directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una altra oportunitat per iniciar la desconnexió

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- Mà a mà, la “Justícia” espanyola (oxímoron) i el ministre més ultra del Govern veí ens ha ofert aquesta setmana una nova oportunitat de tastar quin és el futur que ens espera si acceptem la submissió. L’atac per terra, mar i aire contra la immersió lingüística al sistema escolar català intenta blindar una minoria de bloqueig, esberlar la convivència i, sobretot, suposa un atac sense precedents a la nostra capacitat d’autogovern. A través de l’ús espuri i abusiu d’un poder judicial que aplica directrius polítiques, ben aviat, el país perdrà la capacitat de decidir sobre el seu model educatiu. Només hi ha una manera d’evitar-ho i tots sabem quina és. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes
Mas, Artur (president de la Generalitat).

Qui carrega amb l’espoli.
Fins i tot el BBVA, l’entitat que fa espots amb castellers mentre envia al carrer milers de treballadors catalans, ha hagut de reconèixer aquesta setmana que el sistema de finançament en vigor penalitza el nostre país de manera dramàticaen matèries com l’educació o la sanitat públiques i que el problema (principal) no són les prioritats del Govern (d’aquest ni dels tripartits anteriors) sinó la manca de recursos que es deriva d’un repartiment dels recursos de l’Estat concebut amb dos objectiu: escanyar Catalunya i mantenir els interessos patrimonials i econòmics de l’establishment espanyol. A la sessió de control al president, Mas i Junqueras en van fer esment en la seva intervenció. Ben fet: hem de tornar a activar la doble campanya que ha d’explicar el país que farem amb els nostres recursos, però també les conseqüències de romandre a Espanya.
 
Mejías, Carina(candidata de Ciudadanos a l’Ajuntament de Barcelona).
Demòcrates de tota la vida.
La veterana exdiputada del Partido Popular que fa ara de veu de Ciudadanos a la capital ha demostrat el seu tarannà feixistoide. Parlant en nom de tots els barcelonins, considera que no es poden convocar a la ciutat manifestacions de part, afirmació que portaria a demanar “eradicar” (el terme, literal, és seu) el 99,9% de les manifestacions i actes que s’hi convoquen i que, amb tota legitimitat, van adreçats a qui exactament dona la gana als seus convocants. La concentració del vot autonomista en el “hooliganisme” neolerrouxista és una gran notícia per a l’independentisme: qualsevol persona amb dos dits de front no pot més que posar-se les mans al cap davant manifestacions tan surrealistes. De fet, vista la darrera part de la compareixença, tot semblava indicar que ella mateixa se sabia dins un autèntic jardí.
 
Piqué, Josep (exministre del Partido Popular).
Res a negociar.
L’home de José María Aznar a Catalunya ha comparegut envoltat dels nacionalistes espanyols Joaquim Coll i Carme Chacón per presentar un curs d’estiu super científic, equànime i moderat que la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) organitzarà a Santander del 22 al 24 de juliol, juntament amb l’espanyolíssima Fundació Boscà, sota el títol "Dilemes de la cohesió territorial a Espanya". La seva recepta: que ha de passar el cicle electoral per veure com queden repartides les peces damunt del taulell i que, abans de començar a parlar de res, hem de començar per renunciar a la independència, simplement, perquè a ells els incomoda la nostra aspiració política. Vaja, que ens volen agenollats i que allò que en democràcia tot és possible era només un recurs dialèctic per a quan ens sabien minoria.
 
