directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sardà i López Alegre titllen Forcadell de “classista”

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, explica la gran mobilització del proper 11 de setembre, i els tertulians unionistes Xavier Sardà i López Alegre la titllen de “classista”

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Carme Forcadell ha explicat avui en dues entrevistes a Catalunya Ràdio i RAC1 la gran mobilització que es prepara pel proper 11 de setembre a l’Avinguda Meridiana. Enguany s’ha apostat per aquesta zona de Barcelona perquè suposa la irrupció de l’independentisme en una zona de Barcelona que per la seva composició sociològica mai ha estat massa propícia per les tesis sobiranistes. La idea és similar a la que predica l’Associació Súmate.

La mobilització del proper 11S ha estat titllada per l'unionisme de "classista"
La mobilització del proper 11S ha estat titllada per l'unionisme de "classista"

Comparteix
   


Etiquetes

L’unionisme titlla la mobilització d’enguany de “classista”

Xavier Sardà, present a la tertúlia, ha interromput l’explicació de la presidenta de l’ANC per vincular Meridiana amb el Bronx, un comtat de l’Estat de Nova York, i un dels cinc districtes metropolitans d’aquesta ciutat, amb una voluntat despectiva. “Sembla que la Meridiana sigui el Bronx”, ha dit. López Alegre, també present a la conversa, ha aprofitat per titllar la mobilització de “classista”, quan s’ha fet referència a la voluntat de convèncer la gent provinent de la immigració espanyola de mitjans de segle passat, tradicionalment més reticent al sobiranisme. Sardà s’ha fet l’ofès i la víctima quan se l’ha comparat amb la demagògia i la voluntat d’intoxicar del ministres Fernández Díaz.

La pitada a Ros

Forcadell s’ha referit a la xiulada que va rebre ahir l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en la seva intervenció de benvinguda al conclau que es va celebrar a Lleida. L’alcalde, convidat per la pròpia ANC, va ser xiulat intensament, i la presidenta de l’entitat va haver d’intervenir per mirar de calmar els ànims, parlant de la necessitat de respectar la democràcia. Malgrat que Forcadell ha intentat minimitzar la xiulada, aquesta va ser ben sonora. La trajectòria de l’alcalde de Lleida i la proximitat de les eleccions municipals no convidava massa a aplaudir-lo més enllà de la cortesia i el respecte.

Plebisictàries i full de ruta

La presidenta de l’ANC ha remarcat la necessitat de fer de les municipals la primera volta de les plebiscitàries, i aconseguir contra més alcaldes independentistes millor. El gran repte, però, serà el 27 de setembre. “A nosaltres ens agradaria que hi hagués majoria en escons però també en vots […] lla llei d’Hondt diu de moment que amb majoria d’escons n’hi ha prou”. Forcadell ha remarcat que el que cal és una majoria que doni un mandat democràtic a un govern independentista que posarà en marxa el full de ruta.

Sobre la possibilitat de que CUP, ICV i UDC conflueixin en el full de ruta, dóna per fet que amb la CUP serà així i deixa oberta la porta a ICV i UDC a partir del 28S. Forcadell també aprova l’acord Mas-Junqueras al voltant de les llistes separades, els actes comuns i, sobretot, la inclusió d’un primer punt comú a totes les llistes que faci referència a la independència. Finalment, Forcadell no s’ha volgut referir a la polèmica per la vinculació que ha fet el ministres Fernández-Díaz entre independentisme i jihadisme.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
ERAWERdfasdfa fletxa dassdfsfas
14 d'abril de 2015, 17.58 h

Aquests espanyolistes es queixen de tot. SI LA MANIFESTACIÓ DEL 11 DE SETEMBRE ES FES ENVOLTANT MONTSERRAT ENS TITLLARIEN DE BARRETINES I DE CATALANISME TANCAT I POC EVOLUCIONAT O ELITISTA. SI HO FEM A UN BARRI OBRER TAMBÉ CRITIQUEN DE DEMAGÒGIA PERQUÈ DIUEN QUE VOLEN MANIPULAR A LA GENT. BÉ AMB TANTES MANIFESTACIONS CADA COP ÉS MES DIFICIL TROBAR UN LLOC I SER ORIGINAL. ESPEREM QUE AQUESTA SIGUI LA DARRERA MANIFESTACIÓ QUE CALGUI FER, I A PARTIR D'ACÍ COMENCI LA SERIE DE CELEBRACIONS F... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
14 d'abril de 2015, 13.17 h

