directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bosch: "Voleu dir que necessitem que un professor de la Complutense ens doni lliçons sobre sobirania i emancipació?"

El republicà contempla la possibilitat d'obrir el metro les nits de divendres i introduir tarifes "progressives" al transport públic

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El candidat d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha retret aquest dissabte al líder de Podem, Pablo Iglesias, que vingui a Catalunya a "donar lliçons sobre sobirania i emancipació". "Voleu dir que ens cal això, gent jove de Barcelona? No ens calen lliçons", ha reblat durant l'acte central de la campanya amb les JERC. Bosch també s'ha queixat que algunes formacions no estiguin "interessades" a debatre sobre capitalitat i independència. "On n'hem de parlar si no és a Barcelona", s'ha preguntat. A més, ha contemplat la possibilitat d'obrir el metro tota la nit dels divendres, igual que ocorre ara dissabtes, i introduir "tarifes progressives" al transport públic per premiar els usuaris que més l'utilitzen.




Comparteix
   


Etiquetes
Bosch ha encapçalat aquest dissabte a la tarda l'acte central de les Joventuts d'Esquerra (JERC) d'aquesta campanya electoral per al 24-M al Centre Artesà Tradicionàrius, al barri de Gràcia. Davant d'un centenar de joves, eminentment universitaris, el líder republicà a la ciutat de Barcelona s'ha preguntat si era necessari que un professor de la Universitat Complutense de Madrid -referint-se a Pablo Iglesias- vingués fins a Catalunya per "donar lliçons sobre sobirania i emancipació". "No ens calen lliçons. Gent jove, decidiu. I els que no sou tant joves, també", ha demanat a l'auditori.
 
Seguint aquesta línia, el candidat a l'alcaldia de la capital catalana s'ha queixat que, durant aquesta campanya per les municipals, hi hagi "gent que no estigui gaire interessada a parlar d'independència". "La pregunta és: on voleu que parlem de capitalitat i independència si no és a Barcelona? És aquí on n'hem de parlar", ha exclamat, tot remarcant la necessitat de tenir un estat que "regni a favor i no en contra".
 
A més, ha assegurat que si Catalunya tingués un estat propi, Barcelona "recuperaria" 3.000 MEUR en un any per la part proporcional del dèficit fiscal que li pertoca. Una xifra amb què es podria eradicar la pobresa infantil, ha dit tot citant un estudi d'Unicef, a més de reduir l'atur situant-lo als índexs anteriors a la crisi, i donar per acabada l'estació central de la Sagrera, que ha definit com "la trinxera oberta de la ciutat".
 
Metro tota la nit de divendres i tarifes "progressives"

 
Bosch ha aprofitat aquesta trobada amb el jovent per posar sobre la taula la possibilitat d'ampliar el servei de transport públic en horari nocturn. Així, ha assegurat que seria "bo i intel·ligent" obrir el metro durant tota la nit dels divendres, tal com ja succeeix ara els dissabtes. També vol restablir els horaris nocturns de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), previ pacte amb l'executiu català, i fer arribar els busos nocturns a Vallvidrera, on els veïns "se les veuen i se les treballen per arribar-hi a partir de certes hores", segons ha explicat.
 
També ha defensat el pagament fraccionat del títol de la T-Jove i la introducció de "tarifes progressives" al transport públic, a l'estil del que ja fan ciutats com Londres. Bosch veu injust que hi hagi "tarifa plana" en el transport i que, per tant, "se subvencionin els turistes i els visitants ocasionals". Per això la seva aposta passa per títols com la T-Mobilitat o la T-Ciutat, que beneficiarien amb millors preus els usuaris que més ús en fan. A més, aquest sistema permetria contemplar automàticament la millor tarifa per a cada viatger, ha afegit.
 
 
Ocupació juvenil
 
Per la seva part, Marc Laporte, de les JERC, ha retret al govern municipal de Xavier Trias que "hagi viscut de rendes" durant els darrers quatre anys amb la seva inacció en les polítiques de jovent, que Esquerra creu que han quedat "estancades". A més, ha lamentat que alguns joves barcelonins es vegin obligats a marxar a l'estranger davant d'un panorama en què no els és garantit "el dret més bàsic, el de construir el seu projecte de vida".
 
