directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 09:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Generar confiança, evitar el dubte

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- Amb aquest article hem arribat a un any de “Bestiari”. Confiem que us hagi acompanyat en els bons i ens els mals moments d’aquests dotze mesos tan intensos. Els que vénen, fa la pinta, encara ho seran més.  Ara, sobretot, es tracta d’insistir en un missatge de confiança en nosaltres mateixos. Hem de fer atractiu a més gent el nostre projecte d’alliberament i per aconseguir-ho, en primer lloc, hem de confiar-hi. Escampar el dubte, com ha fet el cap de l’oposició i cada dia practiquen els enemics del procés és fer un mal pas. Rectificat ben aviat, sí, però hauria estat preferible no fer-lo. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
Coll, Joaquim(tècnic de la Diputació de Barcelona i vicepresident de SCC).
Perseguir banderes.
Al capdavant de l’entitat del món amb més presència mediàtica i menys socis (en companyia del seu portaveu protofranquista), aquest referent ideològic de l’actual PSC que agonitza, esdevé setmana a setmana una mena de croat contra la presència pública de l’estelada, que blasma, pel boc gros, com a bandera de coacció i xantatge. Darrerament, fins i tot la justícia espanyola (la seva) li ha etzibat una bufetada en rebutjar la demanda presentada contra l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès per haver emplaçat un pal en un lloc preferent de la vila. Diu que l’estelada és la bandera d’un moviment polític. Viu en la ficció que l’estanquera, la bandera dels Borbons adoptada per Franco i confirmada per la Transició més desvergonyida representa a tothom. Sí, l’estelada és una bandera de part que només s’emplaça en públic en municipis de majoria independentista: l’espanyola, en canvi, s’imposa arreu amb l’amenaça d’inhabilitació.
 
Fernández, David(portaveu de la CUP al Parlament de Catalunya).
Unitat i ruptura.
La darrera onada d’enquestes dóna a entendre que els electors sobiranistes estan determinats a confiar a la CUP un paper més protagonista en el procés: tot fa preveure que el 27-S no hi haurà majoria independentista al Parlament sense ells. Si, fins ara, la sentència clàssica al món sobiranista deia que sense CiU no hi hauria independència, caldrà afegir, per mèrits propis i per caïnisme aliè, que sense la CUP, tampoc. Aquesta setmana, David Fernández, qüestionat sobre l’aparent impossibilitat que els seus donin suport a un Govern de CiU-ERC, responia amb un enigmàtic i esperançador “el que no farem serà fer el joc a l’Estat espanyol”. La gestió del 27-S requerirà, sense dubte, grans dosis de generositat: convindria que comencéssim a entrenar-nos quan abans.
 
Forcadell, Carme(presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana).
Programa d’acció.
L’ANC ha llançat aquesta setmana una nova ofensiva per anar posant en marxa la maquinària de campanya. La que ens ha de portar a configurar, per al moment decisiu de la desconnexió amb Espanya, una majoria independentista el més nítida possible: de primer, als ajuntaments i diputacions el proper 24-M; posteriorment, al Parlament de Catalunya, a les eleccions plebiscitàries del 27-S. Just un mes abans de les municipals, el 24 d’abril, caldrà omplir amb optimisme renovat el Palau Sant Jordi, sobretot, per donar-nos un cop de moral, però també, per demostrar a l’1,9 milions de compatriotes que van votar el 9-N que comptar amb unes institucions locals compromeses amb el procés és fonamental, especialment, pel que pugui sorgir en un futur proper de l’ànima repressiva de l’Estat espanyol. El proper dia 24 de maig, doncs, comencem per portar la independència als nostres ajuntaments!
 
García Albiol, Xavier(alcalde de Badalona).
Nets de xenòfobs.
En la seva presentació de precampanya, acompanyat d’una Alicia Sánchez Camacho a la qual, potser, queden només unes setmanes de lideratge al PP català, amb la seva gomina, la pronúncia gangosa i, sobretot, el bascular fastigós i amenaçador de la seva mà, reiterat una vegada i una altra, tot recreant-se, per més i més vergonya aliena, feia temps que no sentia tant de fàstic davant d’un responsable polític. Amb permís de Jorge Fernández Díaz. El proper 24-M, acudint massivament a les urnes, els independentistes en concret i la gent de bé en general, tenim també l’oportunitat d’escombrar de racistes els nostres consistoris. Que la Plataforma per Catalunya reculi arreu i Badalona tingui un alcalde decent, seria una excel·lent notícia, si és que volem acréixer els estàndards democràtics del nostre país.
 
Graupera, Jordi(filòsof, professor i periodista).
Programa d’acció.
Sense pensar-hi gaire, diu ell modestament, ens ha ofert aquesta setmana un possible full de ruta, raonat i realista, per a la culminació del procés. Dos elements em semblen especialment destacats. El primer, la conveniència d’obrir com abans el debat sectorial i territorial sobre els beneficis i/o inconvenients de la independència, sota l’impuls del mateix Govern català. El segon, un punt intermedi en el desacord essencial entre els tres models de CiU, ERC i la CUP: després de la victòria sobiranista del 27-S, és possible una declaració d’independència d’inici, però, en cas de no obtenir reconeixement internacional, oberta a un referèndum de ratificació per continuar igualment endavant. Un element desencertat: tornar a obrir el meló (jo, francament, no puc més) del debat sobre la llista unitària. De veritat, ja hem fet massa el ridícul tots plegats per tornar-hi!
 
