directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 02:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’anàlisi dels candidats a Barcelona en el debat, un per un

Mentre que Bosch ha estat proactiu, Maria José Lecha ha pecat de novella, i tot i que Fernández Díaz ha estat gat vell, Mejías el pot avançar per la dreta

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El debat de candidats a l’alcaldia de Barcelona, organitzat per TV3 i Catalunya Ràdio i moderat per Mònica Terribas, no ha estat especialment agre, ja que la quantitat de persones que hi intervenien evitaven enfrontaments bilaterals. Tanmateix, 90 minuts han estat suficients perquè cadascú marqués perfil i tingués el seu temps de glòria, però cada candidat l’ha jugat amb una sort diferent. Aquí trobareu la nostra anàlisi candidat per candidat. 

debat, terribas, municipals 2015, barcelona
Comparteix
   


Etiquetes

Xavier Trias (CiU) – moderat. Ha volgut imprimir una visió de governant assenyat i moderat i no se n’ha sortit malament. A més, ha tingut força arguments per rebatre la pluja d’atacs que ha rebut. També ha intervingut sense exaltacions quan ha volgut, però s’ha quedat sense credibilitat en algunes propostes que ha fet, ja que no les ha posat en marxa en aquests últims quatre anys, com el salari mínim a Barcelona.

Jaume Collboni (PSC) - fosc. El candidat socialista només ha entrat al debat per discutir contra l’alcalde i dir les bondats dels 32 anys de govern del seu partit. S’han trobat a faltar propostes polítiques del seu partit, i tenint en compte la quantitat de partits d’esquerra que es presenten a les eleccions, pot veure com li roben vots des de tots els flancs.

Alberto Fernández Díaz (PP) – gat vell. Marca de la casa, ha buscat enredar el debat, parlar de política, gestió del seu partit a l’Estat i de corrupció com menys millor i també ha pogut descol·locar constantment a Ada Colau recordant-li que representa a ICV, esmentant el vídeo on ella feia de ‘Supervivenda’ el 2007 i preguntant-li si era independentista.

Ada Colau (BeC) – aclaparada. S’ha vist en alguns moments superada pels atacs del candidat del PP i no ha pogut destacar perquè el seu discurs no s’ha allunyat gaire del de la resta, ja que tots han fet esment a les desigualtats, la pobresa i els aturats. Se n’ha sortit com ha pogut del debat nacional que pesa sobre seu, però ha deixat als espectadors amb els mateixos dubtes, i a més el fet d’arrossegar ICV a la campanya no para de restar-li credibilitat. Encara no ha descobert com solucionar aquest problema.

Alfred Bosch (ERC) – proactiu. Ha estat el candidat que ha obert la llauna en el tema nacional, cosa que ha fet definir-se a Trias i a Colau al respecte i també ha fet reflexionar els candidats sobre quin govern perjudicava més a la ciutat comtal, si el català o l’espanyol. Bosch ha estat un dels pocs que no se sentia incòmode relacionant Barcelona amb les altres institucions. D’altra banda, ha anat amb peus de plom i no ha carregat en excés contra temes sensibles, com el turisme i el Mobile World Congress.

María José Lecha (CUP) – tova. Se l’ha vista novella en la incapacitat d’intervenir tant com hauria volgut, tot i que ha deixat retratats tots els homes quan ha dit que les candidates eren les úniques que estaven respectant els torns. Ha estat contundent amb els seus arguments, tot i que una mica abstractes (per exemple, ha carregat contra el capitalisme), i no ha fet prou èmfasi en el tema nacional, cosa que ha apropat una mica més d’allò desitjat el seu discurs amb el de Colau.

Carina Mejías (C’s) – assenyada. En el bàndol unionista, Mejías s’ha mostrat menys disposada a entrar a la politiqueria i al soroll de Collboni i Fernández Díaz barallant-se i donant una imatge pobra. La ciutadania n’està farta de soroll i li ho pot recompensar. A més, és qui millor ha defensat l’Estat en els atacs que rebia de candidats com Bosch i Trias. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
14 de maig de 2015, 13.39 h

RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA


COMUNICADO
--------------------------


Ante el inicio de la campaña electoral para elegir a los representantes de trece parlamentos autonómicos, dos ciudades autónomas y de miles de municipios en todo el denominado Estado español, nos dirigimos desde nuestra organización resistencial a la opinión pública para analizar la situación que debe afrontarse en estos comicios y la forma en que deberían llevarse a cabo unas políticas que restauraran los derechos c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
12 de maig de 2015, 17.24 h



todos a silbar , y sería buena idea sacar miles de banderas esteladas e ikurriñas. Otra idea sería cantar el Bon cop de falç y el himno vasco, no sé si es el Gernikako arbola, o cantar también el Eusko Gudariak, o corear lemas a favor de la amnistía de presos de E.T.A. .

Por ej. se puede corear el lema : Eusko presoak, euskal herrira !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
ENDARRERA AQUESTA GENT TANT INCOMPETENT I TAN CORRUPTE !! fletxa || || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || ||
12 de maig de 2015, 15.36 h





#1 Bejota, POBRE bejota, veig que els meus consells de DISCRECIÓ no els has sabut assimilar.




Si desitges tan fermament fer el RIDÍCUL en públic, tu mateix, jo no sóc pas qui per privar-te'n. Jo només et puc prevenir, però la decisió ha de ser teva.




Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 de maig de 2015, 14.45 h

Els millors amb diferència al debat de les Municipals van ser Alfred Bosch de ERC i Ignasi Planas de MillorBCN


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
12 de maig de 2015, 14.04 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
12 de maig de 2015, 13.28 h


Davant tot, RESISTÈNCIA, RESISTÈNCIA I RESISTÈNCIA i posar totes les nostres F O R S A S , que son moltes (malgrat Madrid).

ENDAVANT CATALANS !!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
bejota fletxa bcn
12 de maig de 2015, 13.06 h

Portazo de la UE al plan rupturista de Mas.

Schulz rechaza recibir a la ANC y Ómnium.

El presidente del Parlamento Europeo se niega a recibir a las entidades secesionistas. Un fracaso absoluto para los promotores de la secesión, que pretendían "denunciar al Estado español" con la entrega de las firmas recogidas durante la 'consulta' del 9N.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.