Roglan, Joaquim (periodista).
Matonisme al servei de l’establishment.
El senyor comte està histèric. Aquesta setmana hem vist als Godó fer una nova passa en la seva degradació moral. No em refereixo a l’eloqüent imatge de centenars de diaris, en bona part finançats amb diner públic, encara relligats, llançats tal qual a un contenidor. No. Parlem de l’espectacle lamentable, al detritus d’un article amb pseudo-arguments “ad hominem”, farcit d’insults i menyspreu, encarregat a un fidel procurador com si visquéssim en temps de vassallatge feudal. De pinxo de barri. El delicte de l’afectada, l’Empar Moliner, haver gosat fer sàtira del diari arran de l’escandalosa presentació de la darrera enquesta comtal. Arribats al punt repulsiu al qual han situat “La Vanguardia”, construir un país millor inclou també ignorar fins a la ruïna definitiva un diari que constitueix un autèntic insult a la decència. Uns quants ja no el volem, és literal, ni que ens el regalin.
 
Santamaría, Sergio (parlamentari del PP a Catalunya).
Gent per civilitzar.
Els darrers dies de precampanya hem presenciat una patètica recrudescència dels comportaments més obertament xenòfobs de la dreta espanyolista al nostre país. Des del candidat popular a Salt parlant de zones del nostre país que ja pertanyen a una altra civilització, criminalitzant globalment a tot aquell que no pensi i no senti com ell (sigui català, magribí, xinès o sudamericà), a una candidata del mateix partit a l’Arboç parlant a les xarxes socials del fet d’una parella interracial com quelcom del que cal avergonyir-se. Lamentablement, cal esperar que aquest recurs populista, consistent a atacar els qui són diferents aprofitant la inseguretat i el patiment de la gent del carrer, tindrà un predicament excessiu aquests dies. Un nou país com el que volem construir ha d’integrar qui vulgui i, alhora, fer un cordó sanitari i desmuntar d’arrel els “arguments” dels energúmens.
 
Wert, José Ignacio (ministre espanyol d’Educació i Cultura).
La darrera agressió.
L’atac sense treva del Govern espanyol contra el model educatiu, valgui la redundància, té l’extraordinari valor de la pedagogia més efectiva. Ens assenyala la porta de sortida d’aquesta Espanya excloent amb una claredat que només poden negar raons sentimentals. Diu a les clares que romandre-hi condueix directament a la nostra desaparició com a comunitat nacional, amb els nostres valors, la nostra cultura i la nostra llengua. Hem de parlar claríssim a tothom del que suposa quedar-nos a Espanya en tots els ordres. El ministre Wert ens ajuda a explicar que acceptar la submissió significa haver d’acceptar una fuetada terrible de l’extrema dreta cada vegada que, alternativament, accedeixi al poder. Per a nosaltres és un autèntic suïcidi. És ben igual quines siguin les majories i els consensos socials a Catalunya sobre cap matèria: seguir depenent de Madrid significa garantir-nos una agressió periòdica. Fins que ens matin.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
bejota fletxa bcn
13 de maig de 2015, 07.52 h



N.B. LI RECORDO QUE TOT ESTÁ PUBLICAT.


N.B. LI RECORDO QUE TOT ESTÁ PUBLICAT.


N.B. LI RECORDO QUE TOT ESTÁ PUBLICAT.


N.B. LI RECORDO QUE TOT ESTÁ PUBLICAT.


N.B. LI RECORDO QUE TOT ESTÁ PUBLICAT.


N.B. LI RECORDO QUE TOT ESTÁ PUBLICAT.

N.B. LI RECORDO QUE TOT ESTÁ PUBLICAT.


N.B. LI RECORDO QUE TOT ESTÁ PUBLICAT.


N.B. LI RECORDO QUE TOT ESTÁ PUBLICAT.


N.B. LI RECORDO QUE TOT ESTÁ PUBLICAT.


N.B. LI RECORDO QUE TOT ESTÁ PUBLICAT.


N.B. LI RECORDO QUE TOT ESTÁ PUBLIC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
bejota fletxa bcn
13 de maig de 2015, 07.50 h


N.B. JA N'HI PROU D'ESPECTACLE,SR. HOMS .

N.B. QUE PENSEU ANAR L'ONU AMB AQUEST NÚMEROS ? APA,CAP ALLÁ!


