directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: lligats a Espanya, lligats a RENFE

Per Junqueras, “la independència és una solució estructural als problemes a què ens lliga Espanya”

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Oriol Junqueras, en una entrevista a RAC1, ha estat resolutiu amb les incidències de rodalies que s’han produït avui i han deixat 200 trens aturats a tot el país. El president d’ERC ha demanat el vot per ERC i la independència, perquè sense aquesta mai acabarem el debat sobre les infraestructures ferroviàries i d’altres, i mai tindrem l’oportunitat de fer-ho fer millor. Junqueras ha donat suport a Sor Lucía Caram i Teresa Forcades, i ha demanat obeir la voluntat democràtica dels ajuntaments en matèria d’estelades i de la resta de serveis públics.

El president d'ERC segueix defensant ara més que mai la independència com l'única solució viable davant de caos com el d'avui amb 200 trens aturats a rodalies (Foto: ERC)
El president d'ERC segueix defensant ara més que mai la independència com l'única solució viable davant de caos com el d'avui amb 200 trens aturats a rodalies (Foto: ERC)

Comparteix
   

La legislació espanyola ens té lligats a RENFE

Oriol Junqueras ha deixat molt clar que l’única solució pel caos de Rodalies és la independència. Junqueras ha recordat les grans incidències de 2008, i els acords que es van anunciar amb el govern espanyol i que aquest no va complir. "S'han anunciat inversions a bombo i plateret, i les rodes no giren". El conseller Vila recordava avui que la Generalitat ha acabat esdevenint un simple client. Per Junqueras, si no apliquem la solució independentistes, ens seguirem passant anys i panys discutint les mateixes coses.

“Caldria canviar d’operador. El govern espanyol no permet canviar d’operador per molt que tots els ciutadans de Catalunya ho vulguin. Això ara depèn del govern espanyol”. Junqueras ha estat taxatiu: “I és per un cert menyspreu social això de les rodalies, també hi ha menysteniment cap a Catalunya i cap a al seva economia. Tampoc no volen que l’economia catalana vagi bé ni entenen que si aquesta va bé, també anirà bé l’espanyola.

A l’Església espanyola no li agrada que la gent parli

Junqueras ha posat diversos exemple il·lustratius de la ideologia retrògrada de l’església espanyola. A aquesta no li agrada que la gent parli. “Hi ha sectors ultres que tenen molt poca simpatia per l’actual Sant pare”. Junqueras ha citat el papa Ratzinger: “L’Església és plena de pecadors, perquè tots són persones. Rouco és conegut per posicions molt molt conservadores”. Pel president d’ERC, que és creient, no hi ha cap mena de problema per a què Sor Lucía Carama o Teresa Forcades opinin o s’impliquin en política.

La polèmica de les estelades

El president d’Esquerra Republicana ha opinat també sobre si s’ha d’obeir o no la justícia espanyola en la polèmica per la retirada d’estelades. “S’ha de mirar de fer tot el possible per preservar i obeir la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya, expressades en els plena dels nostres pobles i ciutats. En aquest àmbit de les estelades com també en el dels serveis públics”.

Junqueras ha estat també ben clar davant les crítiques dels partits unionistes i algunes faccions independentistes: “Tenim 6 regidors, d’un consistori de 21, i no hi ha majoria per posar-la”. Junqueras ha concretat encara més, dient que no s’ha votat perquè no tindria sentit fer una votació que es perdria, així que s’ha optat per posar la Senyera solament. “15 és més que 6 […] la Senyera ens representa a tots, i és una decisió també molt digna”.

Els diners marxen a Espanya i no tornen

Preguntat per l’economista Gonzalo Bernardos, que l’ha acusat de ser un partit d’esquerres que recolza les retallades de CiU, Junqueras ha respost que “els ciutadans de Catalunya paguem més impostos que ningú, els ciutadans de Catalunya destinen més del 71% dels impostos a polítiques socials, més que ningú. També més que mai a la renda mínima d’inserció. Per què falten diners? Perquè molts d’aquests diners no estan al nostre abast. I qui se’ls queda? El govern espanyol per gastar-los en disbarats com AVEs i no en rodalies”. Pel president d’ERC, “la independència és una oportunitat. Junqueras ha dit que ERC estarà d’acord amb CiU en coses i en desacord i en d’altres. Així, en els avenços nacionals faran costat al govern, mentre que segurament no hi haurà suports en les decisions que afectin l’àmbit sanitari.
 
