directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 17:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Procés Constituent es fa seu el discurs de la CUP mentre fa el joc a ICV i Podemos

L’organització de Teresa Forcades i Arcadi Oliveres es mostra molt crítica amb el preacord sobre el full de ruta

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Procés Constituent aprova que el 27-S es dirimeixi el suport a la independència, però no accepta de moment el full de ruta acordat entre CDC, ERC i les tres principals entitats sobiranistes. Segons l’entitat, el document deixa en un segon terme “el patiment social provocat pel Govern” d’Artur Mas, així que exigeix que les eleccions no deixin de banda els temes socials. Un discurs similar al de la CUP, al mateix moment que l’organització de Teresa Forcades i Arcadi Oliveres opten per Podemos i ICV a les eleccions municipals a Barcelona. 


Comparteix
   


Etiquetes

Reclamen un procés constituent i un pla d'emergència social

De concret, el comunicat que ha fet públic l’entitat s’apropa molt als cupaires ja que reclama que a partir del 27-S s’obri un procés constituent democràtic, unilateral i participatiu per eixamplar les bases del sobiranisme en el terreny social, que acabi en un referèndum a Catalunya per ratificar la nova Constitució, és a dir també la independència. A més, reclama que després dels comicis, s’acordi un pla d’emergència social “per a tots aquells sectors populars que estan patint de manera dramàtica els efectes de la crisi econòmica i de les polítiques neoliberals”. Una proposta calcada a un dels punts forts de la CUP.

A l'hora de la veritat, amb Podemos i ICV

Tanmateix, a l’hora de la veritat Forcades i Oliveres no només comparteixen candidatura amb Iniciativa i Podemos, qui s’esgarrifa només de pensar en obrir un procés constituent unilateral català, sinó que també juguen a l’ambigüitat. És un misteri saber quina parella de ball triaran el 27-S i si tenen cap interès a negociar per adherir-se al full de ruta conjunt. Tampoc se sap si s’hi apuntaran en el probable cas que la CUP forci ERC i CiU a especificar un procés constituent participatiu. D’altra banda, critiquen els convergents barrejant la presumpta corrupció en tot plegat, i titllen ERC de “subalternitat còmplice”.

Coherència de Procés Constituent? 

A tot això, cal tenir present el manifest de Procés Constituent, per valorar la coherència que estan seguint: "Volem contribuir a impulsar un procés des de baix que culmini en la creació d’una candidatura unitària que tingui com a objectiu la convocatòria de l’assemblea constituent que necessitem per fer una Constitució nova per a la República catalana". Parlen de fer-ho "per les properes eleccions al Parlament".





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
4 d'abril de 2015, 13.16 h



Comunicado de la Resistencia :


El 22 de marzo de 2015 hemos asistido a las elecciones andaluzas, en las cuales el psoe , ha vuelto a revalidar el mando incontestable y monopolizante que ostenta desde hace más de 30 años en Andalucía.
Muchas son las claves que se podrían analizar para comprender el porqué una sociedad como la andaluza vota una y otra vez a sus propios verdugos.
Una sociedad totalmente comprada por el caciquismo del psoe, con el objeto de conseguir réditos electorales, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
4 d'abril de 2015, 12.17 h

#18

PACO, OLVIDAS ALGO FUNDAMENTAL.

No entremos en la cantidad, pero el REPARTO del Presupuesto del gobierno autonomico catalan es de TOTAL Y EXCLUSIVA responsabilidad de MASS y su troupe. TE l digo mas clarito, si recortan aqui (en lo social) y no enembajadas, coches oficiales, juguetes para los Gossos de la Cuadra,etc etc. es el MaSS y nadie MAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
3 d'abril de 2015, 15.12 h

M'afegeixo als comentaris sobre el suposat culpable del Patiment social. Aquesta gent no tenen capacitat d'analitzar d'on venen els patiments socials que arrosseguem. Que no recorden que això va començar demanant un "Pacte fiscal" similar al que vam votar a l'Estatut del 2006? I que en no aconseguir-ho em tingut de transitar altres camins:
1.- Anar al parlament de Madrid a pidolar permís per fer una consulta no vinculant amb el resultat que tots coneixem.
2.- Fer una llei del Parlament per p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Francesc fletxa Badalona
3 d'abril de 2015, 11.52 h

Perdonin, però que insinuen quan parlen del "patiment social provocat pel Govern d’Artur Mas"? ..que la culpa és seva? ..ja va sent hora de dir les coses pel seu nom, no els sembla? Estan fent el joc a qui ens escanya i vol anorrear? La veritat és que em fan mal pensar i tot. En definitiva, no entenc que parlin de "Pla d'emergència social" sense Estat propi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
3 d'abril de 2015, 10.09 h

Sra. Teresa Forcades i Sr. Arcadi Oliveres, facin el favor de no "liar" mes la troca i per favor aviam si s'aclareixen una mica. Esta be que demanin mes canvis socials però primer fem independència i després tot serà molt mes fàcil per tots i mes rapida des de una Catalunya lliure i sense un estat espanyol despendolat pel mig


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Synera fletxa Barcelona
3 d'abril de 2015, 07.45 h

ESTEM POSANT FI DEMOCRÀTICAMENT A LA REPRESIÓ D'UN ESTAT INVASSOR

ÉS LA REVOLUCIÓ DELS SOMRIURES, LA PRIMAVERA CATALANA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
3 d'abril de 2015, 01.30 h

A Barcelona en Comú hi conflueixen personalitats de la societat civil com Ada Colau, Jaume Asens o Gerardo Pisarello i partits com Procés Constituent, Podem, ICV, EUiA, Equo, Partit X i Guanyem Barcelona.

Pla de xoc dels primers mesos de govern de Barcelona en Comú:

https://barcelonaencomu.cat/ca/pla-de-xoc-als-primers-mesos-de-mandat

Exemple:
Defensar a l’ATM un abonament T-Ambiental: una tarifa plana per a tres zones, amb un cost mensual de 50 €. Aquesta T-Ambiental inclourà l’ac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
2 d'abril de 2015, 18.49 h

#13 Es nota que has anat a un col.legi espanyol.

Quin refinament que transpires!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
2 d'abril de 2015, 18.26 h


#9 Mira, pobre imbécil farsante, eres más corto que las mangas de un chaleco. Si fueras catalán y a la lengua catalana le llamaras LAPAO, estarias demostrando UNA SOLA COSA, sabes cual? Pues que serias un HIJO DE PUTA ASQUEROSA.

Eso de Lapao lo podemos decir los patriotas españoles, los falangista, los de Fuerza Nueva pero ... si un catalán lo dice, és porque el putón asqueroso de su madre le CAGÓ en lugar de parirlo.

Así que ya sabes, farsante imbécil ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
2 d'abril de 2015, 18.22 h

VACUNEU-VOS CONTRA AQUESTA INFELICITAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.