, i després de les declaracions de dirigents d'Unió com Ramon Espadaler i Núria de Gispert, o de Miquel Iceta, líder del PSC, Rull ha insistit a la xarxa: "L'autodefinició de Convergència com a partit nacionalista relliga i dóna coherència a allò que som des de 1974. Quan des de Convergència creiem que l'autonomia era un bon instrument no ens definíem pas com a partit autonomista".
 
" Ens incomoda que es qualifiqui Convergència com a independentista? En absolut. La immensa majoria de militants ho som", assegura Rull. I a partir d'aquí enumera cinc punts del document de bases que es va aprovar en aquest consell nacional pràcticament per unanimitat i que ha de servir de punt de partida per al debat de refundació de cara al congrés, a finals de 2015 o principis de 2016.
 
"El 27S és clau. Les eleccions han de ser un plebiscit sobre la independència; hem d'eixamplar la majoria social a favor de la independència. Aquesta és la nostra prioritat; hem de preparar les estructures d'Estat perquè tot estigui a punt per dependre només de nosaltres; hem de propagar la bondat de la independència amb una barreja d'entusiasme i fets concloents, i hem d'explicar que la independència és possible i l'única sortida que tenim per generar prosperitat", ha tuitejat Rull. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
9 de març de 2015, 17.00 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pere Segura fletxa Barcelona
9 de març de 2015, 16.53 h

Vol dir que ho son la majoria de militants, per no dir el partit? Des del 1974 fins quan el partit no ho sigut d'independentista?
O sigui des de llavors son el mateix? Sr. Rull, vol dir que no tornen a confondre el personal, per tal de trobar la manera d'inclure Unió? Com poden desdibuixar els objectius amb ells, que mai han deixat de dir que Estat sí, però independent NO? Els recomano que no ens colin un altre 9N. No ens menysprein, no perdin el temps, ni pretenguin que el perdem amb tripij... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
BEJOTA fletxa BCN
9 de març de 2015, 13.07 h



SUFLÉS I GAMES OVER


Mi sotrac se desinfla i no paga a traidores de Roma, los sondejos indican que el editorial es de Ciudadans.



GAMO OVER !!!


GAMO AVER !! ... GAMO A VER QUE HAY PA COMER OHY, MAMÁ !!



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
BEJOTA fletxa BCN
9 de març de 2015, 12.34 h

Sondejos i sotracs

"Sobiranisme a la baixa", titulava el diari amb grans caràcters. "Tot indica que el canvi a Catalunya no passarà tant per l'avanç cap a la independència com per una altra forma de fer política", deia l'editorial davant un virtual daltabaix del bloc CiU-ERC i el fulgurant ascens de Ciutadans.


n.b. de quins militants parla ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jepis fletxa Igualada
9 de març de 2015, 11.51 h

#2 Cal aclarir rotundament que en cap cas es ERC qui mareja la perdiu, Si que o fan a CiU i especialment les contradiccions de Rull divendres a Cat radio obertament independentista i l'endemà es contradiu dien el contrari i tornan al confusionisme nacionalista!.ERC es clarament independentista!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
9 de març de 2015, 08.08 h

CARTA DE LES NACIONS UNIDES:

Article 2. Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació; en virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatus polític i procuren lliurement per llur desenvolupament econòmic, social i cultural.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
9 de març de 2015, 07.26 h

La majoria?. En tot cas, aquesta suposada majoria està supeditada a Unió i no opina per no ofendre'ls. I, si fos veritat, hauria permès que Mas anes buscant excuses barates per ajornar la DUI o les plebiscitàries?.

Amb el seu últim ajornament es veu molt clar que vol donar temps a Espanya per posar-se a la defensiva i abortar el nostre procés. Tots sabem que les "estructures d'estat" podien haver-se creat i consolidat en el temps que portem tenint clar que tots els catalans autèntics vo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
9 de març de 2015, 02.31 h



27 SETEMBRE 2015 DIA DE LA VICTORIA i LA INDEPENDENCIA II*II



Rull aviam si es nota ben aviat, perquè no ni ha prou de auto anomenar-se independentista
s'ha de demostrar amb els fets i no les paraules, i de moment tant CiU com ERC només
foteu que marejar la perdiu en batalletes de pati d'escola i poca cosa mes.
Només la simple insinuacio de que l'ANC es pugui convertir en partit polític, us posa molt
nerviosos, pero ho pagareu molt car si ens falleu i no ens porteu a la Independencia.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
8 de març de 2015, 23.27 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.