directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carod-Rovira considera que "a mans del PP" l'aeroport del Prat seria "una empresa privada centralitzada a Madrid"

El vicepresident creu que "seria com privatitzar AENA"

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira ha manifestat aquest diumenge al matí que l'aeroport del Prat 'a mans del PP voldria dir una empresa privada, centralitzada a Madrid i la mateixa per tot l'estat', 'seria com privatitzar AENA', ha insistit Carod-Rovira. Per el vicepresident, 'el que convé a Catalunya és que els aeroports es gestionin des de Catalunya'. Carod ha manifestat també que la visita dels reis d'Espanya a Ceuta i Melilla es deu al fet que 'darrerament hi havia sectors socials notables que qüestionaven el paper de la monarquia', i ha afirmat que es tracta d'un viatge amb cert 'regust colonial per revifar una mica un sentiment nacionalista' que, segons ha afegit, 'hauria de pertànyer a una altra època'. Josep-Lluis Carod-Rovira ha fet aquestes declaracions durant la seva visita a la Fira de la Fusta de Sant Hilari Sacalm (Selva).
carod rovira
Comparteix
   

Per el vicepresident, 'el que convé a Catalunya és que els aeroports es gestionin des de Catalunya i que hi hagi una majoria de les institucions de Catalunya i també de la iniciativa privada catalana, que es faci càrrec de la gestió del Prat'. Per Carod, 'la solució PP és una mala solució' amb 'tot centralitzat i tot fet des de Madrid'. Per el vicepresident, 'és igual que sigui públic o privat si tot acaba depenent de Madrid perquè els resultats ja sabem quins són, negatius'.

Segons ha explicat Carod, en el cas concret de Catalunya, hi ha interès de sectors diversos de la societat catalana –com la Cambra de Comerç, grups empresarials, entitats d'estalvis, entre altres- que voldrien participar en una gestió d'aquestes característiques. Carod ha recordat que alguns dels aeroports que millor funcionen a Europa, com per exemple els alemanys, 'tots ells tenen aquestes doble presència, de les institucions locals i també iniciativa privada del territori'. 'Això és el que reclamem i estem convençuts que és l'únic que pot donar una bona solució als problemes dels aeroports catalans', ha puntualitzat Carod. Per el vicepresident, 'la solució del senyor Rajoy només té el cap posat a Madrid i res més'.

Carod ha fet declaracions també sobre la visita dels reis d'Espanya a Ceuta i Melilla i ha dit que 'és una visita que sorprèn una mica' i que 'segurament l'explicació cal buscar-la en el fet que darrerament hi havia sectors socials notables que qüestionaven el paper de la monarquia'. Per Carod, 'sembla com si la monarquia utilitzés aquest viatge amb un cert regust colonial per revifar una mica un sentiment nacionalista espanyol que sincerament, hauria de pertànyer a una altra època', ha manifestat. Per Carod, aquest viatge 'només' pot tenir 'aquesta dimensió' perquè 'interès polític i econòmic no en té cap', ha afegit.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Oriol fletxa Castellar
5 de novembre de 2007, 13.54 h

Ja vam perdre l'Aeroport al magnífic estatut que ens van vendre CIU i PSC-PSOE.

I ho pagarem molt car, temps al temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.