directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El silenci dels mitjans: queden 114.266 Cervantes per desenterrar

L'Estat continua oblidant les víctimes del franquisme soterrades a fosses comunes

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Amb l'espectacle mediàtic de la pressumpta troballa de l'escriptor Miguel de Cervantes, Espanya torna al ridícul internacional venent una notícia que encara no s'ha confirmat. Mentrestant, l'Estat segueix perpetrant l'horror al seguir ignorant les reiterades demandes de les entitats pro memòria històrica per investigar els crims del franquisme, obrir les fosses franquistes, i restituir l'honor i la dignitat de les víctimes.

I les víctimes del franquisme?

L'esdeveniment d'ahir dimarts va ser, sense cap mena de dubte, la 'troballa' de les restes de l'escriptor en llengua castellana més reputat de tots els temps, Miguel de Cervantes. El pretenciós titular amagava dues certeses: que falta una prova d'ADN que confirmi aquesta notícia, i el que cap mitjà ha volgut explicar: que l'Estat espanyol torna a passar per sobre de les víctimes del franquisme.

Com pot ser que a partir d'un tros de fusta amb les sigles "M.C." es pugui determinar que entre les restes òssies de diversos cadàvers s'hi troben les de l'escriptor Miguel de Cervantes i la seva dona; i per contra no som capaços de determinar que les sigles "M.R." dels papers de Bárcenas corresponen a l'actual president d'Espanya? Aquesta és una de les moltes ironies que han estat circulant per la xarxa des de la notícia de la troballa arqueològica. 

Menys gràcia els deu fer als familiars de les 114.266 víctimes del franquisme que l'Estat destini recursos i munti un circ mediàtic al voltant d'unes restes en molt mal estat que en realitat encara no s' ha confirmat que provinguin d'on s'afirma. "Bé, encara faltaria confirmar-ho amb les proves d'ADN" deien els experts amb la boca petita amagant-se rere el gran titular. El 2008, el defenestrat jutge Garzón obria sumari per les fosses del franquisme, des de l'Audiència Nacional, per investigar la desaparició de les víctimes del règim. Segons les entitats denunciants, es va determinar que hi havia 114.266 víctimes desaparegudes, algunes de les quals traslladades al Valle de los Caídos, un cas a part. 

El mapa de la vergonya 

El mapa de les fosses del franquisme que encara queden per desenterrar a Catalunya es pot consultar a través del web del Memorial Democràtic, l'ens de referència en la lluita per restituir la justícia i la dignitat de les víctimes. També des del web de la Generalitat fossesirepressio.cat es pot consultar aquest mapa. És una vergonya que l'Estat protagonitzi un xou mediàtic grotesc per tots els mitjans sense cap dada confirmada, mentre segueix tapant les vergonyes de la dictadura que ens va portar "cuarenta años de paz". 

Durant molts anys, són moltes les entitats que han treballat fort per superar el mur de la maquinària de l'Estat i restituir la memòria històrica d'un país que va tancar un dels seus episodis més cruels en fals. El Congrés dels diputats i en especial els governs de PSOE i PP s'han desentès reiteradament de la qüestió sota el pretext de "la reconciliación". D'aquesta manera ni tan sols s' han pogut anul·lar els judicis sumaríssims contra, per exemple, el president Lluís Companys. La tasca dels diputats de diverses formacions al respecte ha topat sempre amb la nostàlgia de les elits afincades a la Moncloa, fossin del color que fossin, i qualsevol petit avenç -gairebé simbòlic-, ha costat sang suor i llàgrimes. Cal destacar en aquest sentit la tasca del diputat republicà Joan Tardà que el passat 16 de febrer va ser homenatjat per l'associació Foro por la Memoria de la Comunidad de Madrid. 

Rigor britànic 

Tal i com expliquen els companys del Dietari, al Regne Unit els experts van optar per la cautela davant la troballa de les possibles restes del darrer rei dels Plantagenet, sota un pàrquing a Leicester. Abans de confirmar res, es va fer una crida a tot el país per mirar de trobar possibles descendents i fer un estudi genètic. A Espanya han preferit el titular fàcil, en una acció que segueix el mateix patró que el dels titulars de la recuperació econòmica. Com pot ser que un país amb un endeutament del 100% del PIB sigui de cop i volta una economia capdavantera a Europa?





