directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 18:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Barcelona en Comú vol aixecar les catifes

Ada Colau fa la presentació pública de la seva candidatura plena de gent d’Iniciativa on vol "donar un gir" a la política municipal, cap referència al procés independentista

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Les Cotxeres de Sants han acollit aquest diumenge l'acte de presentació de la candidatura definitiva de Barcelona En Comú (BComú) que concorre a les pròximes municipals. Un acte amb el lema "70 dies per Guanyar Barcelona", marcant així el compte enrere per a les eleccions municipals del 24 de maig. En la seva intervenció, la cap de llista, Ada Colau, ha contraposat la intenció de la formació d'assolir una Barcelona "liderada per la gent" que contrasta amb la Barcelona "desigual, privatitzada i injusta" provocada per la gestió del govern de Xavier Trias. Un discurs suposadament d’esquerres però sense cap referència a Barcelona com a capital d’un nou estat.


Comparteix
   

Carrega contra Trias però obvia la ciutat dels governs de PSC i ICV
 

"Trias no fa respectar la ciutat davant els grans lobbies. Al contrari, amb l'ajuda de CiU els lobbies s'apoderen de la ciutat", ha assegurat l'alcaldable de BComú recordant que tampoc respecta la opinió i el dret a decidir dels veïns i veïnes quan fa pactes amb el PP a l'Ajuntament. "Exigim a Trias que el mateix respecte que té per la Diagonal i pel Passeig de Gràcia el tingui pels veïns i veïnes del Besòs, la Trinitat o Ciutat Meridiana", ha declarat en un altre moment del seu discurs.
 
Barcelona, capital d’una autonomia més, cap ambició nacional
 
"Volem un ajuntament que recuperi l'autoritat democràtica i es comprometi realment amb els drets humans", ha manifestat Colau, qui ha dit de Xavier Trias que "passarà a la història com l'alcalde de les desigualtats" i de "l'empobriment de la classe treballadora". "Es doblega davant els lobbies", ha afegit Colau de l'actual alcalde de Barcelona, a qui li ha advertit que "no volem caritat ni mesures electoralistes. Volem recuperar la ciutat!" ha subratllat.
 
70 dies per guanyar Barcelona, una ciutat més d’Espanya
 
Sobre la cita del 24 de maig, de la que només en resten 70 dies, Ada Colau ha manifestat que "tenim una responsabilitat històrica". Un repte, però, "que no ens espanta perquè ens mou una grandíssima il·lusió", ha prosseguit. "I cal que totes ens comprometem a expandir-la per assegurar nosaltres, la gent senzilla, guanyem", ha dit davant unes 800 persones que omplien fins adalt el recinte de les Cotxeres de Sants.
 
Laia Ortiz, una Barcelona "neta" i "intel·ligent", vella política i velles maneres de fer política tornant a l’Ajuntament
 
L'ecosocialista i integrant de la llista de BComú, Laia Ortiz, ha estat crítica amb els esforços que duu a terme el govern municipal de CiU per promoure la ciutat a nivell internacional oblidant-se a l'hora del benestar dels barcelonins i barcelonines. Un exemple que ha donat és la difusió de Barcelona com a potencial 'Smart city'. "Què té d'intel·ligent privatitzar escoles bressol o l'aigua que bevem?", s'ha preguntat Ortiz. "O bé regalem milions a la Fórmula 1 "això ni smart ni es intel·ligent, ni digne, ni just", ha assegurat. Ortiz ha assegurat que Barcelona En Comú ha redactat un "pla de xoc" amb mesures per dur a terme en el primer any de mandat per tal d'atendre les situacions i casos més greus d'emergència social. "Tenim un pla per canviar allò que no ens agrada a l'Ajuntament. Sense justícia no hi ha democràcia", ha destacat.
 
Jaume Asens, aixecar les catifes per seguir a Espanya
 
Per la seva banda, l'advocat Jaume Asens ha centrat el seu discurs a la lluita contra la corrupció. "A la minoria privilegiada: el seu temps s'ha acabat" ha alertat. "S'ha acabat que ens prenguin el pèl els que tenen la seu embargada i s'enriqueixen amb sobres i comissions", ha manifestat. "Ja n'hi ha prou d'institucions al servei d'una elit caciquil que ha intentat mercantilitzar-ho tot i s'ha acabat el temps de les castes professionalitzades", ha afegit. En aquest sentit, Asens ha sentenciat "volem aixecar catifes i fer net només a l'Ajuntament, a les 170 empreses consorcis i ens públics que en depenen, fer net al consell comarcal, a la Diputació i a l'àrea metropolitana", ha conclòs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
HJYXDF<SF fletxa JGFJHSHGF
24 de març de 2015, 17.57 h

"Barcelona en Comú vol aixecar les catifes"------------------------> JO LES TRAURIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
17 de març de 2015, 19.01 h

Abans de governar cal que aprengui a parlar, perquè això de "donar un gir" és ininteŀligible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
pengyu fletxa tarragona
16 de març de 2015, 20.57 h

Nomes votarè al que em parli de Independencia, perque aquesta es la soluciò, per puguè front a les necesitats econòmicas dels catalans, els nostres diners per al nostre pais.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
16 de març de 2015, 13.39 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
muntsa fletxa barcelona
16 de març de 2015, 13.00 h

Doncs gràcies per fer pal.lés que a Barna i a tot CAT s´han de votar batlles sobiranistes, per si algú encara dubtava de les bondats espanyolistes d´aquests senyors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Pere V. fletxa Viladecavalls
16 de març de 2015, 12.24 h

OSTRES!!!... QUIN ENSURT!!!... La primera impressió que m'ha fet al veure aquesta foto ha estat: "Mira... la presentadora de la TV de Corea del Nord..."
Buuuf... tranquils, tranquils... ja se m'ha passat... ...O... calla... calla... potser no tant tranquils...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
PereelDigne fletxa Granollers
16 de març de 2015, 11.36 h

Suposo que l'Ada Colau no pretendrà representar tota la gent de Barcelona. També seria interessant que la Laia Ortiz digués quines mesures concretes pense presentar com un pla de xoc, perquè de promeses la gent n'està tipa. I curiosament, el discurs d'Asens de fer net s'assembla molt al de García Albiol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
16 de març de 2015, 11.15 h

Si guanya aquesta gent tot el què s'ha fet i prosperat aquest ultims anys a Barcelona es perderà tot. Aquesta gent arruinarà Bcn.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
mario fletxa barna
16 de març de 2015, 11.10 h

No us esforceu per tenir una ciutat sense LLUM, ja hi haurà qui la il·luminarà i farà que sigui una CIUTAT PER A TOTHOM, una CIUTAT PER UNA REPÚBLICA CATALANA OBERTA AL MÓN, no tancada en una autonomia depredada per españa gris, trista sense remei que està ensorrant els españoles.
CATALUNYA VOL SER LLIURE i vosaltres la voleu SOTMESA per un país que s'ensorra. Només feu un discurs contra Tries, prou! toqueu de pesus a terra sigueu coherents i deixeu la tonteria i la demagògia passa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
16 de març de 2015, 10.53 h

Que Deu ens lliuri de un Batlle com la Ada Colau, ni tan sols a la oposició. Els experiments em gasosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.