directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 03:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#propostaGraupera El full de ruta (sense rumiar-hi gaire)

Jordi Graupera professor i periodista a la Universitat de Nova York ha escrit una proposta de full de ruta cap a la independència de forma clara i contundent

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

Una proposta que signaria un munt de gent cansada de l’actitud dels partits polítics. Jordi Graupera, ha titulat la proposta “D’Esborrany de full de ruta (sense rumiar-hi gaire)”, on explica els passos d’una manera senzilla però sobretot clarificadora de com fer-ho i tant si guanya el si com el no l’11 de setembre de 2017, “tots a la platja”.  Proposa a més dues llistes unitàries dels independentistes, una amb CDC, ERC. UDC i Moviment d’Esquerres i entitats i l’altre amb la CUP, Procés Constituent i EUiA. La #propostaGraupera pren forma i acceptació popular. 

Comparteix
   


Etiquetes

Abans del 27S:

a) Obertura de procés deliberatiu

-Els mitjans de comunicació públics organitzen debats en totes les forces del parlament hi són representades --si ho volen, si no, cadira buida-- sobre temes sectorials: pensions, exèrcit, drets col·lectius i individuals, relacions internacionals, energia, on s'enfoquin els costos i beneficis segons les parts. El mateix amb sindicats, patronals, i entitats civils de totes les tendències. El mateix amb els catedràtics de les matèries on hi hagi, almenys, un del sí i un del no. La conselleria de presidència organitza un debat a cada capital de comarca amb els mateixos principis.

-Es despleguen les estructures d'estat avalades a les eleccions del 2012: Hisenda pròpia i Seguretat Social. Es preparen les contingències pel que fa a seguretat, infraestructures i abastiments. Es publica la disposició constitucional transitòria que ha de ser llei fins que s'aprovi la nova Constitució. Es vota al parlament la proposta de regles del procés constituent, que serà posterior al plebiscitari.

-El President de la Generalitat explica explícitament i pública per què creu que un país independent és millor que un de no-independent. Tots els líders parlamentaris fan el mateix en la televisió pública segons les seves preferències. Després de cada intervenció de 30 minuts, periodistes dels principals mitjans privats del país els fan preguntes.

b) Eleccions.

ERC i CDC i UDC tornen a obrir el debat sobre la llista unitària sense prejudicis. ERC accepta que l'argument de tenir més vots no sembla ser vàlid. CDC accepta mecanismes de control de les actuacions del govern que garanteixin el seu compromís (i.e., accepta que la desconfiança és normal) i UDC, després la consulta interna, fa un discurs orgànic alineat amb les seves bases. MES se suma a la coalició acceptant que el lideratge de Mas per la llista és un mal tràngol que han d'empassar-se pel bé de la llibertat. SI se suma a la llista acceptant el llenguatge menys directe d'aquests partits. Es presenten tots junts amb un programa independentista que proposa un procés constituent obert, transparent i amb el màxim marge ideològic per al debat post-eleccions. Els líders dels 5 partits són els primers 5 llocs de la llista: CDC, ERC, UDC, SI, MES. Els cinc següents són independents. Els 5 següents de partit, i així fins el final.
 
CUP, PC i EUiA es presenten junts a les eleccions amb un programa independentista, internacionalista i col·lectivista que proposi un procés constituent assembleari i cooperativista.

c) Si el Sí guanya les eleccions:

Es proclama la independència de Catalunya.
Es pren el control dels aspectes relacionats amb la seguretat.

Tots els residents a Catalunya es converteixen automàticament en ciutadans del nou estat, si ho volen.

S'obren negociacions amb Madrid: deute per reconeixement.
S'obren negociacions amb Brussel·les en base al que diu el tractat de Lisboa sobre sortides i entrades a la UE i sobre participació en les transferències de renda europees.
S'obren negociacions amb Berlin, París i Londres sobre deute i seguretat jurídica.
S'obren negociacions amb organismes internacionals sobre crèdit de transició.
S'obren negociacions amb els països petits de la UE i Israel.
S'obren negociacions amb EUA, Xina i Rússia.
Etc.