En cas d'aconseguir l'alcaldia Esquerra impulsarà el Compromís Ciutadà per l'Ocupació Juvenil amb l'objectiu de combatre l'atur juvenil i promoure la millora de les condicions laborals per al jovent de la ciutat. Entre d'altres, l'Ajuntament evitarà les contractacions i subcontractacions d'empreses de treball temporal (ETT) i promourà la inclusió de clàusules socials en la compra pública.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
bejota fletxa bcn
12 de maig de 2015, 15.53 h

Portazo de la UE al plan rupturista de Mas

Schulz rechaza recibir a la ANC y Ómnium

El presidente del Parlamento Europeo se niega a recibir a las entidades secesionistas. Un fracaso absoluto para los promotores de la secesión, que pretendían "denunciar al Estado español" con la entrega de las firmas recogidas durante la 'consulta' del 9N.

N.B. ON ÉS EL NEGOCI DE L'IND.,SR BOSCH ?ARA NO ÉS EL "SÍ-SÍ" ,HA BAIXAT SOLS AL" SÍ",OI ? ANEM BÉ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Marc fletxa BCN
11 de maig de 2015, 21.07 h

#24 Potser el que no se "n'entera" (assabenta) ets tu. Penso que si és un professor universitari i es dedica a la lingüística, alguna cosa en deu saber, de llengües, oi? Ah, no, segons tu diu "borinotades". Tu sí que en saps.

També dius que l'any 1975 no es feia servir el català a l'escola i ara sí i que hauríem d'estar tant i tant agraïts de poder fer l'escola en català a Catalunya. Home, és clar, el Franco volia exterminar el català... I dius que estem millor que al Rosselló, a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
11 de maig de 2015, 12.03 h

RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA


COMUNICADO
--------------------------


Ante el inicio de la campaña electoral para elegir a los representantes de trece parlamentos autonómicos, dos ciudades autónomas y de miles de municipios en todo el denominado Estado español, nos dirigimos desde nuestra organización resistencial a la opinión pública para analizar la situación que debe afrontarse en estos comicios y la forma en que deberían llevarse a cabo unas políticas que restauraran los derechos ci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
michael fletxa Catalonia
10 de maig de 2015, 20.55 h

#25 imbecil


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
10 de maig de 2015, 20.43 h

NO ME LO PUEDO CREER.

¿ LOS NAZIS OS PASAIS LOS DIAS HINCHANDONOS LOS HUEVOS CON EL "Vull votar,vull votar" Y CUANDO EN LA MAYOR ASOCIACION NACI (ANC) OS TOCA VOTAR , SOLO LO HACE UN 22% DE LOS MIEMBROS Y MIEMBRAS DE LA COLLA DE GILIPOLLAS?

HAY QUE VER LO PALETOS QUE SOIS

http://www.directe.cat/noticia/402195/liz-castro-una-alternativa-de-mes-consens-a-la-presidencia-de-lanc


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Pere Cinto Prats fletxa Reus, Tarragona
10 de maig de 2015, 19.37 h

#22 Aquest senyor al igual que en Climent a València, es pagat i premiat per la Generalitat per que digui el que diu. A veure si te n'enteres d'una vegada i deixes de dir borinotades.

Les llengues no es poden igualar per qüestions obvies de pés i simplement per mercat, nombre de palants en el món i dimensió cultural. Evidentment a Espanya es on més es respecten les llegues minoritaries de llarg. El monolingüísme consentit a les intituciones autonómiques, locals, a la sanitat, a l'ense... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
10 de maig de 2015, 19.15 h

#19

Mira el español no te sale mal, pero cuando te arriesgas con el ingles LA VUELVES A CAGAR.


Haztelo mirar. . . . .


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Marc fletxa BCN
10 de maig de 2015, 18.50 h

El professor madrileny Moreno Cabrera sí que us ha de donar lliçons als d'Esquerra Republicana: tant de bo n'aprenguéssiu una mica!

http://llenguanacional.cat/un-senyor-de-barcelona/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Pere Cinto Prats fletxa Reus, Tarragona
10 de maig de 2015, 18.43 h

Ni necessitem coletes, ni necessitem coses com aquesta anomenada Bosch. Necessitem feina, necessitem que es miri per els treballadors i les empreses a Catalunya. Necessitem pertanyer a un país gran i prósper com podria ser Espanya si no fós perque quatre desgraciats independentistes amb el Sr Mas al cap devent, no estiguesin perdent el temps i els diners dels catalans en aquests inútils afers que al ciutadans no ens serveixen per a res.

En els últims 5 anys han marxat de Catalunya 1500 em... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
10 de maig de 2015, 15.33 h



#18 Ostres que pesat que ets bejota. Sempre repetint la mateixa imbecilitat, com si t'haguessis FOSILITZAT en el 9N.

I dèieu que això del 9N no tenia importància ... Tu demostres el contrari, boterut !


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.