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
22 de maig de 2015, 22.19 h

Home crec jo que hasta que tinguen LA INDEPENDENCIA si algun dia la tenin JA quel LIDER DE E.R.C. Li fa VERGONYA POR PENJAR LA ESTELADA al seu Ajuntament VIVIR PARA VERJa es lo que faltaba per saber quina Vergonya de home hi de lider CAL ARREGLAR LES VIES DE TREN ARA .. ... CAL ARREGLAR EL METRO Ara tambe res funciona a BARCELONA La culpa aqui es compartida GOVERN ESPANYOL DEL P.P. y del GOVERN CATALÀ DE C.I.U. Els dos han de fer moltes millores MILLOR ABANS DE A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Seny fletxa Barcelona
22 de maig de 2015, 14.29 h

Amb música encara millor:

"//www.youtube.com/embed/_tqPRtCMSZI"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Gentil fletxa Osona
22 de maig de 2015, 10.47 h

JUNQUERAS LA INDEPENDÈNCIA, COM DIUS ÉS LA SOLUCIÓ A MOLTS PROBLEMES, PERÒ RECORDA QUE LA UNITAT DE TOTS ELS INDEPENDENTISTES ÉS LA SOLUCIÓ PER ARRIBAR LA INDEPENDÈNCIA I TU AIXÒ T'HI FAS EL CORT.
EL POBLE T'HO HA DEMANAT ANANT I TORNANT I TU NO EL TEU PARTIDET, LA TEVA CAPELLETA, AIXÍ VOLS ARRIBAR AA LA INDEPENDÈNCIA?. T'INTERESSA MÉS EL TEU PROTAGONISME PERSONAL I DE PARTIT QUE LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA.
NOVALEMT ELS D'ERC ESTAN TRAÏNS CATALUNYA, NOMÉS BLAA, BLA, BLA I PROTA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
22 de maig de 2015, 04.57 h

#8 http://sociedad.e-noticies.es/sin-mejoras-cinco-anos-despues-del-traspaso-94365.html

Però si rodalies ja està traspassat a la Generalitat !!. Es la Generalitat la responsable total i absoluta.

Que collons està dient el guenyo aquest ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Salva Martí fletxa Barcelona
22 de maig de 2015, 04.52 h

#7 Pero si sels hi van colar un agent desl serveis secrets marroquins, un terrorista d´Al Qaeda i tambe al seu germa, amb 60 k g de brown sugar i que anaven a llistes de CiU!! Sort del CNI i de la Guardia Civil. I per molts anys. Que volen dir Mas i Espadaleru ??. Han fet el ridicul. Tot son eines poítiques i tot si val al nacionalisme ranci i mediaval d'aquesta gentaborinota. La llengua catalana, els mossos, els trens, etc.. el que sigui es utiltzat sense cap raó i enboijadament como a ein... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Romero San Juan fletxa Sevilla, ESPAÑA
22 de maig de 2015, 04.40 h

olitica.e-noticies.es/el-juez-deja-en-evidencia-a-los-mossos-94372.html. COMO CON ESTA NOTICIA DE LOS MOSSOS Y ESPALALERO, TODO IGUAL. LA UTILIZACIÓN DE CUALQUIER COSA COMO HERRAMIENTA POLÍTICA, IGUAL QUE LA LENGUA CATALANA, ES LO HABITUAL EN ESTE PUÑADO DE ENFERMOS MENTALES QUE QUIEREN APODERARSE DE CATALUÑA PARA ELLOS SOLITOS.


VIVA ESPAÑA, CABRONES !!!:


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Construïm un estat on valgui la pena viure fletxa LA REPÚBLICA DELS CATALANS .....................
21 de maig de 2015, 22.30 h

http://www.youtube.com/watch?v=zE2uxs1W7Ag

La independència de Catalunya no tan sols beneficiarà a Catalunya sinó inclús serà profitosa per a Espanya. Cal fer net.

Ara, amb el sotrac que suposa el procés independentista a Catalunya, Espanya té una oportunitat única: l'oportunitat de refundar-se. Espanya és un estat caduc, intolerant, subsidiat per la UE, aclaparat per la burocràcia, amb tics dictatorial i feixi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
21 de maig de 2015, 18.13 h


#4 Llegint el teu comentari, no m'estranya que et diguin "el pobre" bejota. A més de pesat, sempre repetint la mateixa cançoneta, a més ets tan ridícul que consideres que tots els menors d'edat, els vells, els malalts i els que per una causa o una altra no varen poder o voler anar a votar "no són independentistes".

Creu-me, un IDIOTA capaç de dir el que tu dius, més valdria que callés per no quedar AMB EL CUL A L'AIRE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
bejota fletxa ban
21 de maig de 2015, 17.32 h

CONSULTA 9N .-TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS SOBRE EL TOTAL DE POSIBLES VOTANTES 9N: 28,40% (menos de uno de cada tres posibles votantes) TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS 9N SOBRE LA POBLACION TOTAL CATALANA: 23,85% (menos de un catalán por cada cuatro) OSEA, CONTANDO ELLOS LOS VOTOS.

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
21 de maig de 2015, 13.45 h

RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA


COMUNICADO
--------------------------


Ante el inicio de la campaña electoral para elegir a los representantes de trece parlamentos autonómicos, dos ciudades autónomas y de miles de municipios en todo el denominado Estado español, nos dirigimos desde nuestra organización resistencial a la opinión pública para analizar la situación que debe afrontarse en estos comicios y la forma en que deberían llevarse a cabo unas políticas que restauraran los derechos c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.