Si les negociacions no donen cap fruit, referèndum de ratificació unilateral o reculada. Si les negociacions donen fruit (reconeixement, encara que transitori, de la UE, obertura de negociacions amb Espanya i inici dels reconeixements d'altres països):

Immediatament s'obre el procés constituent, a través d'un comissionat multipartidista del Parlament, que conclou amb unes eleccions constituents en 1 any.
Referèndum de la Constitució.
Si surt el sí, sol·licitud d'entrada la ONU. Si surt el no, eleccions.

11 de setembre de 2017: tots a la platja.

d) Si guanya el no:

El President i els líders dels principals partits polítics dimiteixen. Els partits sobiranistes s'abstenen al ple d'elecció del President Albert Rivera (si es presenta) o de qui es presenti. Catarsi del catalanisme. Mortalla. Fundació de nous partits. Redefinició d'estratègies.

11 de setembre de 2017: tots a la platja.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
hjkcgbn fletxa fddgfgf
24 de març de 2015, 17.36 h

Aquest full de ruta em sembla bé. Que bonic seria que l'onze de setembre de 2017 ho poguéssim cel.celebrar TOTS A LA PLATJA, o de FORMA FESTIVA I NO REIVINDICATIVA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
BEJOTA fletxa BCN
19 de març de 2015, 17.30 h

E. EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més" (= 27 S).

N.B. DE QUIN FULL DE RUTA PARLA ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
18 de març de 2015, 08.21 h

#16 Estan ben equivocats, Isabel? Jo diria que ets tu que estas ben equivocada. Si lluites per la independència i critiques el partit dels independentistes, vol dir que o bé no tens el cap gens clar i no ets gens coherent, o bé menteixes descaradament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
18 de març de 2015, 08.06 h




No ens facis riure, Isabel, com pots ser tan absurda de pretendre que vosaltres, que tirant llarg fa 5 o 6 anys que lluiteu per l'independència, però que durant els quaranta i tants anys de franquisme i trenta i tants anys de "democràcia" miràveu com se la jugaven els verdaders independentistes d'ERC, i ara pretens que et facin un monument?

Apa, dona, d'això se'n diu EGOCENTRISME EGÓLATRA DESMESURAT.

Aprén primerament a RESPECTAR els partits independentistes de debó, i a DOMINAR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
BEJOTA fletxa BCN
18 de març de 2015, 07.59 h



EL FULL DE RUTA ÉS UN TRAIDOR QUE ROMA PAGA PER DESINFLAR EL MEU SUFLÉ ! ! !


¡ ¡ ¡ ¡ ¡ ¡ ¡ ¡ ¡ ¡ ¡ ¡ ESTA PUBLICAT ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
BEJOTA fletxa BCN
17 de març de 2015, 20.20 h

R. JORDI :VOSTÈ ESTÁ BEN SONAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
BEJOTA fletxa BCN
17 de març de 2015, 20.19 h

En realitat, va votar només el 35% del cens electoral. Uns dos milions de persones d'un total de 6,2. I, d'aquests dos milions, un 1,8 va votar a favor de l'estat independent. És a dir, la independència no va arribar al 30% del total del cens.
GAME OVER !


N.B. DE QUIN FULL DE RUTA PARLA? DE QUINA INDEPENDENCIA PARLA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Synera fletxa Barcelona
17 de març de 2015, 16.35 h

FETS ESPANYOLS

El pseudoperiodista espanyol Armando Robles del digital que bat audiència, es a dir, que satisfà als espanyols, ha dit (en referència ala partit):

A ON HEM DE POSAR ELS 70.000 PORS, PORCS, SÍ, HO HE DIT BÉ, BASCOS I CATALANS, QUE ANIRAN A LA COPA DEL REI? JO ELS TIRARIA AL MAR PRO NO SER SI HI CABRIEN TOTS.

En comptes de tirar-los al mar no els hi donaria la independència, per exemple? I fora problemes.

Mentre, tots a xiular! A exercir la llibertat d'expresió (en qued... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Ricard fletxa Alt Penedès
17 de març de 2015, 15.09 h

El que ens cal és que hi hagi una llista unitària de partits i persones particulars que defensin la DUI. Volem un front ample per la DUI !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
17 de març de 2015, 13.09 h

M'agrada la feina que fa el Graupera des-de els E.U. La seva força a favor de la Indep. a tanta distancia. Em els kilómetres a vegades les idees es refreden.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.