directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Fiscal General de l'Estat equipara el procés a “l'obscurantisme, el fanatisme i la tirania"

Consuelo Madrigal avisa que actuarà amb tots els instruments de l'ordenament jurídic si es cometen “accions delictives contra la Constitució, contra l'Estat de dret o la Llei".

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Madrid (ACN).- La Fiscal General de l'Estat, Consuelo Madrigal, ha fet referència al procés sobiranista a Catalunya i ha assegurat que la Fiscalia i l'Estat de dret han de combatre els mateixos mals que va combatre la il·lustració: l'obscurantisme, el fanatisme, la tirania, i també els seus desviaments i errors". Segons Madrigal "els que invoquen la llibertat per vulnerar la Llei incorren en una perillosa demagògia". També ha afirmat que la Fiscalia "no perseguirà intencions" com el full de ruta o la voluntat del Govern de crear estructures d'estat, després que el govern espanyol va presentar un requeriment d'incompetència -previ al recurs d'inconstitucionalitat- contra el Comissionat per a la Transició Nacional.
Segons Madrigal, aquest combat contra "l'obscurantisme" i les desviacions de la il·lustració s'ha de lliurar utilitzant com a "armes" els elements dels principis de la il·lustració: "la legalitat, la Llei com a emanació de la voluntat popular, l'esperit crític i la tolerància", per fer un debat "serè" on "s'admetin les diferències" i es puguin assumir i elevar a rang superior per la via del diàleg" i "la reforma de les coses que funcionen malament, mai per les vies de fet ni per la violència".
 
Per això, ha sentenciat, "el ministeri fiscal actuarà amb tots els instruments que l'ordenament jurídic posa a la seva disposició si es cometen accions delictives contra la Constitució, contra l'Estat de dret o la Llei".
 
La Fiscal General de l'Estat ha fet aquestes manifestacions durant un esmorzar informatiu a Madrid on ha fet referència a les actuacions de la Fiscalia contra el president de la Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en el procés per la convocatòria del 9-N.
 
La Fiscalia va demanar 15 diligències
 
Segons ha assegurat, el procés contra Mas segueix "amb tota normalitat" i amb la participació del ministeri fiscal, que fa un parell de setmanes va demanar una quinzena de diligències per "depurar la possible responsabilitat dels querellats i la seva participació en els fets que se'ls imputen a la querella".
 
En aquest sentit, ha explicat que el procediment "segueix el seu curs" i "és previsible que es produeixin avenços" en el futur, tot i que encara no en sap els resultats. També considera que malgrat que la Fiscalia General de l'Estat va actuar en contra del criteri dels fiscals de Catalunya, aquest és un episodi "normal" que en cap cas ha malmès la imatge de la fiscalia.
 
La "paràbola de Pitàgores"
 
Segons Madrigal, en aquest cas es pot aplicar la "paràbola atribuïda a Pitàgoras: La llibertat li diu a la Llei -tu m'estorbes- i la Llei respon -jo et guardo". "Els que invoquen la llibertat per vulnerar la Llei incorren en una perillosa demagògia", ha sentenciat en referència als impulsors del procés a Catalunya.
 
No actuarà contra el full de ruta
 
Preguntada sobre si les estructures d'Estat que la Generalitat vol desplegar són contràries a la Constitució, Madrigal ha assegurat que la Fiscalia "ha analitzat" el full de ruta que el 31 de març es va donar a conèixer i el que es publicar al web de la Generalitat, "i ara mateix no consideren que contingui res rellevant des del punt de vista penal".
 
"Malgrat que de forma genèrica es fa referència a certes intencions de desconnexió amb l'Estat", ha dit, "no perseguirem ni criminalitzarem intencions o declaracions polítiques per cap concepte, i actuarem quan es cometin accions delictives contra la Constitució o l'Estat".
 