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
19 de març de 2015, 17.13 h

Ruz abre juicio oral por el 'caso Pretoria' y sienta en el banquillo a Alavedra y Prenafeta
Impone a los 11 acusados fianzas por valor de 102,6 millones, siendo la más elevada la impuesta al exdiputado del PSC Luis Andrés García, 'Luigi', a quien reclama 30,1 millones
http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/ruz-abre-juicio-oral-caso-pretoria-sienta-banquillo-alavedra-prenafeta-4029104


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
19 de març de 2015, 13.28 h

No sé d'on seran aquests éssers, però, si fos castellà, sentiria vergonya quan ens vinculen. La prevaricació és una virtut d'aquesta gent/ola. Menteixen més que alenen. Segurament serà un "bluff". De totes les maneres podrien buscar i enterrar les despulles dels assassinats del genocidi franquisme i, contar-los la història als estrangers i nadius. Però que es pot esperar d'un govern hereu del franquisme que protegeix criminals de la justícia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
19 de març de 2015, 11.10 h

No hi cap document que acrediti que el tal Cervantes (si és que va existir) fos enterrat allò on diuen que han trobat un taüt amb les inicials de M.C. (Manuel Cepeda ?, Manfredo Calanda ?, Marcelo Canales ?); només existeixen cròniques oficialistes (que no històriques) que diuen que algú ha dit allò. I, diuen, han trobat el cos del Cervantes, el de la seva dona i 15 més barrejats....! I quin són els ossos d'un i de l'altre ?. I on són les proves òssies, concretes, exactes, identifi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
maria fletxa bcn
19 de març de 2015, 08.45 h

I els ossos d' en GARCIA LORCA , ON SON???!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
19 de març de 2015, 08.31 h

No passeu ànsia. Si els convé als peperos en posaran uns altres, o un grapat de terra, i tranquils, a cobrar entrades als espanyols incauts i de bona fé. Però a mi que no m´hi busquin..


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
18 de març de 2015, 22.49 h

CAL FER LA GRAN PURGA PER HIGIENE

EL TIJ DE LA HAIA NO PODRIA INTERVINDRE?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
18 de març de 2015, 21.07 h

España capta 2.511 millones en deuda con intereses en mínimos cercanos a cero
Los intereses de las letras a tres meses se sitúan en el 0,010% y las de nueve meses, en el 0,053%

España ha captado hoy 2.511 millones de euros en letras a 3 y 9 meses de nuevo en intereses en mínimos históricos, al 0,010% a tres meses y al 0,053% a nueve.

LOS PROFETAS DEL PRUSES LA HAN VUELTO A CAGAR, MASS LA VOLUNTAT D´UN POBLE ES QUE TE VAYAS A CASA

http://www.elperiodico.com/es/noticias/economia/espana... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
18 de març de 2015, 18.55 h

En Miquel Servant, es deu estar removent a la tomba que mai trobaran aquests nacionalistes espanyols de "pacotilla", en veient la pressa que hi ha per desenterrar-lo a ell i la pausa eterna que hi posen per donar sepultura a les desenes de milers i milers de catalans, bascos, gallegs, castellans, andalusos, murcians etc etc etc, que varen ser represaliats, afusellats i torturats per l´odi del franquisme, que encara és ben viu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
18 de març de 2015, 17.43 h



5PA1N MANIPULADORS HISTÒRICS


Un altre estafa aixo dels ossos d'en Cervantes, de nom Joan Sirvent i d'origen valencia (Paissos Catalans),o
Colom,barceloní de naixement i genoves als llibres manipulats d'historia dels castelladres.
Qualsevol dia diran que Hitler era d'origen castelladre,per demostrar que ells van inventar el nazisme.
Els 100.000 assasinats pel franquisme enterrats a les cunetes no els desenterraran,no es negoci per
ells,pero tampoc vergonya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
18 de març de 2015, 14.49 h

#5 El Reino de Aragón continuaba existiendo a mediados del siglo XVIII, aunque su titular viviera en Madrid, las tropas castellanas lo hubieran tomado y el decreto de Nueva Planta estuviera vigente. Es decir, que Felipe V no fue rey de España sino de varios reinos entre los que se incluían, además de Castilla o León, otros como Aragón y las Dos Sicilias.
La tesis no proviene de ningún historiador: la ha dictaminado el Supremo al resolver el pleito sobre la titularidad de la Baronía de L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.