directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós demana explicacions a Nadal i Castells pel cas 'Pretòria'

'Estic convençut de la seva honorabilitat, crec que han de sortir a donar explicacions'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha demanat als consellers Joaquim Nadal i Antoni Castells que 'donin explicacions' sobre el cas Pretòria que investiga una suposada trama de corrupció urbanística. Després de l'aixecament del sumari i d'haver-se conegut uns suposats contactes entre ells i alguns dels imputats, el republicà diu que 'calen explicacions i que el Govern les haurà de donar'. Perquè 'estic convençut de la seva honorabilitat, crec que han de sortir a donar explicacions', ha conclòs Puigcercós fent referència als dos consellers socialistes en una entrevista a RAC1. El líder republicà afegeix però que 'no sap' si cal una nova comissió d'investigació com demana CiU.
Puigcercós ha reconegut que el titular de Política Territorial i Obres Públiques va passar 'una situació molt incòmode' durant les primeres hores en què van sortir a les llum unes converses telefòniques entre els exconsellers de CiU i imputats en el cas, Lluís Prenafeta i Macià Alavedra. En elles es feia referència a un tal 'Quim' que, tot i que alguns mitjans van entendre primer que es podria tractar del conseller Nadal 'finalment es va saber que es tractava d'en Quin Llach', explica el líder republicà, fent referència a l'extresorer del PSC, actual director gerent de la Fundació Ernest Lluch, membre del patronat de la Fundació Rafael Campalans i membre de l'executiva del PSC i que segons, els documents desclassificats, podria estar doncs suposament vinculat amb el cas.

Malgrat tot però, Puigcercós és del parer que tant Nadal com el seu homòleg al capdavant de la conselleria d'Economia i Finances, Antoni Castells, també citat en les comentades converses telefòniques, 'hauran de donar les explicacions' pertinents. I assegura que 'ells mateixos' ho faran i que per tant, 'no creu que calgui forçar la seva compareixença'.

Finalment, Puigcercós s'ha mostrat 'indignat' perquè es pretengui 'posar a tothom' en el mateix sac de la corrupció i ha criticat durament que en la portada d'un diari aparegués la imatge de la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila (ERC) com un dels 'contactes' dels Pretòria quan 'ella no ha tingut cap tipus de relació amb cap d'ells'.

'No podem permetre la generalització', afegeix el líder d'ERC, 'ni tothom és igual ni tothom cau a les xarxes'. 'No hi ha partits honestos o deshonestos sinó actituds i persones honestes i deshonestes', ha conclòs amb rotunditat, tot lamentant que en els casos de corrupció com aquests el principal perjudicat és sempre el votant d'esquerres i per tant els partits d'esquerres.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.