directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC, Drets.cat i Ortega contra les piulades de l'odi

ERC demanarà avui a la Fiscalia General de l’Estat que actuï contra les persones que piulen odi. Drets.Cat portarà a la fiscalia els tuits que s'alegrin per la mort de ciutadans.

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Durant la jornada d’ahir es van viure molts episodis de catalanofòbia per part de molts usuaris que es reien de les víctimes provinents de Catalunya en l’accident d'avió als Alps. En aquest sentit, ERC demanarà a la Fiscalia General de l’Estat que actuï contra l’odi que vam poder testimoniar a twitter. Per altra banda l'entitat Drets.cat, que defensa la dignitat de la societat catalana,  ha assegurat a RAC1 que no es tracta de quatre piulades sinó que en són moltes i que actuaran judicialment quan correspongui. La vicepresidenta, Joana Ortega, també assenyala que és un tema important i que caldrà parlar-ne.

El diputat d'ERC, Joan Tardà
El diputat d'ERC, Joan Tardà
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes

El president de l'associació Drets.Cat, Sergi Blázquez, ha explicat a RAC1 que els insults i la befa a les víctimes està tipificat com a delicte en el codi penal però que no està sempre perseguit, i ha recordat la celeritat en que el ministre de l’interior va procedir a actuar contra les piulades que celebraven al mort de la presidenta de la diputació de Lleida. Blázquez a més ha subratllat que moltes piulades d’odi van dirigides al col·lectiu del catalans. 

Joan Tardà ha anunciat que: "Demanarem avui a Fiscalia General Estat que actuï contra persones que piulen odi contra víctimes i familiars de l'accident d'ahir".

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, també s'ha referit a l'assumpte en diverses declaracions als mitjans, des de la localitat de Barcelonnette, a França, i ha dit que és un tema important del que caldrà parlar-ne més endavant.

Hi ha hagut algunes personalitats que també s'han pronunciat respecte l'assumpte dels tuits catalanòfobs com ara el cantant Lluís Llach que s'hi ha referit citant la cançó 'Diguem no' de Raïmon. "Sobre les piulades racistes. Resposta jurídica i confirmar allò que ja cantava el mestre: No, diguem no, nosaltres no som d'aquest món."
 

Fernández Díaz reacciona?

Segons informa l’ACN el Ministeri de l'Interior ha ordenat aquest matí als cossos i forces de seguretat de l'Estat que investiguin les piulades ofensives contra els catalans víctimes de l'accident aeri de Germanwings, segons fonts del mateix departament. La iniciativa s'emmarca en les actuacions contra els delictes d'odi i incitació a la violència. Fins ara, la policia nacional espanyola havia fet només un tuit afirmant que "algun trol mostra molt mal gust, poc cervell i cap respecte a les víctimes. IGNORA'LS" i afegia que els que infringien el codi penal se'ls remetés a la Unitat d'Investigació Tecnològica.
 
El ministeri ha actuat en altres situacions, com ara en el cas del jove que va celebrar l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco. El jutge va imputar-lo per un delicte d'apologia davant la comissió d'assassinat i també va imputar un segon jove a Jerez de la Frontera per haver penjat vídeos on justificava l'assassinat. De moment, la Fiscalia encara no ha actuat per incitació de l'odi contra els catalans.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
26 de març de 2015, 12.34 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamos por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,que quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
26 de març de 2015, 11.57 h

UN ESTAT CONTRA CAT CAL SUBSTITUIR-LO QUAN ABANS
I CAL DENINCIAR-LO AL TRIBUNAL INTERNACIONAL DE LA HAIA

Recordeu que vam premiar a un diplomàtic amb l'ambaixada d'Austràlia (que paguem els catalans) per dir CATALES DE MIERDA.

Recordeu que no van deixar votar als catalans als consultats dels espanyols (es veu que no són nostres) a les eleccions a la Generalitat. Conec a molts afectats i podríem fer una llista..

Recordeu quan el mal educat d'Alfons Guerra (aquet que ells van fer vice... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Seny fletxa Barcelona
26 de març de 2015, 10.17 h

#13 els tuiters i els que fan comentàris tipus catalanòfil, són persones amb la manca del millor que pot definir una persona humana, educada, correcte i que sent empatia cap els altres. Aquesta ha de ser la nostra forma d’actuar. No ens hem de deixar portar pels sentiments més primaris, que són aquells que ja fa molts anys tota la humanitat hauria d’haver superat. en aquí mateix, hi ha persones que han intentat provocar-nos cap el seu terreny és a dir el de la violència verbal. El d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Rivas on fire fletxa L'H Power
26 de març de 2015, 09.41 h

#10 Ya sabes que los nacionalistas son capaces de orquestar una campaña anticatalana gracias a 17 (¿o son 20?) gilipollas que se dedican a decir barbaridades en twitter.

No sé si es más patético lo de esos gilipollas o el vergonzoso aprovechamiento de esta tropelía por parte del nacionalismo catalán: el comentario #12 es un ejemplo de esto último.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Rom fletxa cat
26 de març de 2015, 08.52 h

Aquests tuits ofensius no s´han d´oblidar, i recordar-los bé al 27-S a l´hora d´anar a votar la nostra independència !!!
Siguem consequents, per nosaltres i els nostres fills !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
26 de març de 2015, 01.12 h

Sóm majoria al carrer, al Parlament, als Ajuntaments, a la societat civil i arreu.

Això està fet. Serà molt bonic assistir a la festa de la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
25 de març de 2015, 21.46 h

ME PARECE PATÉTICO EL INTENTO DE LOS SEPARATISTAS DE HACER CREER QUE EL RESTO DE ESPAÑOLES ODIAN A LOS CATALANES POR LOS TWEETS DE CUATRO DESGRACIADOS.
LOS SEPARATISTAS INTENTAN SACAR PARTIDO DE UNA DESGRACIA Y LO HACEN SOBRE LOS CADÁVERES DE GENTE INOCENTE, SON VERDADERA CARROÑA, EN EL SENTIDO LITERAL DE LA PALABRA.
EL VICTIMISMO ES UNA FARSA MONTADA HACE TIEMPO QUE YA NO FUNCIONA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
25 de març de 2015, 18.37 h

#2 !!!!!!!!!!!!!!! ESTÁ PUBLICADO ? !!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Rivas on fire fletxa L'H Power
25 de març de 2015, 17.59 h

Els sobiranistes mai descalifiquen ni menyspreen els seus oponents. Per exemple, allò que els sobiranistes xiularan l'himne d'Espanya a la final de la Copa del Rei de futbol és un invent unionista (sic).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
25 de març de 2015, 13.42 h


WORL HAPINESS REPORT
(La llista dels Estats més feliços del mon)

Els més petits al capdevant.

Curiós:

Espanya: lloc 38
Per sota de Mèxic, Panamà, Emirars Àrabs, Qatar, Xipre i ISRAEL! Curiós, no? Pitjor que paisos en guerra i a on no es respecten els drets humans!

LA INDEPENDÈNCIA ÉS LA INJECCIÓ DE LA FELICITAT!!!

Inclús pels unionistes que colaboren en aquest diari, notoriament amargats.

Vacuneu-vos ja!


Vots: 7 vots positius 0 vots negatius

Respondre comenta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.