Un criteri que contrasta amb el del govern espanyol, ha enviat a la Generalitat el requeriment d'incompetència -previ al recurs d'inconstitucionalitat- que el Comissionat per a la Transició Nacional que ocupa Carles Viver Pi-Sunyer. És un tràmit més després que el Consell de Ministres del passat 17 d'abril aprovés el requeriment contra aquesta figura.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
4 de maig de 2015, 13.55 h

Repito mi comentario para que la Sra. Fiscal General del Estado lo entienda puesto que seguro que no habla catalan ni siete idiomas como yo. Ni dos o tres como la mayoria de los catalanes que no tienen necesidad de España para que les quite 14.000.000.000 de € para con dicha cantidad psagar las compras que España hace a Cataluña; con lo que resulta que lo que les entregamos exportando lo pagan con nuestro propio dinero. HAGAN CUENTAS Y COMPRUEBEN LO QUE ACABO DE ESCRIBIR. Y que me dig... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
jaume fletxa Esplugues.
4 de maig de 2015, 09.37 h

A aquestes alçades si algu s'extranya del que arroja aquesta gent,es que no esta al cas del tema .
No sabeu que no hi ha res a fer ,estan anclats tres o quatre-cents any enrere, nomes tenim una sol.lucio...........


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
2 de maig de 2015, 18.35 h

Advertencdia a la Iltustre Señora Fiscal General del Estado.

Todo cuanto ha manifestado le sería aplicada a ella misma en el caso, como el del anterior Fiscal General del Estado que tuvo que dimitir, si actua contra el contenido de la Constitución Española y las Leyes internacionales entre ellas el Tratado de Roma de 1950 al que se encuentra adherida la Unión Europea y todos sus mienbros, entre ellos España. También contra la primacia del Derecho Comunitario.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Jo fletxa Catalunya
2 de maig de 2015, 14.50 h

Que no es queixin si llavors volem marxar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
jcc fletxa bcn
2 de maig de 2015, 00.05 h

Els ciutadans esperen del fiscal general de l’estat que faci la seva feina enlloc de convertir-se en el braç polític del govern. Els ciutadans volen menys espectacle mediàtic i més eficàcia, Un espectacle que ve de lluny.

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2015/05/la-justicia-incomprensible_1.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
1 de maig de 2015, 17.38 h

Mas replica Madrigal: "És una vergonya que digui que votar és una tirania".

El president de la Generalitat assegura que "els demòcrates mai definirien com a tirania escoltar la gent i actuar en conseqüència".

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha replicat avui la fiscal general de l’Estat, Consuelo Madrigal, qui ahir va titllar el procés sobiranista d’“obscurantisme, fanatisme i tirania”. Durant un acte preelectoral de la candidatura de CiU a Móra la Nova, Mas s’ha qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Albertet fletxa Tortosa
1 de maig de 2015, 12.44 h

Aquesta senyora, pollet de l'establishment etnocèntric castellà, hauria d'ocupar-se dels seus fiscals i vigilar que no segueixin essent la garantia de la impunitat dels pirates que viuen a la nostra esquena. Un fiscal general de l'estat no ha de fer "pronunciamientos" sobre qüestions que no coneix i no li incumbeixen. No pot donar la sensació de ser el que en realitat és: una titella em mans de qui la col·locada. Guanya suficientment diners com per comportar-se amb educació i no anar ins... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Joan fletxa VCJ
1 de maig de 2015, 12.22 h

Ens enviara la gestapo, ella es la jefa de la gestapo espanyola, que es quedi espanya amb els faixistes i aqui farem un pais nou de veres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
1 de maig de 2015, 12.05 h

Els pobles es rebel·len contra les "llistes de fantasmes." :-/


Trobar casos de llistes fantasma no és pas com buscar una agulla en un paller. El PSC té 145 llistes fantasma (un 27,5% del total) en les eleccions municipals del 24 de maig, i el PP en té 140, un 27% del total.

Aquí teniu uns exemples de pobles amb llistes fantasma: Torrelles de Llobregat: En aquest municipi del Baix Llobregat de 5.851 habitants cap dels 13 membres de la llista electoral del PP és del poble, segons ha conf... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
1 de maig de 2015, 11.11 h

Però a aquesta individua li paguen la nòmina per fer política o per impartir justícia?
... volia dir justícia espanyola, o sigui, injustícia, "compadreo" i "catxondeo".


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.