N.B. MALAMENT,OI? SOL TENIU INSULT I CAP ARGUMENT...ANEM BÉ.


N.B. NO ES TRACTA DE L'ALBIOL:ÉS QUE'LS TRECAPATRIES NO CONECTAN AMB LA GENT DE BADALONA .


N.B. CAL QUE NATEGIS CATALUNYA EN COMPTES DE MIRAR D'ALTRES INDRETS.

N.B.TROBO QUE'N BEJOTA FA MAL ,OI?

N.B. #22 ET RECORDO QUE TOT ESTÁ PUBLICAT. ELS INSULTs I MENYSPREU ÉA Manca de raons.

N.B. DE QUIN PROCÉS PARLA ?

N.B. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
bejota fletxa bcn
11 de maig de 2015, 12.52 h

E. EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa.. (=27-S).

N.B. QUÈ ÉS EL QUE AMAGA ,SR. MAS ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
11 de maig de 2015, 12.00 h




RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA


COMUNICADO
--------------------------


Ante el inicio de la campaña electoral para elegir a los representantes de trece parlamentos autonómicos, dos ciudades autónomas y de miles de municipios en todo el denominado Estado español, nos dirigimos desde nuestra organización resistencial a la opinión pública para analizar la situación que debe afrontarse en estos comicios y la forma en que deberían llevarse a cabo unas políticas que restauraran los derechos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
10 de maig de 2015, 22.03 h




#13 ANACLETOOOO ! ! ! . . . ANACLETO FLATULENCIOOOOO ARAGONESEEEEEEEEEEES ! ! ! huah huah huah huah . . . ET TORNES A EQUIVOCAR, NANO !!!



"Lo que se te hinchan", i que tu et penses que són els ous, NO SÓN ELS OUS, NANO, SÓN LES HEMORROIDES ! ! ! ! !



huahh huAH HUAH HUUAAHH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH huahh huAH HUAH HUUAAHH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !



Amb aquests esPANOLIS, EM TRONXO ! ! ! em mataran . . . de riure ! ! ! !




Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
10 de maig de 2015, 21.28 h

No volem LV, d´acord, però la van colant amb 8TV i ara resulta que han venut el 52% a Mediaset.
Entrada de mitjans italo-espanyols, abans de produir-se la independència, aquesta és la pitjor traiduria que ens podien fer i ja l´han consumat.
Proposo una revisió absoluta de l´espai hertzià, una vegada siguem República independent. Aquells que vulguin veure segons quines emissions alienes i fins i tot enemigues, si de cas que les paguin de la seva butxaca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
steve fletxa Catalonia
10 de maig de 2015, 20.50 h

#13 imbecil


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
10 de maig de 2015, 20.38 h

#12 NO ME LO PUEDO CREER.

¿ LOS NAZIS OS PASAIS LOS DIAS HINCHANDONOS LOS HUEVOS CON EL "Vull votar,vull votar" Y CUANDO EN LA MAYOR ASOCIACION NACI (ANC) OS TOCA VOTAR , SOLO LO HACE UN 22% DE LOS MIEMBROS Y MIEMBRAS DE LA COLLA DE GILIPOLLAS?

HAY QUE VER LO PALETOS QUE SOIS

http://www.directe.cat/noticia/402195/liz-castro-una-alternativa-de-mes-consens-a-la-presidencia-de-lanc


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 29
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
10 de maig de 2015, 15.26 h



#7 Ostres que pesat que ets bejota. Sempre repetint la mateixa imbecilitat, com si t'haguessis FOSILITZAT en el 9N.

I dèieu que això del 9N no tenia importància ... Tu demostres el contrari, boterut !


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
10 de maig de 2015, 14.20 h

#7


FALANGITO;


Bus bus bus

els merengues a cagar a Europa

Chinliga Chincopa Chinna


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.