Que Xavier Sardà titlli algú de "clasista" és si més no curios, ell que sempre pontifica des de la seva superior posuició intelectual i económica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
14 d'abril de 2015, 10.42 h

SARDÀ I LÓPEZ ALEGRE, SÓN DOS REACCIONARIS DEL SANGUINARI NACIONALISME ESPANYOL, SÓN I ES QUEDARAN A LES CAVERNES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
14 d'abril de 2015, 09.53 h

Em dol que la Sra. Forcadell , deixi el seu càrrec, per que es una persona molt vàlida i ha sigut imprescindible per el nostre proses. LI DONO LES GRACIES I LI DESITJO MOL-TE SORT EM LES NOVES TASQUES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
13 d'abril de 2015, 19.38 h

http://www.helpcatalonia.cat/ Tots nosaltres podem fer alguna cosa per contribuïr a l'alliberament! Internacionalitzem el nostre cas! Expliquem-nos al món ((*((

Ara que bé el bon temps i els carrers dels nostres pobles i ciutats s'omplen de turistes i gent de tot el món pengem senyeres i estelades al balcó, fins a l'alliberació! I que tot el món ho vegi, els catalans volem viure en llibertat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
13 d'abril de 2015, 18.38 h

Rajoy define Barcelona como "la capital española del Mediterráneo"
"El Gobierno de España vuelve a situar a Cataluña en el epicentro de la política europea" se jacta

SE PUEDE DECIR MAS ALTO PERO NO MAS CLARO

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/rajoy-define-catalunya-capital-espanola-mediterraneo-4095237


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
13 d'abril de 2015, 17.03 h


#9 Pobre CASTELLANOpitecus, com pretens ser tu català si encara conserves la mentalitat de la teva Villapocilgas natal?


Tu, fill del franquisme carpetovetònic, probablement fill de guàrdia civil, perquè els fills d'obrers honrats, com jo, ja hem perdut fins l'últim vestigi de castellanitat, tu goses dir feixista a ningú, pobre idiota? Au, au, ves a prendre les pastiles de cada dia, que no crec que et curin però amb un xic de sort et tranquilitzaran.



Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
13 d'abril de 2015, 16.31 h

A la Forcadell sólo le ha faltado decir: "necsitamos también a los charnegos incultos de la periferia", hasta que nos voten claro, después a la basura, de donde no han de salir.... Fascista


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
13 d'abril de 2015, 16.03 h




#7 Bejota, pobre Bejota, veiam, t'explicaré una cosa que no crec que les teves molt grans limitacions intel.lectuaals et permetin entendre, però si més no no podràs dir que ho ignoraves:


Digues-me, què et sembla que té més importància, per a decidir si Catalunya ha de ser independent o no, l'opinió d'una revista que tota persona INTEL.LIGENT sap que ESTÀ AL SERVEI DEL GRAN CAPITAL, i que veu el món sota el prisma de la "llista de persones més riques del món" que publica cada... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
BEJOTA fletxa BCN
13 d'abril de 2015, 14.54 h

'Forbes' adverte a Mas.
"La ruptura no interesa a EEUU, a Europa, a España ni a Cataluña".
Un analista de la prestigiosa revista estadounidense critica el plan independentista que promueve Artur Mas y le acusa de esconder los elevados costes que conllevaría la secesión de Cataluña.

N.B. FORCADELL:EL 9-N J'HA PASSAT AMB UN VERGONYÓS RESULTAT ,PER SERT. DESPERTI ,SI US PLAU .TROBO QUE'L MATRIARCAT CATALÁ TORNA ESTAR MOLT ENFEINAT PER NO RES...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.