directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’eina amb què Ciudadanos sembra l’odi contra el català

Les famílies que demanen el castellà a les escoles, teledirigides pel partit d’Albert Rivera a través de l’entitat Assemblea per una Escola Bilingüe

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

Que la reivindicació per acabar amb la immersió lingüística és una creació de Ciudadanos, més que de la societat civil, és quelcom que molta gent subscriu. Ara bé, que estigui directament darrere de les poques famílies que demanen l’escola també en castellà ja és més difícil de provar. Tanmateix, tots els indicis apunten que el partit d’Albert Rivera teledirigeix les famílies denunciants mitjançant l’entitat Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB). L’objectiu de Ciudadanos de “retornar el català a la situació d’abans de 1978”, tal com va destapar el directe!cat fa tres mesos, necessita eines, i l’AEB és una d’elles. 

'Factoria Ciudadanos'

L’Assemblea per una Escola Bilingüe neix l’estiu de 2013 amb un focus a Sant Cugat del Vallès com un moviment de pares que defensen l’ensenyament també en castellà i que donen suport a les famílies que volen denunciar la Generalitat. Sembla una iniciativa de la ‘societat civil’, però darrere hi ha la figura de José Domingo, sorgit de la factoria de Ciudadanos i que va fundar el 2009 l’entitat Impulso Ciudadano, una mena de ‘lobby’ unionista que fa la feina fosca al partit.

El número 4 de C's a Sant Cugat, implicat

Un dels responsables de l’AEB a Sant Cugat és Roberto Torrecilla, que no és un ‘simple’ pare sense cap vinculació, sinó és el número 4 de C’s a les municipals al poble vallesà i membre actiu de Societat Civil Catalana. De fet, cinc de les sis famílies que van rebre l’aval del TSJC per tenir el 25% de l’ensenyament dels fills en castellà són de Sant Cugat. L’activitat de Domingo, Torrecilla i Ciudadanos ha donat fruits per convèncer pares a fer el pas.

La cara visible de l'AEB, també barrejada amb C's

Després de l’embrió a Sant Cugat, el 2014 neixen quatre branques més de l’AEB. La de L’Hospitalet de Llobregat és la més rellevant, perquè compta amb Ana Losada, que passa a ser la presidenta de l’AEB Catalunya, és a dir la coordinadora de tots els focus. No té vinculacions visibles amb C’s, però el 7 d’octubre de 2014 forma part d’una comitiva d’un acte que organitza el partit de Rivera –juntament amb UPyD- a Brussel·les. Joan Carles Girauta, Francesc de Carreras, Mercè Villarrubias i també la màxima dirigent de l’AEB, són els ponents de l’acte.

Losada s’ha convertit en la cara visible de l’entitat, amb aparicions als mitjans com TV3, on va participar a un debat del programa Els Matins la setmana passada. Les intervencions eren factoria C’s i, a més, feia aquells bruscos canvis de llengua en les intervencions que va posar de moda Albert Rivera. D’altra banda, Losada fa difusió de Societat Civil Catalana amb molta freqüència via Twitter, perquè n’és membre, però també ho fa de Ciudadanos.

El PP també vol posar-hi cullerada

Una altra de les sucursals de l’AEB és a Castelldefels, impulsada també per José Domingo, sense que se’n conegui cap altra cara visible. D’altra banda, el PP també ha intentat guanyar pes a l’Assemblea per una Escola Bilingüe, amb una branca a El Prat de Llobregat, coordinada pel membre de les Noves Generacions populars Albert Piñol. També compta amb un focus a Tona (Osona), coordinat per Francisco Rivas, que és a la vegada candidat del PP a l’alcaldia del poble. També està vinculat amb aquesta branca Miguel Bosch, el personatge que va fer la salutació feixista al Parlament al crit de “¡Viva España!” l’octubre passat. Francisco Rivas l’acompanyava aquell dia a la cambra catalana.

