directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas pot estar segur que el 27-S hi haurà victòria independentista

L’editorial de La Vanguardia aprofita la victòria de Colau per posar en dubte el procés sobiranista

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Amb els resultats de CiU, ERC i CUP sumats a la mà, Artur Mas no ha de patir per aconseguir una majoria de partits independentista el 27-S, així que pot convocar eleccions amb aquesta seguretat. Malgrat que l’editorial de La Vanguardia i alguns opinadors interessats ja el criden a pensar-s’ho per tal d’endarrerir el plebiscit, els 68 diputats s’aconseguiran sense patir i només quedarà el dubte d’obtenir també 50%+1 de vots.

Mas, Trias, artur mas, xavier trias
Comparteix
   


Etiquetes

Els 68 escons, garantits

Convergents, republicans i cupaires sumen un 45% dels sufragis, cosa que amb tota probabilitat li donaria 68 escons al Parlament (fa tres anys els tres partits junts van obtenir un 47,8% dels vots i 74 diputats). Ara bé, hi ha dos factors a tenir en compte: en primer lloc, la multitud de partits locals –la majoria dels quals independentistes, tal com van demostrar les mocions a favor del 9-N- no hi seran el 27-S, així que presumiblement són vots que aniran a parar al bloc del Sí.

Al Parlament, la gent vota més nacionalista

El segon factor és encara més important, i és que el PSC és tradicionalment un partit que es fa fort a les municipals. Mentre Jordi Pujol guanyava sense discussió al Parlament, els socialistes sempre van ser primera força a les municipals fins el 2011. Les locals han tornat a parar el cop al PSC ara, perquè ha salvat el segon lloc davant dels republicans, però per exemple les europees de l’any passat van quedar tercers a molta distància de CiU i ERC i les enquestes situen els d’Iceta a anys llum de Mas i Junqueras. La gent vota tradicionalment més nacionalista a les catalanes, així que per poc que ho faci, el Sí passarà del 50%. En qualsevol cas, amb el 45% d’ahir els 68 escons estan garantits.

Procés assegurat, però qui el liderarà? 

Ara bé, que sigui CiU qui sigui primera força clara torna a no estar del tot clar per la lleu tendència a la baixa. Mas encara ha de lligar dos punts clau: un full de ruta més clar que mai i amb el suport de com a mínim ERC i CUP, i d’altra banda claredat també amb Unió. Si han de continuar sent una crossa, se’ls ha de treure de sobre, però si fan un gir independentista, els podrà integrar i la federació es consolidarà en la tercera força. Un escenari ambigu els perjudicarà. El 14 de juny, amb el referèndum intern a UDC, tot es començarà a desgranar. Però el partit que encapçali un bloc sobiranista amb majoria absoluta ja és secundari. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
26 de maig de 2015, 22.38 h






#25 huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH ! ! ! ! !



Tu , bejota, sempre tan . . . "brillant" , oi?



ets el "REI DELS NOTA BENE" . . .



huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH ! ! ! ! ! ! ! ! ! !




(no us podeu imaginar, feixistets pancastellanistes, quan agraït us estic per les IMMENSES PANXADES DE RIURE que em provoqueu, gràcies, nanos, moltíssimes gràcies ! ! ! ! )




Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
bejota fletxa ban
26 de maig de 2015, 16.49 h

E.EUROPEES.Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més",

24-M :1. 398. 099 VOTS ENTRE CIU , ERC I CUP TOT I 8 PUNTS MÉS DE PARTICIPACIÓ.

N.B. NO CAL QUE LI RECORDI EL VERGONYÓS RESULTAT DEL 9N ,SR. MAS,OI?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
26 de maig de 2015, 16.16 h

#8 No t'ho pensis pas que no anirà a fer el numeret! A la Colau li agrada figurar! Només cal veure que el cartell de la seva coalició només hi havia la seva cara, a l'estil De Stalin o Mao! Tan satisfeta, ella!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
26 de maig de 2015, 16.06 h

#17 Feu també un mapa de quines emissores es veuen majoritàriament als diferents barris de Barcelona i si en aquestes emissores han tingut veu altres candidats tret l'Ada Colau i Ciudad-anos! Qui els promociona i perquè? Qui promocionava Lerroux del "Partido Republicano Radical"?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
26 de maig de 2015, 15.33 h

"CATALUNYA JAMÁS HA SIDO UN PAÍS INDEPENDIENTE"
Dinamarca dice que el proceso soberanista es asunto interno español
http://www.catalunyapress.cat/es/notices/2015/05/dinamarca-dice-que-el-proceso-soberanista-es-asunto-interno-espa-ol-121849.php

El Gobierno de Dinamarca denuncia la tergiversación realizada por el nacionalismo catalán de la resolución de su Parlamento
El ministro de Asuntos Exteriores danés, Martin Lidegaard, advierte de que ha habido una "malinterpretación" de la declara... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
26 de maig de 2015, 13.16 h

#20 !! Hola paletillo !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
26 de maig de 2015, 12.06 h

Hola , paletillos, cómo estáis ? Estoy que me salgo de contento y satisfecho tras los resultados electorales, en los que nuestro partido, el PSOE, ha conseguido mostrar músculo y enseñar las credenciales para retornar en las elecciones generales al poder en España.

He estado pegando carteles con los amigos en varias ciudades, así viajaba y tenía contacto con mis colegas y camaradas, y por la noche nos hemos pegado unas juergas de no te menees, ja,ja,...
Corría la coca, el alcohol,pero ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
26 de maig de 2015, 11.30 h



La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el esta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
26 de maig de 2015, 11.06 h

PORTEM BON CAMÍ, ENDAVANT !


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
26 de maig de 2015, 10.47 h


¿Per que ha tret 11 regidors la Colau?. Feu una repassada pels barris de Barcelona i a qui han votat i tindreu el resultat. No soc de dretes ni de extrema-dreta però soc coherent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.