Iglesias, Pablo(secretari general de Podemos).
Antigor irredempta.
Després de recolzar l’actual monarca, el líder de Podemos s’ha llançat aquesta setmana, en el curs del campanya electoral de les autonòmiques andaluses, a cridar visques a l’exèrcit, la Guàrdia Civil i la policia. Sobre els del bucle hi ha dues línies d’investigació: la que defensa que, enquesta en mà, estan disposats a fer el que calgui per arribar al poder i aplicar després un rígid programa bolivarià, i la dels qui pensen que aquesta deriva, cada dia més desideologitzada, de la seva (d’altra banda, sana) campanya per desallotjar el PPSOE no augura gaire solidesa futura en l’aplicació pràctica dels seus (no) principis. De fet, d’entrada, no respectar la lluita republicana i anti-repressiva de generacions d’espanyols no sembla una manera gaire fiable d’abordar els reptes de futur.
 
 
Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
BEJOTA fletxa BCN
23 de març de 2015, 16.18 h

E. EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més" (= 27 S).

N.B. QUE PENSAN ESTAR VINT ANYS AMB LA MONSERGA DE L'IND. ? FORCADELL:EL 9N FOU UN FRACÁS VERGONYÓS.CAL QUE HO ACEPTI D'UNA VEGADA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
23 de març de 2015, 16.00 h

ET FAS ESTIMAR!!!!!! ÀNIM, NO AFLUIXIS. !!!!*!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
23 de març de 2015, 13.42 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Miguel Romualdo fletxa "El tricornio embetunado hi felis"
22 de març de 2015, 09.37 h



#18 Hacabo de ordenal.le a mi ordenadol (lo bes tu, tio, si soi ma intiregente qe el probe Bejota: "ORDENAL AL ORDENADOL, JUAJUA JUA) le e ordenao que a ti no te deje entral en mi tuite https://twitter.com/orbenov0 , ¿sabe tu poqe, eing? ¿lo sabe tu? ¿eing? ¿eing? ¿eing? ... puèèè`... ¡¡ poqe mas hofendio, tio !!

¡¡ANDA CHIAAAAAAAAAAAAAA !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Miguel Romualdo fletxa "El tricornio embetunado hi felis"
22 de març de 2015, 09.32 h



#18 Eta bes as erio mis sintemientoh, tio.

MIRA QE COMPARAM.ME A MI CONG . . . ¡¡¡¡¡ ER POBRE CRITINO DER BEJOTA !!!!!!

Chia se qe chio pueo sel "un poco duriyo de moyera", perooo . . . . ¿¿ tanto como er Bejota?? ¿Asina me considerah tu, eing?

SA CABAO, MAS OFENDIO, nunca mah te bis a considerá mi amigo, sa cabao



(Bejota, lo siento, no te ofenda, chabá, pero intiende que comparam.me contuhigo é ...¡¡¡¡UNA OFENSA MUUUUUUUUU GLANDE !!!! )


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
21 de març de 2015, 17.09 h

#17
#8
#10
#12
#13
#16 El Reino de Aragón continuaba existiendo a mediados del siglo XVIII, aunque su titular viviera en Madrid, las tropas castellanas lo hubieran tomado y el decreto de Nueva Planta estuviera vigente. Es decir, que Felipe V no fue rey de España sino de varios reinos entre los que se incluían, además de Castilla o León, otros como Aragón y las Dos Sicilias.
La tesis no proviene de ningún historiador: la ha dictaminado el Supremo al resolver el pleito sobre la titula... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
21 de març de 2015, 16.50 h

ERC=ESTEM, REMENANT LES CIRERES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
21 de març de 2015, 15.13 h

2.58 h
57 h
Alguien que colgo cuatro cartelitos con telefonos , el ayuntamiento de barcelona lo multo con 160.000 euros.¡¡


Los del omnium bodrium podrium incultural que colgaron el reloj luminoso en un edificio catalogado de la plaza de sant jaume 120 euros.¡¡


YA SE SABE SER NAZZIONALISTA-INDEPENDENTISTA EN LA CATALUNYA DEL MASS , TIENE SUS VENTAJAS Y PRIVILEGIOS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
21 de març de 2015, 15.11 h


Los del OMNIUM BODRIUM PODRIUM INCULTURAL l colgaron un reloj luminoso que marcaba la cuenta atras de la COSTILLADA del 9-N en un edificio catalogado en la plaza de sant jaume infringiendo las ordenanzas munuicipales.

Semanas previas al guateque del 9-n se colgaron miles de plasticos amarillos por toda la ciudasd con la complicidad del ayuntamiento naZionalista..

La ANC sembro de chiringuitos todas la ciudad sin requerirles los permisos correspondientes.


En conclusion en la barcelona de tr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
21 de març de 2015, 15.09 h


LA QUE FUE UNA CATALUÑA INDUSTRIAL , SERIA Y EMPRENDEDORA HA DEJADO PASO A LA CATALUNYA NAZZIONALISTA -PUJOLISTA
DE LA SUBVENCION Y EL AMIGUISMO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.