Els nexes entre Convivencia Cívica Catalana i C's, de nou al descobert

A banda d’aquests focus, el TSJC també atorgava el 25% en castellà a una família de Mataró, tot i que no hi ha cap AEB implantada a la ciutat. El pare dels dos alumnes denunciants, Agustín Fernández, va declarar que l’entitat Convivencia Cívica Catalana li va donar tota la cobertura legal per tirar endavant la iniciativa. L’entitat està encapçalada per l’ultra Francisco Caja, un estret aliat d’Albert Rivera per “retornar el català a la situació d’abans de 1978”, tal com va destapar el Directe!cat fa tres mesos mitjançant la filtració d’un e-mail de Caja a Rivera. Ciudadanos intenta crear la discòrdia i la divisió a l’escola catalana per via judicial, però el poble no està responent. José Domingo va dir fa un any que esperava acabar el 2014 amb 50 branques de l’AEB i, a data d’avui, només n’hi ha cinc. Un fracàs en tota regla. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
Joui Triviani fletxa La Guingueta
10 de juliol de 2015, 12.59 h

Aquest grup d'arreplegats anomenat Ciudadanos, tant aviat ha pujat com aviat desapareixerà, mireu a UPyD de la nacionalista espanyola ultradretana Rosa Diez, ja cria malves.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
21 de maig de 2015, 11.53 h

https://www.youtube.com/watch?v=Dfzd1aw7Rlc

Why Catalonia wants to be independent from Spain? Per què Catalunya vol independitzar-se d´espanya? Expliquem-nos al món i Guanyem el suport de l'opinió pública internacional. De nosaltres depèen que Catalunya se salvi o desaparegui per sempre com a poble.

SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE Sí i Sï


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa El poble català ja està fart de la PERVERSIÓ POLÍTICA que és l'estat espanyol. RES NO ATURARÀ LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA !
21 de maig de 2015, 09.51 h



#15
#17 PPobrets PPancastellanistes, dieu-me, sisplau:



Teniu alguna altra raó , a banda de les vostres colossals limitacions intel.lectuals, per a voler que tothom estudiï una merda de llengua invasora com la castellana, que HA ARRUÏNAT TOTS ELS POBLES QUE L'HAN AADOPTADA ?!



Permeteu-me que il.lustri la vostra proverbial ignorància explicant-vos que els pobles indígenes de Mesoamèrica i de Sudamèrica, com els asteques o els inques, eren més rics i civilitzats que les tribus de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Synera fletxa Barcelona
20 de maig de 2015, 20.37 h

#20 I que te que veure això amb el procés?

Si vols et recitaré les lletanies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
MariaRosa CAT fletxa Barcelona
20 de maig de 2015, 20.35 h

Sentir el que proposen i vomiten aquests "Ciudadanos" ja fa prou fàstic ....
Però llegir alguns dels comentaris dels que escriuen després aquí,
fa realment fàstic, vòmit i pudor ...
El que en castellà en diuen = " Vergüenza ajena" !!!
Quin personal més miserable ...
27S2015 - MARXEM !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
imbecil=aragoneses fletxa imbecil=aragoneses
20 de maig de 2015, 20.04 h

#20 imbecil


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
20 de maig de 2015, 18.39 h



1 En el nombre de Al-lah, el Clemente, el Misericordioso.
2 Toda alabanza pertenece a Al-lah sólo, Señor de todos los mundos,
3 El Clemente, el Misericordioso,
4 Dueño del Día del Juicio.
5 A Ti sólo te adoramos y a Ti sólo imploramos ayuda.
6 Dirígenos por el camino recto,
7 El camino de aquellos a quienes Tú has concedido Tus bendiciones, de los que no han incurrido en el enojo y de los que no se han extraviado.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
20 de maig de 2015, 17.58 h

#15 Jo trobo que la immersió es horrible i descrimina el major nivell dels nens catalans.
Segregació ja, catalans amb catalans, estrangers amb estrangers, siguin de soria, albacete, Bolivia o Guinea española.
El català pels catalans, i la resta que parlin com vulguin, en sudamericano, en andalus o es castizo chulin barcenitic com LE PEN RIVERA, el nazi exterminador.
Caja, tienes acento de cabra hispanica y tus higos, tambien? beeeeeeeeeee!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
20 de maig de 2015, 17.56 h

https://www.youtube.com/watch?v=Dfzd1aw7Rlc

Why Catalonia wants to be independent from Spain? Per què Catalunya vol independitzar-se d´espanya? Expliquem-nos al món i Guanyem el suport de l'opinió pública internacional. De nosaltres depèen que Catalunya se salvi o desaparegui per sempre com a poble.

SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE Sí i Sí


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
pitus fletxa L'Hospitalet
20 de maig de 2015, 17.50 h

#15 Això no passarà mai, Ciudadanos d'aquí un parell o tres d'anys serà un partit residual a Catalunya, li passarà igual que UPyD, la gent ja comença a saber que al darrera de la cara d'en Rivera no hi ha absolutament RES DE RES, bé si... un exèrcit de filo-falangistes que serà la defunció del partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.